Attractiepark Koningin Julianatoren; het hele jaar door een aanrader - Mamaliefde.nl

Julianatoren; het hele jaar een aanrader!

Gisteren was het eindelijk weer een dag wat minder weer. Natuurlijk is het zonnetje fijn, maar ik vond het zeker ook weer fijn om niet verlamd te zijn door de warmte. Nu kan je tenminste weer iets doen. En daarom brachten we een bezoekje aan attractiepark de Koninklijke Julianatoren. Al een paar keer zijn hier gastbloggers geweest namens Mamaliefde en ik heb er nu al zoveel van gehoord dat ik wel heel erg nieuwsgierig was. Daarnaast verblijf ik dit weekend op uitnodiging in de omgeving om de Gelderse Streken te ervaren. Ideaal om te combineren. Zelfs al betekent dat een dagje spijbelen (ja, ik weet het loedermoeder) maar na een week school, warmte en zelfs schoolzwemmen was de concentratie op en dan mag er ook wel wat eerder van het weekend genoten worden. Met vier jaar ben je tenslotte nog niet leerplichtig.

Lees ook: Beste pretparken van Nederland met kinderen
Lees ook: Halloween bij Koningin Julianatoren Apeldoorn

Het hele jaar door genieten

Nu is Julianatoren buiten de vakanties om enkel op vrijdag en in het weekend open. Voor de precieze openingstijden kan je het beste even de website controleren. Ik had al gehoord dat als het rustig is er personeel is dat twee attracties bedient en dus wisselt. Ik had alleen geen idee wat ik moest verwachten. In het begin kreeg ik het gevoel dat het vrij druk was. De parkeerplaats was al aardig vol en er waren heel veel mensen. Vooral gezinnen / oma’s en opa’s met kinderen onder de vier jaar en ik geloof wel vijf scholen die hier op schoolreisje waren en te herkennen waren aan de vrolijkgekleurde t-shirts. Bij de ingang word je duidelijk gewezen op de grote events die hier worden georganiseerd, van de voorstellingen van Jul en Julia die zeer bekend zijn (ook van tv), broer en zus Fien en Teun (van Lief! Lifestyle, ook bekend van tv), tot en met Party Piet Pablo en straks in oktober Dolfje Weerwolfje. Wat opvalt is hier ook dat ze niet alleen een persoonlijk jaarabonnement verkopen, maar ook een gezinsabonnement waarmee ook vier oma’s en opa’s gratis mee naar binnen mogen, je parkeermunten krijgt en je kortingsbonnen krijgt voor broertjes en zusjes. Een echte aanrader dus het hele jaar door.

Meer dan 60 attracties, ook voor jonge kinderen

Nu was ik stiekem wel een beetje zenuwachtig; alleen met twee kinderen een dagje uit. Hoe zou dat gaan? Natuurlijk ga ik wel vaker alleen met ze op stap, maar naar een attractiepark… Dat zou niet snel in me op komen. Toch was dit prima te doen. Juist omdat het park niet zo heel groot is. En zich echt richt op jonge kinderen. Zo konden ze bijna overal in, en hebben we alleen een paar echt wilde attracties overgeslagen.

Bij de attracties vooraan staat nog wel een rij, maar de rest loopt vrij snel door zodat je nooit echt lang hoeft te wachten. Er zijn ook veel attracties waar alleen de kinderen in mogen, en je als ouder dus gewoon kan wachten langs de kant. Er is er zelfs één bij waarbij zij de kinderen voor je in de attractie zetten en je het niet zelf mag doen, dat vond ik toch wel jammer. Nu is mijn oudste toch al wel snel ‘bang’ en durft dan niet een attractie in. Althans dat denkt ze, na afloop vindt ze het dan toch leuk. Hier was dat dus totaal niet het geval; ze wilde het liefste overal in en dan vooral nog een keer. Favoriet waren denk ik toch wel de paarden en het treintje.

Over het algemeen is het personeel erg vriendelijk en hulpvaardig, over het algemeen ook wat ouder. Het valt ook op dat er regelmatig bordjes staan met uitleg, zoals dat er lege bakjes zijn in het reuzenrad vanwege de balans. Minpuntje was echter wel dat toen we bij de carroussel waren, die ze al aan het begin gezien hadden maar toen niet open was en tijdens het eten openging, weer sloot toen ze hun eten op hadden en we een bezoekje hadden gebracht aan het toilet… En dan is het natuurlijk dubbel pech dat als je later in de rij staat voor de helikopters die stuk gaan. Al viel het me een half uur later op dat ik ze weer zag ‘vliegen’.

Wat mij opvalt is overal de thema-aankleding; van de dinosauriërs en ijstijd, tot en met de kabouters. Er is duidelijk overal veel aandacht voor geweest. Er staan ook overal kleinere speltoestellen; van helikopters die je ook bij een winkel ziet en muntjes in moet gooien, tot kleine draaimolens en waterspuiten. Met één overeenkomst; je betaalt nergens voor! Dat vind ik echt wel heel goed geregeld. Lang leve het speelplezier.

Attractiepark Koningin Julianatoren; het hele jaar door een aanrader - Mamaliefde.nl

Bij mooi weer is het trouwens een aanrader om zwemkleding of een swimsuit mee te nemen. Niet dat er een zwembad is, maar er zijn wel diverse attracties of spelelementen met water. Onze zoon hield het in ieder geval niet helemaal droog 😉

Hapje eten

Attractiepark Koningin Julianatoren; het hele jaar door een aanrader - Mamaliefde.nl

Op meerdere plekken in het park kan je een hapje eten en drinken. Of dit nu poffertjes zijn, een Thaise hap of ‘gewoon’ een patatje met een snack. Met name dochterlief vond het geweldig dat zij een ‘meisjesbox’ had met roze limonade en roze papiertjes. Daar was ze echt heel trots op, want roze is haar lievelingskleur 😉 Hier zijn ook ruime terrassen met picknicktafels; er is zelfs een heel picknickbos met daaromheen speeltoestellen zodat je kind ook tijdens het eten gewoon lekker door kan spelen en af en toe een hapje eten.

Attractiepark Koningin Julianatoren; het hele jaar door een aanrader - Mamaliefde.nl

Naast wat te eten kan je ook op meerdere plekken ijsjes kopen, net als popcorn en zoete suikerspinnen. Zonder dat de verleiding heel erg nadrukkelijk aanwezig is. En tja, als je kan kiezen uit pinkijs en smurfenijs hoeft er natuurlijk niet lang nagedacht te worden… Bij een dagje uit hoef je ook niet te letten op de kleurstoffen.

Fien en Teun

Attractiepark Koningin Julianatoren; het hele jaar door een aanrader - Mamaliefde.nl

Aan het einde van een dag plezier, hebben we de show bezocht van Fien en Teun. De kinderen zijn erg fan van dieren en de boerderij, waar deze serie natuurlijk erg op inspeelt. In het begin speelden er filmpjes af van Jul en Julia. Ik vond het erg goed dat alle ouders werden aangesproken om achterin de zaal plaats te nemen of aan de zijkant. Fijn dat er zo rekening gehouden wordt met de kinderen. De show duurde ongeveer een kwartier en was vooral een combinatie van de liedjes die ze kennen van tv met bijpassend dansje en een kort verhaal. Natuurlijk kan je dan niet stil blijven zitten en is de spotlight op de grond wel heel interessant om te volgen 😉

De hele dag door zijn er meerdere shows op diverse plaatsen in het park. Bij het torenpodium vooraan, bij het huisje van Jul achter of in het theater. Als je er één mist kan je altijd later nog ergens anders terecht.

Ik ben in ieder geval blij om hier geweest te zijn en ga hier zeker terugkomen zolang ze niet te oud zijn. Dit is echt geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

Gelderse Streken

Zoals gezegd ligt Julianatoren in één van de Gelderse Streken. In deze omgeving is er naast de schitterende Veluwe een hoop te zien en doen. En dat gaan wij dit weekend beleven en met jullie delen. Als stadsmens vind ik het altijd heerlijk om hier te komen. Of het nu de bossen zijn van de Veluwe met wilde hertjes of meer het plattenland en rivieren bij de Achterhoek. Meer informatie over de Gelderse Streken vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Burgers’ Zoo

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Julianatoren kinder pretpark; Geschikt vanaf welke leeftijd?
Author Rating
41star1star1star1stargray

Comments ( 4 )

  • Wat leuk dat je bij mij om de hoek bent geweest haha. Wij hebben een abbonement van de Julianatoren, super leuk en sons gaan we er ook alleen even heen om naar een nieuwe show te kijken. Wat ik wel even wil opmerken is dat ze als ze vanaf maart/april open gaan het park 7 dagen geopend is. . Vanaf september word dat alleen de vrijdag en het weekend. Maar verder is het een super leuk park! Geniet nog van je weekend hier in de buurt!

  • Leuk hier staat het ook nog op het lijstje om naar toe te gaan!

  • Het ziet er heel gezellig uit! Wij moeten ook nog steeds naar Julianatoren, maar het komt er maar niet van.

  • Leuk he. De Julianatoren is uitgeroepen tot beste kinderpretpark van Nederland en is bekroond met een DIAMAND REWARD . 24 en 25 november zijn de Sinterklaas feesten en dan gaat het park dicht en opend met palm pasen weer de deuren en nemen wij weer een gezinsabonnement voor ons hele gezin en de opa’s en oma’s mogen dan ook mee . Groetjes van Aun

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top