Zo vermaak je de kinderen tijdens het kerstdiner

Terwijl de één helemaal los gaat met Kerst, vraagt iemand anders zoals Lisette zich af waarom je één keer per jaar alles uit de kast moet trekken, glitterjurkjes, vol in de make-up en grote glimlach op, dingen eten die je anders niet eet (en misschien niet eens lekker vindt) en liever geniet van een kerstdiner bij de MacDonalds. Zelf nemen we vanaf jongst af aan de kinderen al mee naar kerstdiners, uitgebreide diners met tig gangen met de complete familie tot en met gezellig gourmetten. Waarom zou je dat niet kunnen met kinderen? Mijn mening; maar dat geldt bij heel veel. Je hoeft het niet te laten met kinderen, mits je rekening met ze houdt. Je moet je verwachtingen aanpassen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een logeerbedje klaar hebt staan als de kinderen nog erg jong zijn, zodat ze tijdig naar bed kunnen. Of dat je zorgt voor vermaak tussen de gangen door. Of terwijl je er eentje overslaat. De volgende activiteiten zijn daarom zeer geschikt tijdens het kerstdiner:

Lees ook: Zo overleef je het kerstdiner met kinderen.

1. Photobooth

Bij de Action of de Hema hebben ze allerlei photo props in kerstthema om de leukste foto’s te maken. Aan tafel terwijl je wacht op de volgende gang, of voor de kerstboom. Gezellig met oma en opa, alle nichtjes en neefjes, voor de kerstboom of wat dan ook. Eéntje met zwaaiende handjes, gekke gezichten etc. Zo blijf je wel even zoet. Bijkomend voordeel; je hebt na afloop ook een serie gedenkwaardige foto’s die je prima kan delen op Facebook.

2. Kerstservies versieren

Met wat porceleinstiften en wat schaaltjes, glazen of placemats kunnen de kinderen aan de gang om hun eigen kerstservies te versieren. Zo heeft iedereen een eigen bord!

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

3. Muziek

Je kan muziek op verschillende manieren gebruiken. Aan tafel door bijvoorbeeld de instrumentale versie aan te zetten en de kinderen te laten raden welk liedje het is en ze te laten meezingen. Of door ze even de benen te laten strekken en een stopdans doen of gewoon even laten bewegen.

Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien van Primark, Zeeman, Hema, H&M en meer.

4. Plaatskaartjes versieren

Ik heb wat houten kerstbomen gekocht en heb nog wel stiften liggen die je kan gebruiken om dit te versieren. Op school gebruikten ze feestmutsjes hiervoor en dat zag er ook wel heel erg feestelijk uit.

5. Waxinelichtjes maken

Bij Lady Lemonade zag ik deze gave Olaf-waxinelichtjes voorbij komen waarbij je alleen een zwarte stift nodig hebt. Met een vel kleine stickers kan je er echter ook prima op los gaan om zelf de lichtjes te versieren. Of de potjes waar ze in moeten. Zonder dat dit meteen heel veel rommel geeft.

6. Stoelendans

Nee, wees maar niet bang. We gaan niet de stoelendans doen zoals je die vroeger in de kleuterklas hebt gedaan. Daar is dit niet zo’n heel erg geschikte situatie voor. Wel is het natuurlijk erg gezellig om tussendoor van plaats te verwisselen. Zit je weer eens naast iemand anders.

7. Velcro / ijslolliestokjes puzzels

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen de kerstboomhangers om in de boom te hangen. Je kan deze ijslolliestokjes ook gebruiken als een soort puzzel om aan tafel mee te spelen. In plaats van dat de stokjes aan elkaar gelijmd worden plak je wat klittenbandstickers op het uiteinde zodat je ze op diverse manieren kan gebruiken.

Lees ook: Kerst knutselen met ijslolliestokjes / knutselhoutjes

8. Toetje versieren

Mochten ze na alle gangen het nog volgehouden hebben tot het toetje is het natuurlijk wel heel erg leuk om deze zelf te versieren. Bij wijze van spreken een simpele chocoladevla of pudding die ze helemaal mogen ‘versieren’ met lekkere strooisels.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Kerstdiner met kinderen
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top