AdvertisementNu het mooie weer eindelijk is begonnen, kunnen veel mensen niet wachten om de BBQ tevoorschijn te toveren om lekker buiten te koken en eten. Hamburgers bakken, worstjes, speklapjes, spare-ribs, diverse groenten in combinatie met een stokbroodje, zelfgemaakte salade en diverse sauzen is zo’n beetje wel de standaard. Spiesjes vind ik altijd wel prettig werken; of er nu vlees of groenten op zit, het is gewoon net wat makkelijker. Alleen de kinderen, die kunnen soms net wat moeilijker zijn en wat kieskeuriger. Daarom ging ik op zoek naar drie kindvriendelijke recepten van spiesjes voor op de BBQ. Dit is een traditioneel avg-trio geworden met aardappelen, groenten en vlees ;-) Deze heb ik bereid met de nieuwe Weber Original Kettle 47 cm barbecue die ik gekregen heb van Coolblue

Lees ook: Weber BBQ Tips & Recepten voor de echte grillmaster
Lees ook: Kinder cocktails; alcoholvrije recepten voor kinderen 

Vleeslollies van chipolataworst

Lollies; klinkt altijd goed toch? Eigenlijk is dit zo makkelijk. Hiervoor ging ik op zoek naar wat langere worstjes. Uiteindelijk vond ik chipolataworstjes, die zijn ook wat dunner. Die kan je heel mooi oprollen in een lollievorm. Spiesje erdoorheen en je bent al klaar. Even op de bbq, omdraaien en klaar om op te smullen!

Regenboogspiesjes met groenten

Natuurlijk mag de groenten ook niet ontbreken bij deze maaltijd. Om het een beetje speels te maken heb ik gekozen voor een regenboogcombinatie. Waarin ik de diverse soorten groenten in vierkante stukjes heb gesneden en aan elkaar geregen, natuurlijk op volgorde van de kleuren van de regenboog. De volgende groenten heb ik gebruikt:

Rood; cherrytomaat
Oranje; paprika
Geel; paprika / ui
Groen; Courgette
Blauw: (kan aubergine)
Paars; Rode ui

BBQ-chipjes van zoete aardappel

En tot slot het aardappelgerecht. Hiervoor heb ik een zoete aardappel in plakjes gesneden, besprenkeld met wat olie, en daarna bestrooid met zout, peper en paprikapoeder zodat de aardappels een beetje chipssmaak krijgen. Afhankelijk van de dikte moeten de aardappelen langer of korter op de bbq. Dit kan wel even duren voor ze goed gaar worden en je ze kan opsmullen. Het is dan ook handig om deze als eerste op de BBQ neer te leggen.

Kindercocktails

Natuurlijk hoort er ook een passend zomers drankje bij. Daarom maakte ik deze (eenvoudige) zomercocktails. Hiervoor heb je nodig:

  • IJsklontjes
  • Limonade (rood)
  • Water
  • Divers fruit (fruitsalade)

Eigenlijk is het heel simpel, ik heb de mason jars gebruikt zodat er geen vervelende vliegjes in het drinken kunnen komen vanwege het deksel met een rietje. Als eerste gaan de ijsklontjes erin, daarna het water met een scheutje limonade. Tot slot voeg je wat vers gesneden fruit (of uit de vriezer) toe en klaar zijn de kindercocktails!

Wat is het favoriete recept van jullie kinderen op de BBQ?

Lees ook: Gevulde paprika’s & gehaktbrood met kip-ananassalade voor op de BBQ
Lees ook: Taart & toetjes van de BBQ

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Coolblue en Weber