Met het gure weer van de afgelopen dagen kun je de sandalen wel weer opbergen. Het wordt tijd om op jacht te gaan voor schoenen in het najaar en zelfs met het oog op de winter. Zelf heb ik al een fijn paar warme gevoerde schoenen binnen dus ik ben er klaar voor. Maar de kinderen… dat is een ander verhaal. Tot ik de vraag kreeg van Bunnies en Braqeez de vraag kreeg of ik het leuk vond om bij hen een paar schoenen uit te zoeken. Kijk, dat is een kwestie van timing! Want de schoenen van afgelopen winter passen dus echt niet meer. Maar wat zijn nu echt leuke schoenen voor het najaar en de winter?

Lees ook: Snowboots of moonboots voor kinderen en dames
Lees ook: Schoenentrends voorjaar / zomer; animal print & dad shoes

Trends najaar-/ winterschoenen voor meisjes

Voor mijn dochter hebben we in overleg (dochter en ik) een stel laarsjes uitgezocht van BunniesJr. Helemaal volgens de laatste trends dus ;-) De laatste tijd merk ik dat ze daar toch wel meer mee bezig is. Met mode etc. Om eerlijk te zijn had ik bij BunniesJr een associatie met babyschoenen voor de eerste stapjes. Dat bleek dus volkomen onterecht. Het zijn namelijk blauwe laarsjes met glitters; helemaal Frozenverantwoord zonder dat het Frozen uitstraalt en lekker stoer. Toen ze de doos open deed was ze op slag verliefd en wilde ze het liefste direct de laarsjes aantrekken. Vorig jaar heeft ze voor het eerst laarzen gedragen en dat is haar goed bevallen. Deze vindt ze nog mooier dus die zullen de komende tijd lekker veel gedragen worden.

In de wintercollectie van 2017 is overvloedig gebruik gemaakt van de meest frisse kleuren, sprankelende glitters en verrassende accenten. ‘Stoere D-rings zijn ontzettend hip momenteel en zijn dan ook veelvuldig terug te zien dit seizoen.’ Aldus Kimberly Spronk (brandmanager BunniesJR., red.). Bikerlaarsjes zijn dé trend voor aankomende winter. Ook voor de allerkleinsten is deze trend terug te zien in de wintercollectie, uiteraard wel helemaal in de stijl van BunniesJR.

Waar papa’s het leuk vinden dat hun kleine er stoer en hip uitziet, kiezen sommige mama’s liever voor een wat liefelijkere stijl of print. Voor de meisjes zien we dit seizoen vooral warm brons, old pink, zilvergrijs en uiteraard mag knallend fuchsia niet ontbreken. Voor onze stoere bengels zien we veel kobalt en petrol, in combinatie met frisse accentkleuren als groen en rood. Uiteraard zijn alle schoentjes weer voorzien van de leukste accenten zoals bohemian franjes, subtiele borduursels, felle stiksels en stoere studs en patches. Niks is te gek voor de hippe bengels!

Lees ook: 5 Kledingtrends najaar/winter 2017/2018

Trends najaar-/ winterschoenen jongens

Voor onze zoon heb ik ook een stel schoenen uitgezocht. Een paar neutrale schoenen met klittenband. Hij gaat tenslotte binnenkort naar school en dan zal hij toch echt zelf zijn schoenen aan en uit moeten trekken. Nu maakt hij zich er nog wel eens gemakkelijk vanaf en doet alsof hij het niet kan. Natuurlijk laten we het hem altijd zelf proberen, maar hij is niet dom of blijft gewoon rondlopen met schoenen.

Deze winter steekt Braqeez zijn populairste jongensschoenen in een stoer nieuw jasje! Je vindt Braqeez’ onverwoestbare sneakers dit seizoen terug, gemaakt van soepel leer en zonder onnodige poespas. De mooie stiksels, stootneuzen en goede materialen geven de jongenscollectie een stoer en strak uiterlijk. Zo kan ook jouw zoon onbezonnen en extra lang plezier hebben van zijn nieuwe Braqeez-schoenen. Op de laarzen en sneakers zie je de perfecte mix tussen stoere gespen, dierlijke prints en felle fluoriserende details. De Braqeez-wintercollectie ziet er niet alleen heel leuk uit, ook de prijs is leuk. Want naast hip en kwalitatief weet Braqeez zijn schoenen ook betaalbaar te maken.

Vind je de schoenen ook zo gaaf? Je kan ze onder andere terugvinden bij Kids Shoes Valley.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.