Laatst schreef ik al over de hoeveelheid kinderkleding die je nodig zou moeten hebben; dat is voor iedereen anders. De een is blij met 7 setjes en de ander shopt liever voor de kinderen dan voor zichzelf, allemaal prima natuurlijk! Maar kinderen zitten natuurlijk volop in de groei en dat betekent dat het elke keer weer even een werkje is om alle kleding uit te zoeken. Je koopt kleding, misschien krijg je nog iets als cadeau of tweedehands en voor je het weet ligt de kast weer helemaal vol. Als je dat hebt uitgezocht, dan heb je waarschijnlijk een hele stapel kleding liggen die weg kan. Wat doe je daar dan mee? Ik heb een aantal handige ideeën voor je!

Lees ook: Goedkope en betaalbare (merk) kinderkleding kopen? 8 tips om je slag te slaan
Lees ook: Goedkope & betaalbare merk kinderkleding
Lees ook: Broek repareren; van kniestukken tot tips om scheur of winkelhaak in kleding te herstellen

Weggooien

Maak 1 stapel om weg te gooien. Dat klinkt niet echt fijn, maar er zit altijd kleding bij waarmee je niets meer kunt. Kleding die kapot is of met vlekken die je er niet meer uitkrijgt. Dan zit er dus maar 1 ding op; weggooien.

Weggeven

Heel veel mensen zijn ontzettend blij met een stapel mooie kinderkleding. Als je kinderen een groeispurt hebben gehad, dan heb je meteen een flinke kostenpost erbij; alles moet weer gekocht worden, alleen dan een maatje groter. En dat heeft dus iedere ouder, dus houd mooie kleding apart en vraag even rond of je er nog iemand blij mee kunt maken.

Mocht je niemand kunnen vinden, kijk dan of je het kwijt kunt aan de kringloopwinkel of op een plaatselijke weggeefhoek op Facebook.

Lees ook: Kinderkleding; Overzicht van 18 leuke en (minder) bekende merken

Verkopen

Je kunt goede kleding ook verkopen. Dan houd je er zelf nog iets aan over en kun je daarvan bijvoorbeeld weer een nieuwe garderobe aanschaffen (of een gedeelte). Ik hoor vaak slechte ervaringen over het verkopen van kinderkleding, maar mijn ervaring is dat je het vaak supersnel kwijt bent als je het in een pakket aanbiedt en niet teveel vraagt. Dat kan op Marktplaats, maar ook op een plaatselijke verkoopgroep op Facebook.

In de nieuwste video zoek ik de kledingkast van onze 2 meiden uit. Ik kom erachter dat ze eigenlijk echt veel te veel hebben, gelukkig kan ik alle overbodige kleding makkelijk weer kwijt.