Dansen is de grootste hobby van onze dochter. Zodra ze muziek hoort zie je dat ze opleeft. Of het nu gaat om tikken met haar voetje, bewegingen met haar hand of haar hoofd die recht op gaat. Van baby af aan werd ze al rustig als we wiegend door de kamer liepen, ondertussen liedjes zingen. Vanaf acht maanden is ze vrijwel wekelijks naar een muziek op schoot les geweest, natuurlijk vakanties uitgezonderd. We hadden een hele lieve ‘juf’ die goed de groep weet te boeien. Iedere les is afwisselend en uitdagend; stil zitten is niet nodig. Ik kan dan ook niet wachten tot we straks met onze baby boy naar deze lessen kunnen.

Tegenwoordig moeten we iets meer uit de kast trekken. Momenteel is Kabouter Plop haar grote favoriet. Tijdens ons dagje uit naar Plopsaland was Kabouter Plop er zelf om te dansen, op dat moment vond ze het veels te interessant om naar dit personage te kijken. Je kan misschien mijn verbazing begrijpen toen we een paar weken later toen ik een paar weken dit liedje zong tijdens het omkleden, in de hoop dat ze stil zou liggen. Niets is minder waar; ze ging staan en meedansen met de tekst. Heeft ze toch een beetje opgelet ;-) Sindsdien proberen we regelmatig nieuwe liedjes uit. Deze dame gaat dansend door het leven.

Lees ook: Kinderliedjes overzicht

Ik had dus gehoopt dat deze challenge niet zo moeilijk zou moeten zijn. Het tegendeel is waar; zodra de camera aan stond bevroor ze. Wou ze niet dansen. Een keer opnieuw proberen ok, maar dwingen doe ik niet. Na een paar candid camera momentjes had ik dan toch wat materiaal. Dat door een stomme actie van mij verloren ging :( Aan het einde van de dag kunnen ze wat hangeriger zijn; vaak helpt het dan om een boekje voor te lezen of wat liedjes te zingen. Een uur lang hebben we liedjes gezongen, was even diep graven om naast een aantal muziek op schoot liedjes ook de oudere liedjes die ik in de kinderopvang of de zwemles heb geleerd te zingen. Er zijn echt zoveel leuke kinderliedjes die verder gaan dan In de maneschijn. Daarom heb ik besloten een aantal van onze favorieten te delen. Wees niet bang, ik heb het beperkt tot hooguit tien minuutjes in plaats van het volle uur aan opnamemateriaal. Oh, en let niet op mijn zangkwaliteiten. Die zijn ronduit vreselijk, daar zijn geen andere woorden voor. Gelukkig doet dat er voor de kinderen niet toe ;-) Geen zin om dat gekraai aan te horen; let dan vooral op de eerste minuut en het laatste half uur.

Meer filmpjes zien? Abonneren op het Youtube kanaal staat vrij ;-)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kinderliedjes zingen en dansen
Author Rating
51star1star1star1star1star