Welke raambekleding voor de kinderkamer?

Bij het kiezen van raambekleding voor de kamer van je kind is het handig om rekening te houden met de slaapgewoontes van kinderen. Zo gaan kinderen natuurlijk een stuk eerder naar bed dan volwassenen. Verduisterende raambekleding is voor hen dus nog belangrijker.

Lees ook: Duurzame kinderkamer; Tips stylen, inrichten hippe babykamer
Lees ook: 6 Tips voor het inrichten van de kinderkamer
Lees ook: Vier originele ideeën als wanddecoratie voor de kinderkamer
Lees ook: Babykamer thema’s 2019; Ideeën en voorbeelden van neutraal tot sterren of dieren

Vergeet ook niet te kijken naar de afmetingen van de slaapkamer van je kleine. Is de kamer van je kind niet zo heel groot? Ga dan voor verduisterende rolgordijnen. Deze nemen niet zoveel plek in beslag, erg fijn om een kleine kamer niet nóg kleiner te laten lijken.

Tip drie om rekening mee te houden is het speelgedrag van je kind. Speelt je kind overdag ook in zijn of haar kamer? Het is dan handig een verduisterende gordijn of rolgordijnen te combineren met lichtdoorlatende gordijnen. Zeker op de langere dagen van het jaar kan felle, naar binnen schijnende zon vervelend zijn tijdens het spelen. Ga voor inbetween gordijnen. Dit zijn gordijnen die tussen dikke overgordijnen en vitrage in zitten. Ze laten genoeg licht door, maar voorkomen dat de zon in je ogen schijnt. Als variant op inbetweens kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor jaloezieën. Hiermee kun je eveneens goed het licht reguleren.

Lees ook: Moet ieder kind een eigen slaapkamer hebben?

Tot slot wil je, als het even kan, de kinderkamer natuurlijk zo leuk mogelijk aankleden. Gordijnen met een leuke print kunnen hier zeker aan bijdragen. Speciale kindergordijnen hebben vaak vrolijke of stoere prints. Leuk voor je kind om naar te kijken en je brengt er eenvoudig kleur mee aan in de kamer.

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Kinderkamer; Verduisterende gordijnen & raambekleding ook voor babykamer
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top