Vanaf vandaag ligt de nieuwe cd van K3 in de winkels. Een paar jaar geleden werden Klaasje, Hanne en Marthe gekozen als de nieuwe K3, de afgelopen tijd hebben ze niet stil gezeten en komen ieder jaar rond deze tijd met een nieuwe cd. De eerste 10.000 luchtballonnen was meteen een grote hit, een jaar later volgde Ushuaia en vorig jaar Love Cruise naar de gelijknamige bioscoopfilm. Drie cd’s die samen goed zijn voor een verkoop van meer dan 500.000 verkochte exemplaren waarvoor tijdens het optreden een award werd uitgereikt. Gistermiddag was de albumpresentatie van de nieuwe cd K3 Roller Disco, waarvoor een wedstrijd uitgeschreven was waarbij basisscholen werden gevraagd een albumcover te ontwerpen. Die werd gewonnen door klas 3B van Kindcentrum de Samenstroom in Gemert en daarmee een optreden met live-band won voor de hele school. Na afloop van het optreden en de albumpresentatie werden de persfoto’s gemaakt en mocht dochterlief K3 interviewen! Iets waarvan ik had verwacht dat ze het misschien wel een beetje spannend zou vinden, maar waar ze heel erg naar uitkeek.

De nieuwe cd K3 Roller Disco

Het afgelopen jaar konden we al kennis maken met een aantal singles van deze cd, waaronder het nummer Roller Disco zelf met de bijbehorende K3-rolschaatsen en een nieuwe outfit. Luka Luna, een liedje waar dochterlief tranen bij kreeg toen ze hem voor het eerst hoorde omdat ze het zo mooi vond, gaat over het hebben van een vriendje. Ook tijdens het optreden kwam ze op me af met de woorden dat ze dit zo’n mooi liedje vond. Natuurlijk ontbrak Whoppa! ook niet, dit liedje hoorden we voor het eerst tijdens de opwarming voor de kidsrun, een superopzwepend nummer, dus zeer geschikt voor dat doel ;-) Het publiek kende dit liedje ook en deed goed mee met het wedstrijdje wie dat het hardste kon zingen.

Tijdens het optreden waren er ook al een paar van de nieuwe liedjes te horen die nog nooit eerder gezongen zijn. Zoals de ballad Mooier dan je denkt met een supermooie boodschap. Het liedje Leve de cowboys in de bekende country music stijl dat een beetje doet denken aan de muziek uit de Netflix-serie Nashville. Ook staan er de liedjes Hey Mister DJ dat de favoriet is van Hanne, La la later de favoriet van Marthe, waarbij ze als kind zingen voor hun mama over dat ze later graag in K3 willen zingen, en Liefde geeft je vleugels.

Wat me heel erg opviel is hoeveel plezier K3 heeft in het zingen. Ze zijn niet alleen getraind om