Al eerder vertelde ik dat ik niet veel verstand heb van kindermode. Ik mis volgens mij gewoon een gen daarvoor. De kinderen hebben een kast vol kleding, daar ligt het niet aan. Het punt zit hem in het combineren van de kleding. Ben bang dat het niet staat. Of de kleuren, patronen etc. wel matchen. Daarom vond ik die boxpakjes ook altijd zo handig, of een jurkje dan hoeft er alleen een maillot onder en ben je klaar. De kinderen worden echter ouder. Nu is het alleen nog peuter dochter die naar de peuterspeelzaal gaat, waar ik het belangrijkste vind dat ze gewone fijne comfortabele speelkleding aanheeft. Al zie ik daar regelmatig echte ‘prinsesjes’ voorbij komen of dat zodra je binnen bent je even de nieuwe kleding moet bewonderen. Ik wil niet dat mijn dochter straks uit de toon valt vanwege haar kleding.  Hoog tijd dus om daar actief mee aan de slag te gaan. Je bent nooit te oud om te leren tenslotte?

Justbymanonlive - Mamaliefde

Bij Sonja spotte ik een leuke aankondiging van het Justbymanonlive stylingevent. Een blogger die ik wel kende van naam en instagram, maar niet de blog zelf van volg omdat het vaak kleding is buiten mijn budget. Een event waarbij kindermode en styling centraal staat en je kind ook nog eens op de foto gezet wordt. Ik klikte door en kwam er achter dat er twee dagen waren opgezet, waarvan er een aardig dichtbij. Een kwartiertje met de auto. Dat is nog eens de moeite waard. Ik stuurde hoopvol een mailtje of er nog plaats zou zijn en ja hoor, ik was welkom in de ochtend met beide kinderen. Ideaal, zelf zou ik niet zo snel een winkel binnenlopen waar deze merken te koop zijn. Gewoon vanwege de prijzen en het ontwijken van de verleiding. Dan is dit de ideale kans om daar toch eens nader mee kennis te maken, het te zien, voelen en zelfs bij de kinderen aan te zien. Weer eens wat anders dan je er op instagram bij laten verlekkeren.

De ochtend verliep wat anders dan gepland. Op het werk van manlief was het namelijk extreem druk dus was hij gevraagd om extra te komen werken. Hij zou in ieder geval voor een paar uurtjes gaan, maar toen bleek dat oma wel met ons mee kon gaan kon hij de hele ochtend werken. Oma was lekker op tijd aanwezig, konden we rustig aan de schoenen aantrekken, jassen aan, nog even tas inpakken en op stap. Het zou volgens de routeplanner 13 minuten rijden zijn, dit werd iets langer omdat we vooraf waren gewaarschuwd voor werkzaamheden en dus klein stukje om moesten. Er was ook duidelijk gecommuniceerd waar we konden parkeren, vrijwel vlak voor de deur dus dat was ook goed geregeld.

Justbymanonlive - Mamaliefde

De kinderen waren gelukkig in een vrolijke bui, dat wil nog wel eens wisselen. Die dag ervoor had ik geprobeerd foto’s te maken van de schoentjes en dat werd me niet echt in dank afgenomen. De schoenen zelf wel, maar het foto’s maken iets minder. Fijn dus dat dat vandaag anders is. Bij de ingang stond een grote tros ballonnen; die waren natuurlijk erg interessant en zoonlief spotte gelijk het speelgoed. Nog voor de jassen uit waren vermaakten ze zich al prima. Zo fijn als er een kinderwinkel is die daar rekening mee houdt. Zorgt er voor dat je toch iets rustiger kan winkelen. Ik keek ondertussen mijn ogen uit naar al het moois dat er hing. Zoals de collectie van Mini Rodini, de kleding van Lucky No 7, Popupshop en andere merken die ik bij andere bloggers / instagram voorbij zie komen. Er waren best veel mensen in de winkel en het was me een beetje onduidelijk wie waar wel / niet bij hoorde. Stiekem keek ik ook rond of ik Manon zelf zou herkennen, maar alleen de taak van de fotografe die rondliep en overal foto’s van maakte was duidelijk. Dus wachten we het even af. Op een gegeven moment werd gevraagd of ik me had aangemeld, ja. En werd toen aan iemand gekoppeld waarmee ik samen door de winkel en de collecties liep.

Toen begon de tocht pas echt. In de mail die de dag van tevoren verscheen werd er ook nog eens vermeld dat je 10% korting zou krijgen bij de aankoop van twee stuks van de betreffende outfit. Dat is mooi meegenomen. We begonnen voor onze dochter, ik legde een beetje uit wat haar smaak was; roze, rokjes, jurken en dieren en mijn verwachtingen rondom speelbaarheid. We liepen een beetje kris kras door de collecties heen. Al snel bleek dat dochterlief een lastig maatje had, te groot voor de ‘babykleding’ en te klein voor de echte meisjeskleren waardoor er niet veel keus was. Toch lukte het de stylist om een paar leuke setjes te maken. Onder andere met een jurkje met pauwen van Mini Rodini, wat stoerdere setjes met een gilletje dat oma vond en een lekker speels tule rokje dat ze zelf had uitgezocht. Tijd dus om naar het pashokje te gaan en de kleding aan te trekken.

Justbymanonlive - Mamaliefde

Justbymanonlive - Mamaliefde

Geduldig stond ze dit ook gewoon toe, het ene setje na het andere. Tussendoor iedere keer in de spiegel kijkend om zichzelf te bewonderen. Ze vond het geweldig en stond het rustig toe om drie / vier setjes aan te trekken. Na het passen kwam direct de vraag wat ik wilde kopen. Dat overviel me een beetje, er was tenslotte nog een zoon en ik had nog verwacht dat ze op de foto zouden gaan. Peuter was het ondertussen zat, dus kreeg haar eigen kleding weer aan. Kon ze weer lekker gaan spelen terwijl we nog even de winkel doorliepen voor zoonlief. De kleding van Lucky No 7. vond ik erg leuk, maar waren vooral veel shirtjes en dan heb ik zo aan het begin van de winter toch liever een truitje. Met een vestje er over heen zie je er tenslotte niet veel meer van. Er lag ook een ontzettend gaaf truitje van Imps & Elfs waar ik stiekem verliefd op ben met een pandabeer. Mini Rodini was helaas allemaal te klein. Voor hem was het dus nog veel lastiger om iets uit te zoeken. Uiteindelijk vond ik ergens in de rekken een truitje met zebra’s van Emil et Ida. Een merk dat ik eerlijk gezegd nog niet kende, maar ik vond het truitje ontzettend gaaf. En een van de twee die er hing was ook nog eens in zijn maat! Helaas was zoonlief enorm verkouden en bleef ik zijn neus schoonpoetsen. Hij liet ook merken dat hij het had gehad. Dus gingen we niet verder op zoek naar een broek.

Justbymanonlive - Mamaliefde

Justbymanonlive - Mamaliefde

Justbymanonlive - Mamaliefde

Oma had ondertussen dochter weer omgekleed in de laatste outfit. Met in plaats van het truitje dat alweer terug was gehangen een ander jurkje. Ik twijfelde zelf over de maillot met strepen eronder en wou die nog uittrekken, maar volgens de stylist kon dit prima. Tja, daar moet je dan op vertrouwen. We werden door de fotograaf Arma Lifestyle meegenomen naar buiten, waar we de straat overstaken en de fotograaf een goed plekje met licht had. Ze nam een mini Eames stoel mee, wat de kinderen natuurlijk geweldig vonden. Ze gingen zowel samen als alleen op de foto, op het stoeltje en er achter om de ander te duwen. Ook nog even hand in hand lopend, maar dat ging iets te hard. Ik ben erg benieuwd naar de foto’s, de foto’s die ik van haar eerder heb gezien beloven veel goeds!

Die middag had ik ook nog een andere afspraak dus was het snel omkleden, Nicole gedag zeggen die er ook was met haar man en dochter. En beslissen of en welke kleding er mee naar huis ging. Alhoewel het vooral een gevalletje welke was, ik vond het namelijk heel erg op de verkoop gericht. Tijdens het passen werd al een paar keer gevraagd wat ik wilde hebben en wat niet. En ook na het omkleden, nadat ik had gevraagd kwam ze nog even vragen of ik al iets had gekocht. Stiekem vond ik dit best wel jammer, dat was namelijk niet de reden waarom ik naar dit event ging, maar dat ligt misschien aan mijn verwachtingen. Ik kwam echt voor het stylen en het ontvangen van tips, nu had ik meer het gevoel met een persoonlijke shopper aan de slag te zijn geweest. Ik had zelf moeten vragen om de foto’s en een groot deel van de outfits uitgezocht terwijl ik me juist een beetje wilde laten verrassen en wat nieuwe dingen wilde proberen. Vind het ook wel jammer om niet door Manon zelf geholpen te zijn. Las zeer enthousiaste verhalen van mama’s die wel door haar geholpen zijn. Het is echter de eerste dag, dus ik snap het ook wel als ze er nog een beetje in moeten komen. Echt iets geleerd heb ik dus niet, maar wel mijn kinderen zien ‘shinen’ in deze geweldige outfits. En dat vraagt zeker om meer! Ik ben nu toch voorzichtig wat meer accounts op instagram gaan volgen in de hoop daar de kunst vanaf te kijken. Misschien dat het dan toch ooit nog goed komt…

De kinderen vonden het echter fantastisch, zeker nadat ze een snoepje van de toonbank hadden gekregen. Ik heb twee geweldige items gekocht; of eigenlijk een gekregen van oma en een gekocht. Nu nog even wachten op de foto’s!

Waar halen jullie de inspiratie voor kindermode vandaan?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.