Hier in huis wordt het de laatste tijd zeer gewaardeerd als ik een creatieve activiteit aanbiedt. Af en toe met de handjes verven was geen probleem. Veel meer is echter niet snel mogelijk met jonge kinderen. Althans, als je tips hebt hoor ik het graag. Kan ik het uitproberen met onze zoon. Gelukkig is onze dochter nu ouder aan het worden en kan ik zo af en toe weer iets nieuws uit de knutselkast pakken.

Ps. Vandaag had ik graag met  jullie een filmpje willen delen van het dansen, helaas ben ik zo dom geweest om de verkeerde opnames te wissen… Binnenkort dus in de herkansing.

Lees ook: Verven met andere technieken

Verven met peuters / kleuters

Vandaag gingen we echter op de ‘ouderwetse’ toer. Het is mooi weer, dus dan is het heerlijk om buiten te knutselen. Op zolder hebben we nog een aantal behangrollen gekregen. Voor in een vlaag waarin ik van plan was om zelf een poppen / barbie huis te willen maken. De meeste rollen zijn echter ‘saai’ wit en dus niet in de hippe kleurtjes en patroontjes die ik daarvoor wil gebruiken. Dus staan ze maar te verstoffen, want de zolderopruimactie afgelopen februari hebben ze overleefd. Aan het einde van de dag had ik een korte rol buiten uitgelegd. In de kast bleek ik nog (nieuwe) potjes met vingerverf te hebben staan, ooit eens in mijn mandje gelegd bij een bezoek aan volgens mij de wibra.

Dus hop, kleren uit. Lekker in een oud rompertje, waarvan het niet erg is als hij niet meer schoon wordt. De potjes open en verspreiden over de rol en afwachten. En nog langer wachten. Ze moest er namelijk niets van hebben. zelf even iets voor doen, maar nee. Mevrouw had er geen zin in. Dan maar wat kwastjes erbij. En ja hoor, langzaam ging mevrouw helemaal los. Verven met het hele lichaam. Het leukste vond ze nog wel om zichzelf onder te smeren. Sinds dat ze ooit op haar handjes geschminkt is, vind ze dat een leuke actie. Haar benen waren helemaal groen, daar is helaas geen foto van omdat het tijd werd om te gaan eten. Na het eten was het pleegkindje er ook, en hadden ze samen al snel de grootste lol. Dat is het voordeel van zo’n grote behangrol.

Lees ook: Verven met baby’s

Een leuk effect is het als je de onderkant van de voetjes een kleurtje geeft en ze vervolgens de behangrol als een soort van loper gebruiken. Zo schattig al die voetjes achter elkaar. Ook leuk om ze vervolgens te laten rennen, te huppelen, zo ver mogelijk te laten springen of juist voetje voor voetje te laten lopen. Zo krijg je hele verschillende patronen met verschillende afstanden.

Tips voor baby’s

Onze zoon had die middag / avond een doorslaapactie, anders had ik hem ook nog even zijn gang laten gaan. Lekker voelen en ontdekken. Zeker als ze een beetje kunnen zitten, kan dit een heel leuk effect geven. Gewoon lekker in een rompertje / luier en kliederen maar. Na afloop gelijk onder een lauwwarme douche om schoon te worden, en een beetje om af te koelen en ze kunnen er weer mee door.

Tips voor oudere kinderen

Als je kind ouder wordt kan je hem / haar neerleggen op een behangrol en dan zijn contouren omtrekken. Zo heb je een mooie levensgrote afdruk van je kind die hij vervolgens zelf kan versieren. Lekker creatief op een modernistische manier, of meer levensecht. Gewoon weer even terug naar de basis. Want verven met handen of voeten zit er op die leeftijd niet vaak meer in.

Ze vind het nu zo leuk om te verven dat ze de hele dag niets anders meer roept. Als ze dan de minipotjes van papa te pakken heeft, gaat ze op zoek naar iets waarmee ze kan spelen dat ze verft.

Latest posts by Linda (see all)