Het was zo ontzettend leuk om alvast een voorproefje te krijgen van wat er binnenkort in de winkels te koop is. Als je dat ziet krijg je direct zin om op vakantie te gaan naar een of ander tropisch oord. In de collage heb ik al een aantal detailfoto’s gedeeld. Vandaag leek het me leuk om wat algemene bevindingen te delen. Nu ben ik alles behalve een fashionblogger, en zal ook niet pretenderen er één te zijn. Toch viel het me op dat er een aantal overeenkomsten waren. Die ik graag met jullie wil delen. Als je binnenkort gegrepen wordt door de lentekriebels weet je wat mag blijven en wat weg kan. Vandaag dus vooral heel veel beeld en weinig tekst.

Lees ook: Handig overzicht van 40 leuke en meer of minder bekende Nederlandse merken kinderkleding voor jongens en meisjes.
Lees ook: Babymaten; Welke maat bij welke lengte (of gewicht) en wat zijn de schoenmaten?
Lees ook: Goedkope & betaalbare merk kinderkleding
Lees ook: Kinderkleding trends 2019; jongens en meisjes
Lees ook: Matching en twinning vader – zoon, of vader – dochter of hele familie kleding met grappige teksten of prints
Lees ook: Stoere kinderkleding met dierenprint; van luipaard / leopard tot panterprint voor meisjes, jongens en baby’s

Patronen

Trends kinderkleding voorjaar / zomer 2015; nOeser - Mamaliefde

nOeser

Naast stippen zijn andere patronen ook helemaal ‘hip’. Denk aan krokodillen. Dit zag je bijvoorbeeld terugkomen in de superzachte pakjes van nOeser. Dit merk heeft absoluut mijn hart gestolen.

Trends kinderkleding voorjaar / zomer 2015; LilyBalou- Mamaliefde

LilyBalou

Voor mij was het merk Lily-Balou nieuw. Met felle kleurtjes rood, groen en blauw valt deze collectie wel op. In de diverse kledingstukken, vaak zelfde model komen dezelfde patronen terug. Vooral heel veel bloemen, bootjes en krokodillen. Het sailorthema zie je hier ook terugkomen in de onesies. De pakjes voelden trouwens echt superzacht aan.

Jungle / Indian Style

Trends kinderkleding voorjaar / zomer 2015; RoomSeven - Mamaliefde

Room Seven

Deze trend is volgens mij al een paar jaar aan de gang. Ook dit jaar zijn er weer volop printjes te vinden op de kleding. Vooral veel richting Jungle en Indian style. Bij Room Seven krijg je trouwens spontaan de neiging om naar een tropisch eiland te verhuizen met de junglestijl. Ze hebben trouwens ook een heel gave home- en tassenafdeling!

Trends kinderkleding voorjaar / zomer 2015; Zeeman- Mamaliefde

Zeeman

De Zeeman heeft ook kledingstukken die voortborduren op deze trend met veel Indian. Echter bieden zij een zeer ruim aanbod met voor ieder wat wils en natuurlijk een zeer betaalbare prijs. Zo hebben ze ook heel lieve hartjes met leuke ringen voor meisjes-meisjes.

Girly

Trends kinderkleding voorjaar / zomer 2015; Cakewalk- Mamaliefde

CakeWalk

Het is helemaal niet erg om een dochter te hebben. Voor meisjes is er dit jaar wederom heel veel keus. Lekker veel zoete en roze kleding zoals van Cakewalk. Daar zaten zeker een aantal leuke shirtjes bij die niet zouden misstaan in haar kledingkast.