Vaderdag minder populair dan moederdag - Mamaliefde.nl

Is vaderdag minder populair dan moederdag?

Een paar weken geleden vierden we Moederdag; ontbijtjes op bed, rozen, speciale petit fours met hartjes en complete folders vol met artikelen speciaal voor mama. Vooral met heel veel rood, roze en hartjes. Over een paar weken is het Vaderdag; en nu? Ja, er komen een paar folders binnen met cadeautjes voor papa. Met name als het gaat om gadgets, bier en parfum. Daarna houdt het toch wel al snel op. Speciale producten blijven achterwege. En ik vraag me af waarom?


Geen interesse mannen

Vinden vaders het gewoon minder leuk om verwend te worden? Leeft het bij hen minder en interesseert het hen niet zoveel? Hebben ze ook geen idee wat ze graag willen hebben? Op misschien wat nieuw gereedschap na, wat dan zo specifiek is dat ze het beter zelf kunnen kopen omdat je dan toch met het verkeerde thuiskomt. Blijft het daarom bij een kleurplaat die de kinderen maken, of een knutsel wat ze op school hebben gemaakt?

Vergeten?

Is de aandacht bij Moederdag daarom zo groot, zodat mannen er niet omheen kunnen en Moederdag niet vergeten om het ongenoegen van de vrouwen te voorkomen?

Help?

Of ligt het toch meer aan ons vrouwen? Vinden we het zelf fantastisch om in de watten gelegd te worden, maar zodra het om onze mannen gaat weten we niet hoe? En blijft het bij een nieuwe stropdas, al dan niet met een foto van de kinderen. Omdat een ontbijtje op bed toch niet zo wordt gewaardeerd.

Ben jij al bezig met Vaderdag? Ga je er wat aan doen, of leeft het niet zo?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 11 )

 • Moeder een keer extra in de watten leggen komt uit het feit dat ze meestal alles zelf moet doen. Zij maakt 9 van de 10x het ontbijt, zorgt voor alle cadeautjes, extraatjes, als iemand ziek is. Zij is degene die na het werk nog een berg was wegwerkt voor ze gaat slapen. Bij haar wordt alles als vanzelfsprekendheid gezien, dus vandaar dat dagje extra dank je wel. Vaders worden meestal nog uitgebreid bedankt voor die ene keer afwas. Die boormachines zijn bedoeld als hint om eindelijk wat op te hangen. Bij de meeste traditionele gezinnen dus.

  • Hihi, ja zo kan je het zeker ook zien. Hier in huis in ieder geval wel 😉

 • Wij doen net zoveel of net zo weinig met Vaderdag. Ik kreeg ontbijt op bed en een zelfgemaakt cadeautje. Dat krijgt mijn man ook. We zijn overigens op vakantie met vaderdag maar dat is puur toeval ?

  Ben het overigens wel eens met Judith haha.. Zo gaat het wel meestal ?

  • Lekker hoor vakantie, ook leuk!

 • Ik ben helemaal niet met Vaderdag bezig, maar dat is ook niet mijn taak 😉 Mijn kinderen zijn zo oud dat ze het zelf regelen. Wel hoor ik ze altijd klagen dat het voor papa veel moeilijker is dan voor mij, maar uiteindelijk lukt het altijd weer om hem te verrassen. En een ontbijt op bed krijgt hij altijd.

  • Dat is wel erg fijn als ze het helemaal zelf kunnen!

 • Vroeger thuis deden we al snel niet meer aan vaderdag. Want mijn vader is altijd op en rond die dag jarig. En inderdaad een cadeau bedenken voor zijn verjaardag was al lastig. Nu probeer ik het wel gelijk te houden met Moederdag. Gaat nog steeds meer om de aandacht dan om het cadeau. Dat wel.

 • Bij ons valt vaderdag altijd samen met de kermis bij mijn ouders.
  Mijn vader bakt frietjes voor de hele familie.
  Er is meer ‘feest’ dan bij moederdag…

 • Oh vaderdag vind ik ook altijd een lastige. Voor mijn eigen vader haal ik altijd maar een bierpakket. Altijd goed! Voor mijn vriend ben ik nu ver van te voren begonnen met een lijstje maken. Alles wat in mij opkomt, schrijf ik op. Ik kies daar iets uit of maak er een leuk pakket van. Ik vind het zelf wel zo eerlijk om ook wat voor hem te regelen.

 • Hier net de eerste Moederdag gehad en binnenkort de tweede vaderdag. Spruit werd een week voor vaderdag geboren, maar ik was gelukkig goed voorbereid.
  Ik vind het gewoon heel leuk om mijn lief in het zonnetje te zetten en hij had mij ook flink verwend.

 • Vaderdag valt rond de verjaardag van mijn man, dus we doen er eigenlijk niet veel aan.

  Vaders en moeders zijn wél gelijkwaardig, maar niet gelijk (hetzelfde) natuurlijk. Dus dat er verschil is tussen de hoeveelheid aandacht op moederdag en op vaderdag dat verbaast me niets. Als ik zie hoe moeders bezig zijn met hun kinderen danzit daar toch wel een groot verschil in. Ik zie bijna geen vaders bij zwemles, peutergym, enz. Ook zie ik weinig (geen!) vaders in de H&M om kleding uit te zoeken voor hun kindjes. Al die regeldingetjes en ook veel andere taken rondom de kinderen komen op de schouders van moeders terecht. Dus ik vind het zelf niet meer dan logisch dat moeders op moederdag een keer in het zonnetje worden gezet.

  Van mij mag het overigens net zo goed ‘vrouwendag’ worden genoemd ipv moederdag, want in veel gevallen doen vrouwen veel meer qua zorgtaken dan mannen. Als man en vrouw evenveel werken neemt de vrouw desondanks meer huishoudelijke taken op haar dan de man (uit onderzoek gebleken.) En voor zulke dingen zou best wat meer waardering voor mogen zijn.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top