De meeste kerstmarkten worden in het Oosten of zuidelijkste puntje van Nederland georganiseerd. In de grote evenementenhallen worden er ook grootschalige activiteiten georganiseerd, heel leuk, maar iets teveel met jonge kinderen. Echt rustig shoppen doe je toch niet met een peuter die kan drammen en met een wandelwagen stoot je als je even niet oplet zo iedereen tegen de enkels. In plaats daarvan gaan we al een aantal jaar kijken bij de kerstshow van een tuincentrum. Over het algemeen pakken ze enorm uit. Met naast heel veel displays gericht op verkoop, ingerichte kamers, gedekte eettafels, mini theaters, complete kerstlandschappen en nog veel meer pracht en praal. Ideaal om heen te gaan, kinderen vinden het heerlijk om te kijken naar de lampjes, glitters en muziekjes die overal vandaan komen. Ik neem dan ook een fototoestel mee. Samen met een vriendin gingen we op stap. Eerst even lekker lunchen in de koffiehoek. De prijzen die je daar betaald zijn niets in vergelijking met een ‘normaal’ lunchrestaurant. Om vervolgens de winkelroute af te leggen. Omdat peuter en baby boy het allemaal geweldig vonden zijn we op de terugweg nog langs een tweede tuincentrum gegaan. Helaas viel deze enorm tegen. Wel hebben we hele leuke schaatsjes meegenomen voor peuter. 

De arreslee mag natuurlijk niet ontbreken. Compleet met rendieren en op de achtergrond een doek met nog meer rendieren. Goed moment voor een leuke foto van de kinderen. In passende kersttenues.

Van een veilige afstand waren de kerstmannen heel bijzonder. Iedere keer als ze er eentje zag moest die natuurlijk aangewezen worden. Stel je voor dat mama hem niet ziet.

Overal lichtjes; in deze kerstbomen, voor buiten en op de grond. Peuter begreep alleen niet waarom je ze niet kon aanraken…

Kerstshow driesprong zoetermeer - Mamaliefde

De televisie vond mevrouw misschien nog wel het meest interessant. Was het enige moment dat ze niet gelijk reageerde. Verder luisterde ze beter dan dat ik van haar gewend ben.

Complete kerstdorpen; leuk voor op de vensterbank, met een tram (die dit jaar nieuw is, zagen we overal terugkomen) en een enorm landschap waar je omheen kon lopen. Natuurlijk netjes met de handjes op de rug ;-)

In het begin waren de poppen nog een beetje ‘bang’, peuter heeft weer een nieuw woordje geleerd. Maar zittend op het sleetje, zeker met kleine broer ernaast. Die er zo toch wel erg groot uitziet. Was dat zo over en vonden het super interessant. Gelukkig maar, kon mama even snel de koopjeshoek induiken. En met lege handen terugkeren.

Een auto vol met cadeautjes; wie wil daar nu niet mee wegrijden…

We werden welkom geheten door deze zingende beren.

Dit jaar was er een middeleeuws thema verbonden aan de kerstafdeling.

Bij kastelen en ridders horen natuurlijk ook deze ‘prinsessen’.

Bij het tweede tuincentrum hebben we de wandelwagen in de auto laten liggen. Baby boy kan heel goed zitten in een winkelwagentje, en peuter past er prima bij. Kunnen ze samen naar de elfjes kijken op de herfstafdeling. Natuurlijk was er hier ook een arreslee.

De kerstdorpjes hadden een maritiem tintje meegekregen. Dit was alles, dus dat viel stiekem heel erg tegen. Zeker in vergelijking met vorig jaar.

Deze leuke schaatsen konden we natuurlijk niet laten liggen. Laat de vrieskou maar komen, of binnenkort een bezoekje brengen aan de schaatsbaan.

Gaan jullie ook naar een kerstmarkt toe?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.