Of je nu nog op zoek bent naar een last minute-idee voor het kerstontbijt, lunch of diner op school omdat je kind vandaag thuiskwam met morgen moet ik … en echt geen tijd hebt om vanavond nog boodschappen te doen, laat staan uren in de keuken te staan. Ook als je op zoek bent naar iets lekkers voor de feestdagen voor bij de borrel of bij het gourmetten dan hoef je nu niet langer te zoeken. Deze monkey plate is perfect geschikt voor kinderen en volwassenen. Door diverse ingrediënten te gebruiken weet je dat ervoor iedereen iets bij zit dat hij / zij lekker vindt. Succes gegarandeerd. En het voordeel is vaak dat je van alles wel in huis hebt dus dit ook kan klaarmaken 

Lees ook: Monkey Platter; Originele ideeën voor op een bord of schaal, ook voor volwassenen

Monkey Platter

Dutch Bento Tapas Monkey Plate Kerstmis kerstontbijt - mamaliefde

Je kunt hem in diverse stijlen opmaken, denk aan ontbijt met diverse soorten beleg of zelfs met broodjes erbij. Eéntje voor ’s avonds bij de koffie met allerlei lekkere koekjes en hapjes. Of vol met allemaal soorten fruit. Ideaal voor thuis. Voor op school of als vier-uurtje thuis straks in de kerstvakantie, heb ik toch gekozen voor wat andere ingrediënten. Het voordeel is dat je gewoon de kasten kunt opentrekken en kan gebruiken wat je (nog) op voorraad hebt. Een paar gehaktballetjes, cocktailworstjes, cherrytomaatjes, plakjes komkommer, blokjes kaas, schijfjes worst, partjes ei, olijven, druiven, garnalen, zilveruitjes en augurken etc.

lees ook: 50 hapjes kerst diner school

Dutch Bento Tapas Monkey Plate Kerstmis kerstontbijt - mamaliefde

Daarnaast heb je een tak nodig van de conifeer bij je ouders, of de buren. Hiervan knip of trek je de kleine takjes af die je gebruikt voor de opmaak. Deze leg je horizontaal neer en daartussen schik je de ingrediënten en bouwt dat dusdanig op. Als ondergrond heb ik een dienblad gebruikt met een vel bakpapier (cadeaupapier kan natuurlijk ook). Het voordeel is dat je hapjes zoals cocktailworstjes en gehaktballen wel even kunt opwarmen. Maar als ze koud aankomen op school is het ook prima te eten. Geen gedoe met warmhoudplaten etc. En ieder kind kan pakken wat hij of zij lekker vindt dus geen ‘dat lust ik niet’ of ‘dat mag ik niet’.

Dutch Bento Tapas Monkey Plate Kerstmis kerstontbijt - mamaliefde

Voor de afwerking heb ik uit een stroopwafel een ster gestoken. De restjes heb ik onderaan de boom neergelegd als boomstam. Vershoudfolie eroverheen en klaar is je kunstwerkje. Daar kunnen rustig tien kinderen van eten. Dus bij een klas van dertig kinderen kun je een schaal of twee bijmaken. Je houdt toch genoeg over, en je kunt natuurlijk ook variëren in de opmaak. Als je er een paar overhoudt, kun je ze hoger in de boom rangschikken.

Wat heb jij voor school moeten meenemen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)