Het is zover, nog minder dan twee maandjes voordat onze zoon een jaar is. Hoog tijd dus om eens een begin te maken aan zijn babyboeken. Bij zijn zus was ik hier heel trouw in. Netjes hield ik van week tot week alles bij. Van alle uitstapjes werden kaarten gemaakt. En op de computer werden nauwkeurig alle foto’s bijgehouden. Zowel in afzonderlijke mapjes, als een mapje ‘selectie’ waarin ik de leukste foto’s uitzocht. Dat is ook de map die ik regelmatig open als ik foto’s zoek voor bij een blogje. Zelfs alle onscherpe foto’s bewaar ik. Ik ben dus ook dringend op zoek naar een nieuwe externe harde schijf. De huidige herkent mijn laptop namelijk niet meer. Al is die stiekem op niet al te lang termijn ook aan vervanging toe, dus zit nog een beetje in dubio. Terug naar de fotoboeken; hoog tijd om daar een begin in te maken.

Lees ook: 25 zwangerschapssymptomen waaraan je zwangerschap kan herkennen
Lees ook: Duurzame en ecologische geboorte- en kraamcadeaus voor baby en moeder
Lees ook: Oei ik groei! boeken; Zwangerschap dagboek & fotokaarten
Lees ook: Mam vertel eens & Oma vertel eens

Negenmaanden zwangerschaps invulboek

 • Tijdens de zwangerschap ben ik begonnen met het negen maanden dagboek van Pauline Oud; iedere week, of iedere twee / drie weken, schreef ik hier trouw een update in met alle vorderingen en beantwoorde ik braaf alle vragen.
 • Het bestverkochte babyboek Oei, ik groei! heeft een speciaal eerste jaar dagboek ontwikkeld. Het Oei, ik groei! Dagboek voor het eerste jaar sluit perfect aan op het Oei, ik groei! Negen maanden dagboek en neemt je mee op een creatief schrijfavontuur tijdens het eerste jaar na de geboorte van je baby. Beschrijf iedere magische sprong in je baby’s mentale ontwikkeling. Je zult zien dat dit dagboek het beste en speciaalste boek wordt dat je ooit zult schrijven. De agenda helpt je om oog te krijgen voor de kleine dingen die jouw baby uniek maken, zodat je deze nooit meer zult vergeten. Zo ontstaat een heel persoonlijk dagboek van de slimme, fantastische, unieke en wetenswaardige momenten van het eerste jaar.
 • Elke zwangere vrouw is op zoek naar informatie, ervaringsverhalen van andere zwangeren en heeft een grote behoefte alles wat ze tijdens dit bijzondere life-event meemaakt vast te leggen. Het negen maanden invulboek is een eigentijds dagboek voor een brede doelgroep en door de uniseks uitstraling geschikt voor jongens- en meisjeszwangerschappen. Met veel ruimte voor foto’s, het bijhouden van gewicht en verloskundeafspraken op de rechterpagina’s, en nuttige informatie op de linkerpagina’s.
 • Hoe voelt het om je baby’s hartje voor de eerste keer te horen kloppen en hoe voelt het als je baby de hik heeft of schopt? Je wilt deze momenten nooit meer vergeten! Dit boek vormt een verslag van mooie herinneringen: het is een invulboek, een dagboek, een plakboek en een zwangerschapsnavigatiesysteem. In Elke dag een vraag beantwoord je elke dag van je zwangerschap een vraag en krijg je elke dag interessante feitjes over wat er allemaal in je buik gebeurt met je ongeboren kindje. Naast deze dagelijkse vraag is er volop ruimte om zelf notities op te schrijven of een dagboek bij te houden. Volg elke dag van deze geweldige negen maanden durende reis van de verwekking tot de geboorte. Het boek gaat nog twee weken door met extra vragen, mocht je over tijd zijn.
 • De eerste jaren van het leven van je kindje zijn één groot feest. Alles is nieuw en spannend. Natuurlijk wil je alle bijzondere momenten in de ontwikkeling van je kindje precies bijhouden. Als er weer een mijlpaal(tje) is gezet, wil je later wel kunnen vertellen waar, wanneer en onder welke omstandigheden. In de Babette babyinvulboeken kun je dat allemaal haarfijn (laten) optekenen. Zo zie je geen enkel detail over het hoofd!

Kraambezoekboek

 • Voor de kraamvisite had ik het kraambezoekboek. Zo’n boek had ik eerder tijdens een kraambezoek zien liggen en leek me erg leuk om later terug te kunnen zien wie er allemaal langs is geweest en wat ze van de baby vonden of welke kraamkadootjes ze hebben gegeven.. Als de visite was geweest keek ik ook snel naar wat ze hadden geschreven. Voor de kraamverzorgster en verloskundige was er ook een speciale bladzijde.
 • Hallo wereld, hier ben ik dan! Papa en mama zijn natuurlijk ontzettend trots en zouden het heel leuk vinden als iedereen iets in dit boekje schrijft. Het eerste zwart/wit kraambezoekboek ooit!  Leuk voor als de baby later groot is.
 • De schattige en zeer populaire collectie invulboeken van Woezel & Pip is uitgebreid met mijn kraambezoekboek. In het vrolijke kraambezoekboek laat je al je bezoek iets persoonlijks schrijven. Er is ook veel plaats voor foto’s. Zo maak je een persoonlijk en waardevol boek, waar jij – en later ook je kindje – nog vaak in zal kijken.
 • Verzamel alle mooie en lieve wensen voor je kindje in dit kraambezoekboek. Na de kraamtijd heb je zo een prachtig boek om te bewaren! Aan de rechterzijde van het boek vind je de pagina’s met babywensen. De linkerzijde is leeg en zelf in te vullen door bijv. het inplakken van foto’s. In totaal kunnen er 62 baby-wensen in het boek geschreven worden.
 • Kraambezoekkaarten Hallo Baby! Een leuk bewaarblik met 50 invulkaarten voor je kraambezoek. Laat ze hun speciale wens voor je kindje op een Babette-kaart uit dit blik schrijven. Leuk, makkelijk en heel persoonlijk. Zo ontstaat er een prachtige verzameling van de beste, mooiste en liefste wensen om te bewaren en nog lang van te genieten.

Lees ook: Herinneringsdoos baby / kind zelf maken; Wat doe je er in? 

Baby’s eerste jaar boek

In het eerste jaar van je baby gebeurd er heel veel. Van een hulpeloze baby waarvan de dag bestaat uit eten, slapen en huilen / wakker zijn wordt de dag veel gevarieerder. En is je kind een stuk mobieler. Al die mijlpalen kan je vastleggen in het eerste jaar boek.

 • Dan heb je het Baby’s eerste jaar boek, een boek waarin er per leeftijd en thema vragen gesteld werden en er ruimte is voor foto’s. Voor de eerste schoentjes, of de eerste hapjes etc.
 • Het eerste jaar met je kindje is heel bijzonder en je wilt natuurlijk alles wat er gebeurt vastleggen. Dat kan in dit mooi uitgevoerde ‘Baby’s eerste jaar’ boek. Uiteraard uitgevoerd in kleur met heel veel illustraties van onze Nijntje.
 • Dit invulboek voor baby’s eerste jaar is een notitieboek is een leuke en praktische hulp om de ontwikkeling van je baby goed te kunnen bijhouden. De opzet is dusdanig dat het vooral de eerste intense periode veel ruimte biedt: de eerste twee weken van dag tot dag, dan van week tot week, en ten slotte van maand tot maand. Het geeft veel informatie over voeding en verzorging en biedt je de ruimte voor allerlei eigen notities en foto’s. Als het eerste jaar voorbij is, heb je een uniek document in handen.
 • ‘Leuk voor nu en nog véél leuker voor later!’ Het perfecte babyshower- of kraamcadeau. Om dat héle bijzondere eerste jaar met je kindje nooit meer te vergeten! Met illustraties van Pimpelmees.
 • Hello Baby – Baby’s eerste jaar in zwart wit uitvoering.

Opgroeiboek

 • Het vervolg hierop is Mijn opgroeiboek, speciaal voor kinderen van een tot vier waarin je ieder jaar van de hoogtepunten vragen kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoe de vakantie was, welke sinterklaascadeautjes heeft gekregen etc.