Dat zonnige weer van de laatste dagen vraagt natuurlijk maar om één ding; het strand. Althans volgens mijn kinderen dan in ieder geval! Gelukkig ligt Nederland aan de kust. Voor ons is het ongeveer een half uurtje rijden en hebben we diverse opties. Zoals Scheveningen met de Pier en boulevard die iedereen wel kent, Monster waar het altijd vrij rustig is en de Pier met het Zuiderstrand. Afgelopen week scheen de zon en omdat manlief vrij was gingen we na schooltijd direct door naar het strand. Even lekker uitwaaien en afkoelen. Kijkduin is echt een heerlijk strand met kinderen met voor ieder wat wils. En je kan hier gratis parkeren.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Den Haag met kinderen; de leukste uitjes
Lees ook: De leukste stranden in Nederland met kinderen
Lees ook: Spelen op het strand; spelletjes & activiteiten

Het strand

Natuurlijk allereerst het strand van Kijkduin, als je naar het noorden kijkt zie je Scheveningen met de Pier en richting het zuiden de Tweede Maasvlakte die ver uitsteekt. Het is een heerlijk strand dat breed genoeg is zodat er voor iedereen ruimte is om een plekje te zoeken. Of je nu van de zon wilt genieten of dichterbij de kustlijn kastelen wilt bouwen. Zo breed als het strand bij Scheveningen is het echter ook niet, zodat je geen flinke tocht hoeft te ondernemen om bij de kuststrook te zijn. Ook niet bij eb. Het strand loopt vrij langzaam af, wat heerlijk is met kinderen. Bij eb ontstaan er ook meerdere eilandjes wat natuurlijk extra aantrekkelijk is, en poelen waar het water lekker snel opwarmt. Je moet echter wel goed op de getijden letten, want voor je het weet wordt het weer vloed en kan je niet meer over het droge terug. Bij de kustlijn heb je twee ‘lijnen’ met schelpjes, waar je prima schelpen kan zoeken. Bij eb vind je aan de eerste lijn heel veel ‘scheermesjes’ waaronder dubbele. Het strand was mooi schoon, met weinig afval, algen of andere troep. Bij de trappen vind je palen met douches zodat je schoon het strand kan verlaten. Op de boulevard vind je ook kraantjes met kraanwater. In het blauw / oranje gebouw vind je onder andere een kinderbewaarplaats voor als je je kind kwijt bent.

De boulevard