In de Kinderboekenweek van dit jaar staan opa`s en oma`s centraal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat hartstikke leuk vind. Als kind zijnde was ik veel bij mijn oma en nog steeds heb ik het geluk dat ik haar regelmatig kan bezoeken. Ook mijn dochtertje heeft een heel goede band met haar oma en onderneemt regelmatig iets leuks met haar. Toen ik voor Mamaliefde een boek mocht uitzoeken ter review was er 1 boek wat me direct opviel: Op avontuur met oma.

Op avontuur met oma

In dit boek gaat het over Marloes en haar oma. Nu oma met pensioen is heeft ze natuurlijk veel meer tijd om allerlei leuke dingen te doen. Oma besluit een lijstje te maken en samen met Marloes dit lijstje af te werken. Pizza`s maken, stampen in plassen, goocheltrucs leren. Allerlei verschillende activiteiten zijn op het lijstje terug te vinden. Dan krijgen de klasgenootjes van Marloes door dat het bij oma eigenlijk veel leuker is dan op de naschoolse opvang. Hoe gaat dit aflopen?

14423996_1462619470431309_87444686_o-1024x683Wat vonden wij ervan?

In eerste instantie koos ik voor dit boek vanwege de titel. Toen ik ook nog zag dat het geschikt was voor kinderen vanaf groep 3 was ik verkocht. Mijn dochtertje is namelijk net gestart in groep 3, dus dit zou perfect aansluiten. Nadat ik het boek ontvangen had was ik wel een beetje verbaasd. Dit was veel te moeilijk voor haar. Je moet toch minimaal een avi 6 hebben om dit te kunnen lezen. Gelukkig zit mijn zoon in groep 6 en kan hij dit boek dus lezen.

Het boek heeft 135 bladzijden verdeeld over 23 hoofdstukken en bevat leuke, kleurrijke illustraties. Door de korte en krachtige zinnen leest het lekker weg. Stiekem moeten we wel lachen om de ondeugende buien en ideeën die oma kan hebben. Juist voor kinderen is het ook erg leuk om te lezen dat er altijd een beetje kind blijft zitten in een volwassen persoon en dat je plezier kunt beleven aan kleine dingen zoals stampen in plassen.

Op avontuur bij oma koop je onder andere bij bol.com

Volg mij via

laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en moeder van zoon Damiën ( 2006 ) en dochter Daelyn ( 2009 ) Ik blog met veel liefde op mijn website Wereld van Mama en Wereld van Kinderen. Zo nu en dan kun je hier ook een blog van mij terugvinden.
laura
Volg mij via

Latest posts by laura (see all)