Deze week zijn de nationale Voorleesdagen met als thema Krr…Krokodil. Hier in huis lezen we graag. Met als gevolg dat dit een van de nieuwste woordjes van dreumes dochter is. Vandaag een blogje in dit thema; de favoriete kinderboeken hier in huis (in willekeurige volgorde).

Lees ook: Mijn kleuterboek; persoonlijk boek met naam en karakter om samen te oefenen met lezen of cadeau te geven met letterfeest

mooiste vis van de zeeDe mooiste vis van de Zee – Macus Pfister

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

het eiHet ei – Dick Bruna

 

Alle dieren op het erf van de boerderij vragen zich af van wie het sneeuwwitte ei is. Dan komt er een klein geel eendje uit en alle dieren helpen mee om het eten te geven.

dubbeldikke voorleesboekHet dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst  30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

goudenvoorleesboekHet Gouden Voorleesboek – Myriam

 

Zeven voorleesboeken in een luxe band!
Al bijna zestig jaar zijn de Gouden Boekjes een begrip als het gaat om voorlezen. De prachtige plaatjes en vrolijke verhalen zijn al generaties lang een succes aan menig bedrand. Een kloek boekwerk dat garant staat voor vele uren voorleesplezier! Blaf, kwaak en knor mee met alle dieren in Hoep, zei de chauffeur, scheur door de straten met De gele taxi, of leef mee met die arme Dokter Pijpekop, de poppendokter. In Het Gouden Voorleesboek staan zeven Gouden Boekjes die elk om hun eigen reden ideaal voorleesvoer zijn.

Lees ook: Gouden Boekjes; Star Wars speciale editie

raad eens hoeveel ik van je houRaad eens hoeveel ik van je hou – MacBratney & A. Jeram

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’
Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

rupsje nooitgenoegRupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!

Lees ook: Rupsje Nooitgenoeg dag; 50 jaar jubileum. Tips om dit te vieren; van theater tot knuffel, en van voelboek tot liedje of spel.

Wat is jullie favoriete kinderboek om voor te lezen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.