Vandaag staat het al de hele dag in de teken van kerstfilms; voor de allerjongsten Nederlands gesproken, familiefilms voor een heerlijk middagje samen en nu tot slot de films die leuk zijn voor mama’s en papa’s (of de oudste kinderen) als de rest op bed ligt. Of je nu op zoek bent naar een klassieker, een romantische film of een komedie. Lekker samen onder een dekentje op de bank dicht tegen elkaar, wijntje erbij… Naast Nederlandstalige films zijn er op Netflix ook veel echte familiefilms te vinden, weliswaar Engels gesproken maar wel Nederlands ondertiteld. In 2018 zijn er heel veel films verwijderd en vervangen door nieuwe titels die zeker de moeite waard zijn om onder een dekentje op de bank te bekijken! De echte klassiekers vind je hier niet meer, in plaats daarvan veel nieuwe films uit 2017 en 2018 en aardig wat Netflix originals, waarin natuurlijk de nodige cliche’s niet mogen ontbreken.

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

48 Christmas Wishes (nieuw 2018)

Wanneer de brieven aan de Kerstman uit een stadje per ongeluk in rook opgaan, trekken twee elfen van de Noordpool eropuit om alle verdwenen wensen te verzamelen.

Echt een film die ook leuk is om met kinderen te kijken. Twee elven belanden in de ‘menselijke’ wereld, terwijl de spanning van een naderende deadline dichterbij komt. Kortom alle klassieke elementen zoals de kerstman, elven, noordpool en het schrijven van brieven in een moderne film.

Angela’s Christmas (nieuw 2018)

Een animatiefilm die zich afspeelt in het Ierland van 1910. Een grappige, hartverwarmend verhaal over het belang van familie en het onschuldige gedrag van een kind dat iedereen kan genieten van een veilige en gezellige kerstmis.

Angels in the Snow

Met de naderende feestdagen trekt de familie Montgomery naar hun chalet in de bergen. De sfeer is echter allesbehalve optimaal. Ouders Judith en Charles maken constant ruzie en ook de kinderen kibbelen heel de tijd. Wanneer na een storm de familie Tucker een auto-ongeval heeft, kloppen ze aan bij het eerste chalet dat ze tegenkomen. Twee wildvreemde families worden zo gedwongen om samen Kerstmis door te brengen.

Arthur Christmas

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren. Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.

Bad Santa 2

Willie Soke is nog geen steek veranderd. Samen met zijn gewiekste partners Marcus (Tony Cox) en Thurman Merman (Brett Kelly) hebben ze het dit keer voorzien op een charitatieve instelling die geleid wordt door de charmante Diane (Christina Hendricks). Ze zetten een ingenieus plan in elkaar om met het geld weg te komen. Ze worden echter gedwarsboomd wanneer Willie’s moeder, Sunny Soke (Kathy Bates), onverwacht langskomt.

El Camino Christmas

Voor El Camino Christmas is een topcast bestaande uit Jessica Alba, Vincent D’Onofrio en Dax Shephard samengekomen. Zij komen terecht in een Kerstmis waar niemand op zit te wachten. Vlak voor Kerst wordt een groep mensen dat aanwezig is in een slijterij namelijk gegijzeld. Hun hoop is gevestigd op de politie en terwijl ze wachten op hun vrijlating delen ze verborgen waarheden en wordt er een band gevormd.

The Christmas Chronicles (nieuw 2018)

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur. De hoofdrol is vergeven aan Kurt Russell, die nu al omschreven wordt als een ruige, charismatische en hilarische Kerstman.

Steeds meer films draaien niet om het perfecte plaatje, maar ook andere situaties zoals deze film met een alleenstaande moeder die maar een wens heeft; een gezellige kerst met de kinderen.

Christmas Inheritance (nieuw 2018)

Voordat erfgename Ellen Langford het cadeaubedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze een speciale kerstbrief afgeven bij haar vaders beste vriend en voormalig zakenpartner Zeke. Ze besluit naar Snow Falls te gaan, de stad waar het bedrijf is begonnen. Ze verblijft in het logement van Zeke, waar ze de inwoners van de stad leert kennen. Omdat haar geld opraakt, moet ze werk in het logement verrichten om daar te kunnen blijven. Tijdens haar verblijf in Snow Falls leert ze meer over romantiek en de ware betekenis van kerst.

Een heerlijke romantische film die zo weg kijkt. Ja, het verhaal is zeer voorspelbaar maar daarom niet minder leuk om gewoon heerlijk bij weg te zwijmelen.

A Christmas Prince

Toen Home Alone 27 jaar geleden uitkwam kon niemand vermoeden dat deze film jaar in jaar uit getoond zou worden rondom de feestdagen. Misschien is er met A Christmas Prince wel weer zo’n kerstfilmklassieker geboren. De Netflix Original Film is de afgelopen weken in ieder geval uitgegroeid tot een grote hit. De zoetsappigheid druipt er van af en dat is juist waarom film nu zo populair is. Een jonge vrouw ontmoet en jonge prins en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

A Christmas Prince; The royal wedding (nieuw 2018)

Een van de weinige Netflix original films waar een vervolg van komt. In A Christmas Prince: The Royal Wedding wordt een kleine sprong in de tijd gemaakt, want het verhaal wordt één jaar later opgepakt. Nadat de vonk eerder al oversloeg tussen Amber en Richard wil het bijzondere koppel nu ook het huwelijksbootje betreden, maar ondertussen loopt ook het koninkrijk van Richard gevaar. Daarnaast lopen de meningen tussen het Koninklijke protocol en Amber uit elkaar.