Al een beetje bijgekomen van Eerste Kerstdag? Voor tijdens het uitbuiken, in de auto naar familie of gewoon lekker op de bank omdat je helemaal niets hoeft voor vandaag een eenvoudig blogje. Namelijk de top 10 kinderfilms in het thema van de Kerst. Allemaal terug te vinden op Netflix, zodat je niets hoeft te downloaden of te wachten tot het eindelijk uitgezonden wordt. Voor jong en oudere kinderen, familiefilms en voor volwassenen kerstfilms.

Lees ook: Top 10 romantische kerstfilms Netflix
Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: De leukste Netflix jeugd- & kinderfilms
Lees ook: De leukste kinderfilms en series op Netflix voor jongens
Lees ook: Leuke griezelfilms geschikt voor kinderen; voor Halloween

Vrije teugels (kerstgehinnik)

Op een eiland voor de kust van Engeland brengt een 15-jarige uit LA de zomer door in het huis waar haar moeder opgroeide. Ze krijgt een band met een mysterieus paard.

Puppy Star Kerstmis

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Prince of Peoria; A Christmas Moose Miracle

Geen prinses, maar een prins die graag een normaal leven wil leiden. Een prins van tienerleeftijd die verhuist van een onbekend koninkrijk naar een klein dorpje in Amerika en zich daar onderdompelt in de highschoolwereld. Een komische film waar je veel om kan lachen. De ondertiteling en nasynchronisatie loopt echter niet altijd gelijk.

Vanaf 14 december online

HoHoHo Home

Kerstfilms zijn vrijwel altijd voor alle leeftijden, maar HoHoHo Home is voor de echte kleintjes uitermate geschikt. Na eerdere avonturen op Netflix is Oh nu helemaal in de kerstsfeer. Oh laat de Moefs kennis maken met de vreugde die Kerst met zich meebrengt, maar ondanks al zijn goede bedoelingen krijgt het bijna heel nare gevolgen.

Nijntje (seizoen 1: aflevering 4)

Ook zo’n fan van het boek Kerstmis van Dick Bruna? In deze (oude) aflevering kijkt Nijntje uit het raam en ziet dat het is gaan sneeuwen. Vervolgens komen de bekende afbeeldingen die samen het kerstverhaal vertellen.

Timmy Tijd: Timmy’s Kerstverrassing

Dit karakter was voor mij nog onbekend maar heeft drie series op Netflix. Het gaat over het schaapje Timmy. De avond voor Kerst zijn Timmy en zijn vriendjes ingesneeuwd. Osbourne en Harriet maken er het beste van door in de kerstsfeer te komen.

Mickey’s Kerstmagie

Eén van de kerstverhalen uit de Disney-studio’s. Wanneer iedereen ingesneeuwd raakt door een enorme sneeuwstorm, halen Mickey en zijn gasten in Mickey’s Club, waaronder Winnie de Poeh, Knorretje, Belle, Sneeuwwitje, Ariël en nog veel meer van zijn oude en nieuwe vrienden, koekjes en warme chocolademelk tevoorschijn om Donalds kerstgedachte terug te brengen. Magische herinneringen zorgen er al snel voor dat iedereen, zelfs de humeurige Donald in een kerstsfeer raakt.

Paw Patrol; Pups redden Kerstmis

Helaas niet op Netflix, maar we een absolute aanrader. De Paw Patrols zijn tenslotte erg populair bij heel veel kinderen. Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!

 

 

Mickey’s Once upon a Christmas

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Pluto halen tijdens Kerstmis herinneringen op, verteld in drie kerstverhalen. Waaronder het verhaal van de Notenkraker.

Dreamworks Holiday Classics (of Happy Holidays from Madagascar)

Deze serie bestaat uit vier korte films uit de studio’s van Dreamworks, waarvan twee met figuren uit Madagascar, ééntje van Kung Fu Panda en één met de Ezel uit Shrek. Volgens de beschrijving zou er ook een korte film zijn met Hikkie en Tandloos uit Draken: Race naar de rand.

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper: In de dagen voor Kerst merkt Private, de jongste van de pinguïns, dat de ijsbeer helemaal alleen is. Hij vindt dat niemand Kerst alleen moet vieren, dus gaat hij de stad in om een cadeau voor de ijsbeer te kopen. Tijdens zijn uitstapje gaat er van alles mis waardoor hij uiteindelijk in een sok bij een oude dame aan de schoorsteen komt te hangen. De overige drie pinguïns komen erachter dat hij weg is en gaan erachteraan om hem te redden.

Donkey’s Caroling Christmas: Donkey’s Caroling Christmas-tacular (ook wel bekend als Donkey’s Christmas Shrektacular en Donkey’s Kerstfeest) is een korte film uit 2010 en gebaseerd op het karakter van Exel uit de serie Shrek. Donkey presenteert zijn eigen show met kerstliederen waarin zijn vrienden uit Far Far Away optreden in deze vrolijke musical met alles erop en eraan.

Merry Madagascar; deze tweede korte kerstfilm komt uit 2009 en speelt tussen de eerste en tweede film. De dieren van Madagascar krijgen een bezoekje van de Kerstman. Als de Kerstman ongelukkig landt op het eiland, leidt hij aan geheugenverlies. Met een bult op zijn hoofd is hij zich niet bewust van zijn verantwoordelijkheden. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen met de cadeautjes en vliegen met de slee naar alle kinderen op heel de wereld om de cadeautjes te bezorgen.

Trolls Holiday Special

Het vervolg op de supervrolijke film van de Trolls met koningin Poppy in de hoofdrol. Speciaal in een kersteditie. Wanneer de Koningin van de Trollen, Poppy, ontdekt dat de Bergens die nu hun vrienden zijn geen echte feestdag hebben, vraagt ze haar vrienden, Tak en het Snack Pack, om haar te helpen vakantie te brengen naar de Bergens. Samen gaan ze op een heerlijk eigenzinnig avontuur om de Bergens te helpen, maar willen zij eigenlijk wel geholpen worden? Zoals ook in de vorige aflevering is de muziek is niet te stoppen in deze DreamWorks Trolls Vakantiespecial! Een absolute aanrader en korte feel good film die ook op DVD te koop is!

 

Kung Fu Panda Holiday

De film is een spin-off van de speelfilm Kung Fu Panda, en werd voor het eerst uitgezonden in 2010. De film wordt ook wel naar een televisiespecial vernoemd voor rond de feestdagen. De stemmen worden net als bij de speelfilms ingesproken door de originele cast. Panda Po’s favoriete feestdag is het winterfeest, waarmee hij elk jaar met zijn vader Mr. Ping de versieringen ophangt en samen kookt en soep serveert aan de dorpelingen. Maar dit jaar moet Po kiezen tussen zijn familie en het winterfeest in de Jade Palace, waarmee hij zijn gastheerplicht moet bijwonen als Dragon Warrior.

Niko deel 1 en 2

Twee vrolijke animatiefilms die gaan over het rendier Niko.

Niko en de Vliegende Brigade: Het jonge, naïeve en dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische Vliegende Brigade. Ondanks hoogtevrees en duizeligheid trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te, krijgen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn. Tijdens de gevaarlijke zoektocht naar zijn vader, wordt Niko ook bijgestaan door Wilma, een assertieve zingende nerts. Ze worden echter tegengewerkt door wolven…

Niko deel 2: Het knuffelbare rendierjongetje heeft een geheime wens: hij hoopt dat zijn vader en moeder weer bij elkaar komen en dat ze samen een echt gezin worden. Maar op een dag heeft zijn moeder een verrassend nieuwtje voor hem: ze heeft ene Lenni leren kennen, een leuke rendiervent, en hij en zijn zoontje Jonni komen bij hen wonen. Niko’s wereld staat op z’n kop. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, wordt Jonni kort daarna ontvoerd terwijl Niko op hem zou passen. Niko en zijn vriend Julius beginnen aan een wanhopige zoektocht. Zullen ze erin slagen de kleine Jonni te redden – en zal het Niko uiteindelijk lukken zijn nieuwe familie te accepteren?

Shrek Verhalen Verzameling – Shrek the Halls

Shrek Verhalen Verzameling bestaat uit vier korte films over Shrek en zijn gezin in het moer. De eerste aflevering uit 2007 duurt 22 minuten en staat in het teken van Kerst. Het leven van de ogers in het moeras gaat rustig voort tot wanneer de kerstperiode aanbreekt. Op aandringen van Ezel belooft Shrek aan Fiona een fantastische Kerst hoewel hij niet weet waarom het wordt gevierd. Shrek raadpleegt daarom een boek dat gedetailleerd weergeeft hoe je de kerstperiode voorbereidt. Op Kerstavond brengt Shrek zijn eigen versie van The Night Before Christmas, maar wordt daarin onderbroken door Ezel, de Gelaarsde Kat en het peperkoekenmannetje waardoor Shrek kwaad wordt en het huis verlaat. Nadat ook Fiona het huis verlaat, krijgt Shrek het gevoel dat hij Kerstavond heeft verpest. Nadien krijgen hij en de hele bende echter de ware betekenis van Kerstmis te horen.

The Polar Express

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een Kerstavond om nooit meer te vergeten… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Het begin van een avontuur waarin je van alles leert over vriendschap, moed en de ultieme Kerstgedachte.

Power Rangers

Van de Power Rangers zijn er maar liefst drie (korte) films / afleveringen in het teken van de Kerst.

Power Rangers Super Samurai – Stuck in Christmas: Op Kerstavond raken de Samurai Rangers opgesloten in de cockpit van de Megazord wanneer deze uitvalt. Lukt het de Rangers om zich voor Kerst nog te bevrijden?

Power Rangers Megaforce –  The Robo Knight before Christmas: Robo Knight leert de ware betekenis van Kerst wanneer hij wordt verward met een gedoneerd stuk kerstspeelgoed en in een cadeaudoos terechtkomt in een vreemd land.

Power Rangers Samuari – Christmas Together, Friends Forever: Als de tieners in het Shiba House op Kerstavond terugblikken op hun eerste jaar samen, krijgen ze een verrassende les over de ware Kerstgeest.

Santa Paws 2

Geheel in de traditie van Disney’s klassieke kerstverhalen, past deze hartverwarmende film over de kracht van het geven en de ware betekenis van Kerstmis. Ontdek hoe de legendarische vriendschap tussen de Kerstman en Santa Paws begon, in deze ontroerende Disneyfilm. Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend, ontdekken dat de jeugd van tegenwoordig niet meer weet wat Kerst nu eigenlijk betekent, gaan ze op reis naar New York. Maar als de Kerstman zijn geheugen verliest moeten Santa Paws en alle nieuwe vrienden, de Kerstman gaan redden en aan de wereld laten zien waar het met Kerstmis allemaal om draait.

My Little Pony: Minty’s Kerstfeest

De speciale ‘Kerst-komt-eraan-zuurstok’ is een belangrijk deel van Ponyland – het is het baken voor de Kerstman zodat hij zijn weg naar Ponyland vindt als hij zijn jaarlijkse kerstronde maakt. Maar Minty heeft de stok per ongeluk kapot gemaakt. Oh. oh! Het ziet ernaar uit dat Ponyland een sombere Kerst tegemoet gaat. Minty is vastbesloten er alles aan te doen om het Kerstfeest voor haar ponyvrienden te redden. Haar vrienden bedenken op hun beurt een plan om hun wanhopige vriendin op te vrolijken. Samen ontdekken zij dat een Kerstfeest toch mogeljik is dankzij de liefde van goede vrienden en het grote hart van een kleine, onhandige, mintgroene pony!

How the Grinch stole Christmas

De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

Santa Buddies

Wanneer Puppy Paws Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha en Mudbud, de speelse zoon van Santa Paws, de ware betekenis van de feestdagen vergeet, is het aan de Buddies om hem er aan te herinneren dat het met Kerstmis niet draait om wat je krijgt, maar om wat je geeft.  Samen maken ze een fantastische reis naar de magische wereld van de Noordpool.

Arthur Christmas

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren.

Beethoven’s Christmas Adventure

Wanneer Henry de elf per ongeluk met de slee en de magische speelgoedzak van de Kerstman aan de haal gaat, vliegt hij met zijn kostbare lading pardoes tegen een boom in de buurt van Beethoven. Tot overmaat van ramp komt de zak in de verkeerde handen terecht! Voor onze kwijlende, maar heldhaftige ‘en s werelds meest geliefde sint-bernardshond Beethoven en zijn tienermaatje Mason zit er niets anders op dan Henry te redden, het speelgoed van de Kerstman terug te vinden en ervoor te zorgen dat alle kinderen toch nog een prettig Kerstfeest beleven. Een heerlijke hartverwarmende familiefilm waarin je de hilarische hond zelfs voor het eerst horen spreken en die je zal doen blaffen van het lachen!

The Nightmare before Christmas

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. Deze voor een Oscar genomineerde film heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmar Before Chritsmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur!

The Muppets Christmas Carol

Hervertelling van het beroemde verhaal over de Kerstavond van Ebenezer Scrooge van Charles Dickens met Michael Caine in de hoofdrol. Ook in dit verhaal krijgt Scrooge avondvisite van de Kerstgeesten ‘Verleden’, ‘Heden’ en ‘Toekomst’, die Scrooge de gevolgen van zijn zelfzuchtige handelen laten zien. Maar dit keer worden de rollen van de geesten gespeeld door de figuren van de Muppet-show. Misschien is dit wel de beste vertolking van het Scrooge-verhaal…in ieder geval wel de leukste!

Caspars Griezelkerst

Als Casper nog voor de kerstdagen niet minstens één persoon bang maakt, zal de koning van de spoken hem flink op zijn kop geven.

Santa Clause 1 2 en 3

Charlie, de zoon van Scott Calvin, haalt zijn vader over om het rode kerstmanpak aan te trekken wanneer de kerstman tijdens zijn werk is gevallen. Acht rendieren brengen het duo naar de noordpool, waar ze er al gauw achterkomen dat Scott door het dragen van het beroemde pak moet voldoen aan alle verantwoordelijkheden van de kerstman! Het daaropvolgende jaar krijgt de niet zo vrolijke Scott tot zijn verrassing een dikke buik en een grote witte baard, net als de Kerstman. Zijn vrienden, familie en zakenrelaties vragen zich af of hij wel goed snik is. Iedereen, behalve Charlie, die denkt dat zijn vader perfect past in zijn nieuwe baan!

Tim Allen schittert weer als de favoriete moderne kerstman in SANTA CLAUSE 2. Scott Calvin (Allen) is inmiddels al acht jaar kerstman, maar plotseling staat zijn carrière op het spel… SANTA CLAUSE 2 neemt je mee naar de warmte, plezier en het avontuur van kerstmis. Het is de perfecte kerstklassieker voor de hele familie!

Tim Allen trekt het grote rode pak weer aan in Disney’s hilarische familiekomedie, wat weer voor nieuwe avonturen en veel lol zorgt. De feestdagen nemen een chaotische wending wanneer Scott erachter komt hoe hij onder zijn rol als ‘Kerstman’ uit kan komen en de slechte Jack Frost (Martin Short) de grote kerstbaas wil tegenwerken. Tenzij Scott de boel kan redden belooft het een kille ‘Frostmis’ te worden op de Noordpool en de rest van de wereld.

Wat is de favoriete aflevering / film van jullie kind?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.