Kindermusicals & theatervoorstellingen voor kinderen 2017-2018

Eén van de leukste dingen om te doen met onze oudste peuter en June (11) vind ik toch wel naar het theater gaan. Het is een laagdrempelige manier om je kinderen in contact te brengen met een stukje cultuur en vermaak dat niet van een beeldscherm komt. De combinatie muziek, zang, dans en toneelspel vindt Rose echt fantastisch. Daarom vandaag een overzicht van de leukste theatervoorstellingen en musicals in 2017/2018 per leeftijdscategorie.

Lees ook: Met je peuter / kleuter naar het theater?

Inhoudsopgave

Kindermusicals & theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar

Nijntje op de fiets (vanaf augustus 2017)

Mijn PREMIÈRE van 'nijntje op de fiets'!

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Actrice en zangeres Femke Hermans neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. De voorstelling wordt gespeeld in een vrolijk decor, waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de herkenbare tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Kijk hier voor de speellijst.

Hans en Grietje (vanaf september 2017)

Hans & Grietje De Musical

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Hans en Grietje is het tiende sprookje dat Van Hoorne Entertainment heeft vertaald naar een interactieve sprookjesmusical. Het bekende verhaal wordt in een nieuw jasje gestoken met een hilarische rol voor Titus en Fien – de karakters die elk sprookje weer opduiken. Zo neemt Titus de kinderen mee naar een speciaal snoephuisje waar zijn gemene vrouw Fien iets anders van plan is.

Tijdens elke voorstelling kan je meedoen met de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Trek dus je bijzonderste sprookjeskostuum aan en maak kans op een mooi prijzenpakket. Verder is er als altijd een Meet & Greet met de acteurs en een Sprookjes Afterparty.

Acteurs

Grietje: Janouk Kelderman (werd bekend als Keet! van RTL Telekids)
Hans: Stijn Mac Gillavryd
Titus: Michael van Hoorne
Fien: Esther van Santen

Hier vind je de speellijst

Lees ook: Verslag van Hans en Grietje de Musical

Dirk Scheele – Huis-, tuin- en keukenavonturen (vanaf september 2017)

Dirk Scheele – Trailer theatertournee 2017-2018

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Dirk zingt als altijd veel vrolijke liedjes in deze nieuwe familievoorstelling met onder andere de liedjes die bekend zijn van de Youtube-afleveringen. Joes en tante Viola zijn er ook bij en het wordt een gezellig feest voor jong en oud!

In december volgt er een speciale Pietenvoorstelling met een pietenband en in het nieuwe jaar een feestelijke voorstelling.

Hier vind je de exacte speellijst.

Lees ook: Op stap met … Dirk Scheele

Lees ook: Huis, tuin en keuken avonturen Dirk Scheele

Woezel en Pip en de Sloddervos (vanaf september 2017)

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! – Trailer Theatervoorstelling

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Vorig jaar kon je al naar deze fantastische voorstelling in het theater. Het was echter zo’n succes dat de musical terugkeert. Je kan dit seizoen dus opnieuw of voor het eerst gaan genieten van de zoektocht naar een mysterieuze Sloddervos. Voorbij de Tovertuin ontmoeten Woezel & Pip hun ondeugende neefje Charlie.

Voor de voorstelling kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en naar hartenlust knippen, plakken en knutselen hoe zij denken dat de Sloddervos eruit ziet. En na afloop is er een Meet & Greet met Woezel & Pip.

De speellijst vind je hier

Dikkie Dik en de taart (vanaf september 2017)

Toddler theatre / Bureau Vanaf2. Joes Boonen – Dikkie Dik en de taart (2+)

Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik houd op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet.. De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders door Joes Boenen of Mariska Simon. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Kijk hier voor de speellijst.

Peppa Pig – de Grote Plons (vanaf september 2017)

Peppa Pig – De Grote Plons! – Trailer Nederlandse cast

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

De succesvolle musical Peppa Pig – de Grote Plons speelt weer vanaf oktober in de theaters. Gebaseerd op de voorstelling op West End, Londen, komt Van Hoorne Entertainment met een muzikaal avontuur voor iedereen. Natuurlijk springt het biggetje met haar vriendjes in de modderplassen en zingen de acteurs veel vrolijke libooedjes. Een feest voor de hele familie! Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met Peppa Pig.

Hier vind je de speellijst.

Lees ook: Recensie: Peppa Pig & De Grote Plons

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (vanaf september 2017)

OVER EEN KLEINE MOL die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ is een kakelverse voorstelling van de makers van De Gruffalo en Fantastische Meneer Vos, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch. Deze fysieke, bijna woordeloze MENEER MONSTER-productie is een hilarische slapstickvoorstelling voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

Kijk hier voor de speellijst.

Gonnie & Vriendjes (vanaf september 2017)

Gonnie en Vriendjes (2+) – Trailer

Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar

Veel kinderen kennen Gonnie, met haar rode lievelingslaarsjes, van de prentenboeken van Olivier Dunrea. In de poppentheatervoorstelling Gonnie en vriendjes (2+) komt het gansje tot leven. Samen met haar vrienden maakt ze grote én kleine avonturen mee. Ze komen plassen tegen waar ze lekker in kunnen springen, ze raken een pet kwijt en vinden een ei… Zou daar soms een klein gansje in zitten? Gonnie & Vriendjes is een voorstelling van een half uur, die aansluit op de beleving van peuters en kleuters. Na afloop van de voorstelling is er een extra activiteit. Gonnie en vriendjes (2+) wordt gespeeld door Jogchem Jalink. Hij is sinds 2001 actief als theatermaker, musicus, componist, schrijver voor teksten en liedjes… en vooral als poppenspeler. Hij speelt onder andere de Sesamstraatfiguren Angsthaas en Elmo.

Kijk hier voor de speellijst.

Lees ook: Prentenboekjesfestival met voorstelling Gonnie & Vriendjes

Welterusten, Kleine Beer (vanaf september 2017)

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Een van mijn favoriete kinderboeken komt vanaf deze maand tot leven in het theater. Kleine Beer kan niet slapen en Grote Beer gaat hem daarbij helpen. Een voorstelling waarbij alleen al het decor de moeite waard is. Na de voorstelling kan je met Kleine Beer op de foto. Dit is een poppententoonstelling die niet alleen leuk is voor kinderen maar ook de ouders.

Hier vind je de speellijst.

Lees hier het verslag van Welterusten Kleine Beer.

Ik zou wel een kindje lusten (vanaf september 2017)

Ik Zou Wel Een Kindje Lusten – Joes Boonen

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Een leuke interactieve voorstelling voor peuters en kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio. In een intieme, speelse sfeer zingt, speelt en vertelt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten. Het decor is een supergroot interactief prentenboek. De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging… Een dolkomisch verhaal met fijne droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen. Een gevarieerd optreden waarbij de kinderen mee kunnen zingen, dansen, luisteren en uit volle borst mogen roepen en vertellen wat ze zien en wat er gebeurt. (In deze voorstelling begeleidt Joes zichzelf op verschillende instrumenten waaronder de ukulele. En ook al is het een beetje spannend, de krokodil bijt misschien in je bil… maar er worden geen kindjes opgegeten!

Kijk hier voor de speellijst.

Zandkasteel – Koning Koos is jarig (vanaf september 2017)

Trailer 'Koning Koos is jarig!!' – 13 november in Flint

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Koning Koos is jarig, maar denkt dat de kinderen hem helemaal vergeten zijn. Wat hij echter niet weet, is dat Toto en Sassa achter zijn rug om nadenken over het beste verjaardagscadeau. Maar Koning Koos heeft ook een verrassing voor hen: hij gaat pannenkoeken bakken. Hoe loopt dit af? Extra leuk: hij heeft voor alle kinderen ook een cadeautje.

De speellijst vind je hier.

De Gelaarsde Kat (vanaf oktober 2017)

Efteling: Première musical De gelaarsde Kat

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

De Efteling brengt dit sprookje tot leven in het theater. De kat raakt bevriend met een arme molenaarszoon die hij vraagt om zijn kleren en schoenen. In ruil daarvoor belooft hij hem alles dat hij maar wil. Of dat lukt?

Acteurs
Tim, de gelaarsde kat: Marcel Visscher
Kattenvrouw Agàta, Koning Christiaan van den Eerste de Tweede, Molenaar Toon: Dick Cohen
Molenaarszoon Bas: Jeroen C. Molenaar
Prinses Tessa: Nienke Latten

Hier vind je de speellijst

Ernst, Bobbie en de Rest – Vakantieshow (vanaf oktober 2017)

Er gaat weer van alles mis in de nieuwste show van Ernst, Bobbie en de Rest. Ze willen namelijk heel graag op vakantie, maar verdwalen, Bobbie vergeet de tent en de camping staat vol. Ernst lijkt een fantastische oplossing te hebben: ze gaan bij het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo slim is?

Hier vind je de speellijst

Lees ook: Theater recensie Ernst en Bobbie Vakantieshow

Buurman & Buurman – A je to (vanaf oktober 2017)

Buurman & Buurman – A je to

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Wat een ramp! Buurman Mat en Buurman Pat hebben last van mollen. Ze gaan daarom op mollenjacht en spitten de hele tuin ondersteboven. Maar wat moeten ze doen als de mollen onder hun huis blijken te zitten?

Hier vind je de speellijst

Fien & Teun – Feest op de boerderij (vanaf oktober 2017)


Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Vanaf oktober kan je naar de theatervoorstellingen van Fien & Teun die je, onder leiding van vertelster Sita Vermeulen, meenemen naar het leven op de boerderij. Behalve interactief is deze voorstelling ook educatief en leren kinderen van alles over dieren, de natuur en de boerderij. Daarnaast is er natuurlijk ook plek voor humor met de bekende karakters Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond.

Voor en na de show vermaken de kinderen zich tijdens de ‘Boerderij Experience’ en kunnen ze hun helden Fien en Teun na afloop ontmoeten voor een fotomoment.

Acteurs
Verteller: Sita Vermeulen

Hier vind je de speellijst

Lees ook: Fien & Teun; Feest op de boerderij

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (vanaf oktober 2017)

TEASER De Waanzinnige Boomhut – de theatervoorstelling

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Voor komend seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

Kijk hier voor de speellijst.

Alfred J. Kwak en de sneeuwvlok (vanaf oktober 2017)

Alfred Jodocus kwak Herman Van Veen

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar

Herman van Veen schreef een symfonisch sprookje over Alfred J. Kwak die hoog in de bergen een sneeuwvlokje ontmoet. Hij wil graag met hem mee naar de zee.

Hier vind je de Speellijst

De Gruffalo (vanaf oktober 2017)

Peuterfestival De Gruffalo, Theatergroep Meneer Monster, donderdag 14 november in het Isala

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? ‘De Gruffalo’ is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen.

Kijk hier voor de speellijst.

Het cadeau voor Sinterklaas (vanaf november 2017)

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Dit jaar hebben Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Franciscus een verrassing voor Sinterklaas. Ze bereiden zich tot in de puntjes voor en hopen de Sint een onvergetelijk cadeau te geven voor zijn verjaardag, maar dan blijkt het verdwenen. De vrienden zetten alles op alles om het mysterie te ontrafelen, maar of dat lukt…?

Hier vind je de Speellijst

Brandweerman Sam Live! (vanaf december 2017)

Brandweerman Sam Iive! – Sam redt het Circus – Trailer (2016-2017)

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Vanwege het grote succes dat Brandweerman Sam had met de voorstelling Brandweerman Sam redt het circus keert de show terug in de theaters. Terwijl de circusdirecteur probeert Piekepolder te trakteren op een geweldige circusvoorstelling, stuurt Norbert Puk als altijd alles in de war. Gelukkig staat Brandweerman Sam altijd paraat om iedereen te helpen!

Na de voorstelling is er een meet & greet met Brandweerman Sam en zijn vrienden en krijgen alle kinderen een Junior Cadetten Diploma.

Hier vind je de Speellijst

K3 Show (vanaf mei 2018 in Nederland)

Boek als eerste je tickets voor de nieuwe K3 show!

Dit voorjaar komt K3 met een gloednieuwe show. Helaas is er nog niet heel veel over bekend.

Hier vind je de Speellijst en meer informatie.

Pipo en de Piratenprinses (vanaf mei 2018)


Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

De bekende clown reist met Mammaloe de wereld rond in zijn Pipowagen en samen met de onhandige Klukkluk beleven ze de leukste avonturen. Er is echter één probleem: de Dikke Deur is altijd in de buurt, omdat hij zo graag wil dat Pipo terugkomt in zijn circus. Gelukkig weet de clown telkens weer een slim plannetje te bedenken om dat te voorkomen. Reis mee met Pipo in deze grappige, muzikale voorstelling!

Kinderen mogen natuurlijk verkleed komen naar het theater en kunnen ook meedoen aan de verkleedwedstrijd. Na afloop is er een Meet & Greet in de foyer.

Je kan Pipo de Clown vanaf september 2017 volgen in zijn eigen televisieserie.

Acteurs
Pipo de Clown: Simon Zwiers
Mammaloe: Liset Vrugteveen
Klukkluk: Mitch Blaauw
De Dikke Deur: Joris Gootjes

Hier vind je de speellijst

Sprookjessprokkelaar (vanaf september 2017)

Het verhaal van 'De Sprookjessprokkelaar' – Efteling

Kinderen vanaf 6 jaar

Aan de rand van het bos woont Sterre met haar opa. Ze is dol op lezen en heeft haar lievelingsboek letterlijk stuk gelezen. Dan vertelt opa over een mysterieuze sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sterre gaat op zoek. Ze ontdekt wat er achter alle deuren zit en probeert uit te vinden wie toch de sprookjessprokkelaar is.

Hier vind je de speellijst

Musicals & voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar

Furtjuh Live (herfstvakantie 2017)

FURTJUH WORDT VERWIJDERD! (Aankondiging #FurtjuhLive Theatershow)

De bekende YouTuber Furtjuh gooit het deze herfstvakantie over een andere boeg: hij gaat het theater in. Alleen is er een probleem: zijn YouTubekanaal wordt verwijderd. Samen met het publiek bouwt Furtjuh dit weer op en gaat er helemaal voor. Hij doet alles voor de views. Vol humor, special guests en de leukste liedjes.

Hier vind je de Speellijst

Tina de Musical (vanaf oktober 2017

Theater trailer TINA

In deze musical komt je favoriete tijdschrift tot leven. Net als in de strips krijgt Tina te maken met allerlei hindernissen. Bovendien wordt ze tot over haar oren verliefd op de onbereikbare Bobby. Gelukkig komt haar oma uit het buitenland om te helpen!

Hier vind je de Speellijst

De Vier Jaargetijden (vanaf oktober 2017)

Kinderboekenschrijfster Imme Dros schreef een speciale voorstelling over twee zusjes. De één is braaf, de ander brutaal en ze belanden samen in de wereld van Vrouw Holle. Alles draait om de vraag: hoe wil je de wereld zien, mooi of lelijk? Het sprookje wordt volledig begeleid door de klassieke muziek van Vivaldi en verteld door Angela Schijf.

Hier vind je de Speellijst

Checkpoint Theater (vanaf oktober 2017)

CulTuur – Checkpoint in het theater

Is je kind dol op proefjes en wetenschap? Dan is het Checkpoint Theater zeker een schot in de roos. Tijdens de show word je betrokken bij het spektakel, de strijd tussen jongens en meisjes en leer je van alles. Doe je mee?

Hier vind je de Speellijst

Superoma (vanaf oktober 2017)


Het verhaal gaat over superoma’s, die alles kunnen. Ook heeft oma een kamer in huis waarop een slot zit. Maar de laatste tijd is oma een beetje saai geworden en daar moet weer verandering in komen.

Hier vind je de Speellijst

De Notenkraker – Charkov Staats Ballet Theater (vanaf december 2017)


Het aloude sprookje wordt opnieuw uitgevoerd in een betoverende balletvoorstelling. Op Kerstavond ontvangt Clara een notenkrakterpop. Wanneer ze in slaap valt en begint te dromen, komt de pop tot leven. Clara en de notenkraker worden verliefd op elkaar. De gevreesde Muizenkoning brengt die liefde echter in gevaar en ze zullen tegen hem moeten vechten. De volgende ochtend blijkt het allemaal een droom.

Hier vind je de Speellijst

De kleine Zeemeermin door Theater Terra (vanaf januari 2018)


De familiemusical De Kleine Zeemeermin is gebaseerd op het oorspronkelijke sprookje van Hans Christiaan Andersen.

Hier vind je de Speellijst

Lang geleden… Een muzikale tijdreis (vanaf januari 2018)


Tijdens deze muzikale tijdreis neemt Van Hoorne Entertainment je mee naar de historie van Nederland. Zo komen onder meer de verhalen van Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren voorbij. Op humoristische wijze leren kinderen over de vaderlandse geschiedenis en zo is de voorstelling dus niet alleen maar grappig en vrolijk, maar ook leerzaam.

Voor en na de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan de ‘Geschiedenis Experience’ en activeiten doen in dit thema. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met de acteurs in de foyer.

Hier vind je de Speellijst

De Mattheüspassie door Edwin Rutten (8+, vanaf maart 2018)


Speciaal voor kinderen schreef Edwin Rutten een eigen versie van de Mattheüspassie. Hij vertelt het verhaal en maakt daarbij gebruik van de originele muziek. Een prachtige kans om je (klein)kinderen kennis te laten maken met deze schitterende klassieke muziek.

Na afloop is er een Meet & Greet met Edwin Rutten in de foyer.

Hier vind je de https://www.ntk.nl/voorstelling/mattheus-passie

Te verwachten in seizoen 2018/2019

Masha en de Beer Live (vanaf september 2018)/: De bekende televisiekarakters zullen vanaf deze maand ook te zien zijn in het theater met hun eigen show.

De kleine zeemeermin – de musical, met Sita Vermeulen als de kleine Zeemeermin. In ruil voor haar stem krijgt ze van de gemene zeeheks benen om bij haar geliefde prins te zijn. Maar hoe kan ze de prins nu vertellen over haar gevoelens? En wat gaat de zeeheks doen?

Compleet overzicht van alle kindermusicals en theater voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar 2018 in Nederland. - Mamaliefde.nl

Naar welke voorstelling wil jij gaan?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Musicals & kinder theatervoorstellingen 2018
Author Rating
51star1star1star1star1star

merel

Blogger at Lotus Writings
Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (11), Rose (3) en May (2). Naast persoonlijke verhalen over de hindernissen die we soms tegenkomen als gezin, twijfels die ik heb en ervaringen, wil ik mijn lezers ook graag voorzien van handige informatie. Wat moet je bijvoorbeeld doen bij teken of luizen en hoe zit het nu precies met dat definitieve schooladvies in groep 8?

Latest posts by merel (see all)

Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top