Ik denk aan jou kerstpakketten - Mamaliefde

Ik denk aan jou: het succes!

In oktober plaatsten Laura en ik een verzoekje op onze blogs in het kader van het project Ik denk aan jou. We riepen namelijk jullie als lezers op om iemand aan te melden voor de kerstpakkettenactie. Helaas krijgt niet iedereen een kerstpakket, terwijl het uitpakken juist heel erg fijn kan zijn. Daarom leek het ons leuk zou zijn om een vijftal lezers blij te maken met zo’n pakket. Jullie hebben even moeten wachten voor deze update, maar we vertellen jullie graag hoe of wat.

Ik denk aan jou kerstpakketten - Mamaliefde

Aanmeldingen

De aanmeldingen verliepen zeer voorspoedig, meer dan 100 mensen hebben iemand aangemeld. Met als gevolg dat we best wel even bezig waren om alles door te lezen en onze favorieten te selecteren. We hadden allebei zo onze eigen voorkeuren en waren het eens met een aantal die de ander had geselecteerd. Die selectie leverden 9 namen op. Daarvoor was er echter al een verhaal binnengekomen waarvoor Laura direct aan de gang was gegaan, dit kon namelijk niet wachten tot de Kerst. Begin november is er contact gezocht met de personen die ze hadden aangemeld voor verdere informatie zodat we er echt een persoonlijk pakket van konden maken. In totaal hebben we dus 10 gezinnen / families een blijk van waardering kunnen opsturen. Het dubbele van wat we vooraf hadden bedacht, en daar zijn we erg blij mee. Zoals aangegeven zullen wij in verband met de privacy niet aangeven naar wie deze pakketten zijn verstuurd.

Sponsoren

Tijdens de aanmeldingsperiode zijn we ook op zoek gegaan naar partijen die graag met ons wilden samenwerken in het kader van deze kerstpakkettenactie. Of dit nu individuen, webshops of merken waren. En met succes, vrijwel iedereen die we hebben benaderd was enthousiast en heeft op de een of andere manier een bijdrage geleverd. Ook kregen we zeer veel positieve reacties op het idee zodat er mensen zijn die persoonlijke kerstkaarten hebben gemaakt, verzameling ongebruikte beautyproducten hebben opgestuurd en meer. Ook zijn er een aantal mensen geweest die een kast hebben leeggeruimd en de nog gave producten beschikbaar hebben gesteld. Dit heeft er voor gezorgd dat we 9 volle pakketten konden versturen waarbij het nog even puzzelen was om niet over het maximale gewicht voor verzending te komen. Deze kosten hebben we trouwens ook gesponsord gekregen.

Ik denk aan jou kerstpakketten sponsoren - Mamaliefde

Graag willen wij bedanken voor hun bijdrage (in alfabetische volgorde);

Jullie allemaal bedankt in het gestelde vertrouwen om met ons in zee te gaan.

Opsturen

Ik denk aan jou kerstpakketten - Mamaliefde

Het plan was om na Sinterklaas af te spreken om samen de kerstpakketten in te pakken. Laura had in principe alles verzameld en mocht dit tijdelijk opslaan bij haar moeder. Het was namelijk wel ietsjes (heel erg) veel meer dan we hadden verwacht, laat staan gehoopt. Helaas duurde het daarna nog even voordat ook de laatste dingen binnen waren. We prikten een deadline voor onszelf zodat het tijdig met de post mee kon gaan en nog voor de Kerst bezorgd zou worden. Momenteel kan dat soms even duren, en het zou fijn zijn als het op tijd binnen was. Aan het begin van die week zagen we elkaar op een event zodat de spullen die ik zelf had verzameld en ontvangen kon overdragen. Dat waren al twee behoorlijke tassen vol. Helaas zat er geen ruimte in de planning om elkaar voor die deadline te zien (rekening houdend met twee uur reistijd op en weer terug). Dus ging Laura vol goede moed aan de slag om de pakketten samen te stellen en deelde ze foto’s als ze er weer in was geslaagd een mooie combi te maken. Er was echt veel binnengekomen zodat de pakketten steeds groter leken te worden. We hadden ook zeer diverse dingen ontvangen zodat we er echt een persoonlijk pakket van konden maken.

Ik denk aan jou kerstpakketten - Mamaliefde

Na het versturen kwamen al snel de eerste positieve reacties binnen van de mensen die het hadden ontvangen of iemand hadden aangemeld. Natuurlijk erg fijn om te horen dat het is aangekomen en het gewaardeerd werd. Het was tenslotte bedoeld om de ander even in the picture te zetten. Veel van de mensen zetten zich gedurende het jaar namelijk in voor anderen en slaan zichzelf weleens over.

In het zonnetje

Tot slot wil ik Laura in het zonnetje zetten en bedanken voor haar inzet. Zij heeft enorm hard gewerkt om dit project tot een succes te maken. Zij heeft alle contacten onderhouden met de contactpersonen voor de kerstpakketten. En heeft ook alle pakketten in haar eentje ingepakt.  Helaas wonen we nogal ver uit elkaar waardoor we niet makkelijk even bij elkaar op bezoek konden gaan. En in de week dat we zouden gaan versturen was er helaas geen dag dat we allebei konden. Leerpuntje voor volgend jaar, om hier dus tijdig een dag voor te prikken. Ik wens je dan ook heel veel succes met alle andere initiatieven die uit dit project voortvloeien. Als het aan mij ligt doen we volgend jaar weer zo’n kerstpakkettenactie!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 14 )

 • Mooi! Heel gaaf dat jullie dit zo hebben opgezet. Wat een enorme pakketten heb je gemaakt Laura, zullen mensen vast een traantje om weggepinkt hebben na ontvangst.

 • Cool! Fijn om te zien dat het zo’n succes is geworden!

  • Dank je, jij ook bedankt voor je bijdrage!

 • Wat een mooi initiatief! Wat zullen ze er blij mee zijn geweest!

  • Dank je wel. Op de facebookpagina zijn er inderdaad een aantal mooie dankwoorden binnen gekomen.

 • Wow wat een spullen inderdaad zeg! Was echt een mooi initiatief! Goed gedaan meiden.

  • Ja, het zijn echt flinke pakketten geworden. Jij ook bedankt voor je creativiteit.

 • Wat super dat jullie meer mensen hebben blij kunnen maken en wat een gave pakketten.
  Ik zie dat ik er niet bij sta met mijn kaartjes. Heb ze in ieder geval graag gemaakt en hopelijk zijn degene die ze hebben ontvangen er blij mee 🙂

  • Sorry, ik dacht dat we de lijst echt compleet hadden. Heb je er gelijk tussen gezet. Hartstikke fijn dat je ook een bijdrage hebt geleverd!

 • Wat is het toch mooi om te zien dat iets wat begint met een klein idee zo’n groots effect kan hebben. De ware kerstgedachte 🙂

 • Jullie zijn toppers! geweldig gedaan met zijn allen!

 • Wat een mooie pakketten zijn het geworden en wat fijn dat er zoveel mensen/bedrijven zijn geweest die spullen hiervoor hebben gegeven. Heel erg mooi dat jullie dit hebben gedaan!

 • Echt super leuk dat jullie dit samen hebben gedaan x

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top