Ik ben Rory (44 jaar). Moeder van Mila (3 jaar) en vrouw van Huib. Ik blog over hoe het is om op latere leeftijd moeder te worden en zijn op 40envoorheteerstmoeder. Eigenlijk zou ik een top tien van de provincie (Flevoland dus) geven aan Linda. Spontaan kreeg ik toch een mini-blackout. Het wordt dus eigenlijk min of meer een top 10 van Almeerse vakantietips. Weet je dat ik al sinds 1991 in Almere woon? En ik de stad pas echt ontdek sinds ik in 2012 mijn dochtertje heb gekregen? Nou Rory, dan ben ik wel benieuwd naar je tips. Zal ik je eens wat vertellen? Ik ook!

Lees ook: Flevoland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Top 10 favoriete uitstapjes in Flevoland - mamaliefde

Vakantietips dus. Waar ik niet snel over na hoefde te denken en dus spontaan omhoog kwam in mijn gedachten:

1. Stichting Aap

Ze doen zoveel goeds. Los daarvan hebben ze ook een heel gezellig pannenkoekenhuis, waar we inmiddels al twee keer een pannenkoek hebben gegeten. Mooi ook om een rondje te lopen en de informatie te lezen over de vele apen die de Stichting verzorgt.

2. Pannenkoekenhuis Smullen & Spelen

Mjam, over eten gesproken. Wist je dat je heerlijk kunt eten bij het Pannenkoekhuis Smullen & Spelen in Nobelhorst? Heel dichtbij. Met mooi weer nog prachtiger om dat je zowel buiten als binnen kunt spelen. Maar sowieso een enorme aanvulling op de leuke ‘to do’s’ in Almere.

3. De Stadsboerderij

De boerenmarkt op het terrein van landgoed De Kemphaan. Ook wel de De Stadsboerderij genoemd. Iedere zaterdagochtend, van 9.30 tot 13.00 uur in de nieuwe schuur. Aanrader voor de lekkerste, verse, biologische producten zoals brood, seizoensgroente, zuivel en vlees.

4. Primark

Top 10 favoriete uitstapjes in Flevoland - mamaliefde

Photo credit: ‘Het kan in Almere’

En als je dan toch in Almere bent en je hebt zin om te shoppen? Over vakantietips gesproken. Het stadshart ‘in general’ is zeker de moeite waard om in rond te lopen. Alle dagen van de week open. Publiekstrekker Primark is één van de vele winkels waar men soms zelfs in de rij staat. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Voor ieder wat wils.

5. Bibliotheek Almere

Juist liever meer educatief bezig zijn? Heb je de prachtige, nieuwe bibliotheek van Almere al eens bezocht? Boeken, tijdschriften, lekker comfortabele zitjes en luie banken. En heb je dorst of juist een beetje trek? Bezoek dan eens het gezellige nieuwscafé. Mila en ik zijn er regelmatig te vinden. Ik heb zelfs eens meegedaan aan de wedstrijd: ‘Beste voorlezer van Almere’

6. Speeltuintjes Almere

Wat mijn man en dochter samen graag doen? Almere is rijk aan vele speeltuintjes. Klein, wat groter. Dichtbij of ver weg. Ze hebben ze inmiddels bijna allemaal bezocht. Ik kan mij voorstellen dat je niet zomaar naar Almere rijdt, alleen voor een speeltuintje. Denk dan eens aan de grote binnen- en buitenspeeltuin bij Pannenkoekhuis Smullen & Spelen en combineer het met een lunch, pannenkoek of diner.

7. Restaurants

Top 10 favoriete uitstapjes in Flevoland - mamaliefde

Photo credit: ‘Het kan in Almere’

Ben ik alweer bezig over eten, eten en nog eens eten. Almere is ook geroemd voor zijn culinaire mogelijkheden. Restaurants. Japans (Sensai), Italiaans (…), Frans (Brons, …) Indonesisch (Kediri) nagenoeg alles is mogelijk. Ga ook eens naar De Jutter in Almere-Haven. Heerlijke Texelse speciaalbieren op de tap. Leuke gerechten en dat in een kleinschalige, intieme ruimte aan het water.

8. Flevo festivals

Top 10 favoriete uitstapjes in Flevoland - mamaliefde

Photo credit: technoboy via photopin (license)

Zin in een feestje? Er worden legio festivals in Flevoland gegeven: Lowlands!, Defqon 1, V-Land Festival, strandfestival Zand. The sky is the limit. Ook in Almere!

Almere heeft zóveel te bieden. Ga jij deze zomervakantie op ontdekkingsreis in Flevoland?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Astrid

Hoi, ik ben Astrid, bouwjaar 1983. Ik heb de lerarenopleiding geschiedenis en Mens & Maatschappij gedaan en lesgegeven op middelbare scholen in de vakken geschiedenis en aardrijkskunde. Mijn hobbies zijn lezen, reizen en alles wat met kunst en geschiedenis te maken heeft. Verder volg ik graag sport, zoals tennis, turnen en voetbal.
Ik schrijf voor Mamaliefde een wekelijkse reisblog over reizen en uitstapjes die ik zelf gemaakt heb, met de speciale nadruk op kunst en geschiedenis. Ook verzorg ik de taal van alle blogs die gepubliceerd worden.