Al een beetje bijgekomen van Eerste Kerstdag? Voor tijdens het uitbuiken, in de auto naar familie of gewoon lekker op de bank omdat je helemaal niets hoeft voor vandaag een eenvoudig blogje. Namelijk de top 10 kinderfilms in het thema van de Kerst. Allemaal terug te vinden op Netflix, zodat je niets hoeft te downloaden of te wachten tot het eindelijk uitgezonden wordt. Voor jong en oudere kinderen, familiefilms en voor volwassenen kerstfilms.

Lees ook: Top 10 romantische kerstfilms Netflix
Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: De leukste Netflix jeugd- & kinderfilms
Lees ook: De leukste kinderfilms en series op Netflix voor jongens
Lees ook: Leuke griezelfilms geschikt voor kinderen; voor Halloween

Vrije teugels (kerstgehinnik)

Op een eiland voor de kust van Engeland brengt een 15-jarige uit LA de zomer door in het huis waar haar moeder opgroeide. Ze krijgt een band met een mysterieus paard.

Puppy Star Kerstmis

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Prince of Peoria; A Christmas Moose Miracle

Geen prinses, maar een prins die graag een normaal leven wil leiden. Een prins van tienerleeftijd die verhuist van een onbekend koninkrijk naar een klein dorpje in Amerika en zich daar onderdompelt in de highschoolwereld. Een komische film waar je veel om kan lachen. De ondertiteling en nasynchronisatie loopt echter niet altijd gelijk.

Vanaf 14 december online

HoHoHo Home

Kerstfilms zijn vrijwel altijd voor alle leeftijden, maar HoHoHo Home is voor de echte kleintjes uitermate geschikt. Na eerdere avonturen op Netflix is Oh nu helemaal in de kerstsfeer. Oh laat de Moefs kennis maken met de vreugde die Kerst met zich meebrengt, maar ondanks al zijn goede bedoelingen krijgt het bijna heel nare gevolgen.

Nijntje (seizoen 1: aflevering 4)

Ook zo’n fan van het boek Kerstmis van Dick Bruna? In deze (oude) aflevering kijkt Nijntje uit het raam en ziet dat het is gaan sneeuwen. Vervolgens komen de bekende afbeeldingen die samen het kerstverhaal vertellen.

Timmy Tijd: Timmy’s Kerstverrassing

Dit karakter was voor mij nog onbekend maar heeft drie series op Netflix. Het gaat over het schaapje Timmy. De avond voor Kerst zijn Timmy en zijn vriendjes ingesneeuwd. Osbourne en Harriet maken er het beste van door in de kerstsfeer te komen.

Mickey’s Kerstmagie

Eén van de kerstverhalen uit de Disney-studio’s. Wanneer iedereen ingesneeuwd raakt door een enorme sneeuwstorm, halen Mickey en zijn gasten in Mickey’s Club, waaronder Winnie de Poeh, Knorretje, Belle, Sneeuwwitje, Ariël en nog veel meer van zijn oude en nieuwe vrienden, koekjes en warme chocolademelk tevoorschijn om Donalds kerstgedachte terug te brengen. Magische herinneringen zorgen er al snel voor dat iedereen, zelfs de humeurige Donald in een kerstsfeer raakt.

Paw Patrol; Pups redden Kerstmis

Helaas niet op Netflix, maar we een absolute aanrader. De Paw Patrols zijn tenslotte erg populair bij heel veel kinderen. Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!