De scholen zijn weer begonnen en langzaamaan worden de nachten weer korter. Is het weer donker als ze naar bed gaan. Nog een paar weken en dan zitten we in de wintertijd. Al moet je daar misschien nog niet aan denken. Voor je het weet fiets je in het donker naar school. Dan is een goede verlichting en zichtbaarheid erg belangrijk op de fiets. Zeker als ze zelfstandig naar school gaan fietsen; de meeste kinderen doen dat tussen de 9 en 11 jaar voor het eerst. Ter voorbereiding op de middelbare school. Hoe moeilijk het ook is om los te laten, het hoort er toch bij. Al hoor ik steeds meer ouders die alsnog hun kind met de auto naar school brengen, ook naar de middelbare en zeker als het regent. Terwijl het voor kinderen zo belangrijk is om veel te oefenen en ervaring op te doen in het verkeer. 

Lees ook: Houten speelgoed van de Hema; nieuwe collectie met houten hema winkel! 
Lees ook: Raffie’s; de schoenen die alle kinderen (en mama’s) wel willen

Regenjaszie

Vorig jaar kwam de Hema met een ludiek product; namelijk de Regenjaszie. Een felgele (of roze) regenjas met reflectoren. Zo is je kind niet alleen beschermd tegen de weersinvloeden maar ook goed zichtbaar in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland was daar zeer over te spreken. Het werd een regelrechte hit en de jassen vlogen de toonbank over. Logisch dus dat ze dit jaar weer te koop zijn!

 

 

 

 

 

 

Verkeersveiligheid op zijn leukst!

Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek onder 400 ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De helft van de ouders vindt het niet genoeg wanneer hun kinderen alleen de standaardverlichting op hun fiets hebben. Zij vinden dat reflectie in of op de kleding daar iets aan toevoegt. Maar liefst 39% van de ouders zou zijn of haar kind eerder in het donker laten fietsen wanneer het reflecterende kleding draagt.

Aangezien het concept van de Regenjaszie vorig jaar zo goed is ontvangen zijn VVN en de ontwerpers bij Hema dit jaar samen om de tafel gaan zitten en op zoek gegaan naar producten die beschermen tegen wind, regen en kou. Die er hip uitzien zodat kinderen ze ook daadwerkelijk aan durven te trekken en ook nog eens extra veilig zijn. Oftewel ‘Verkeersveiligheid op z’n leukst’ waarbij zichtbaarheid simpelweg geïntegreerd wordt in kinderkleding en accessoires.

Be Seen