Inspiratie voor het inrichten van een speelkamer

Wie droomde er vroeger niet van als kind? Een hele kamer alleen voor jou om te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes. Steeds meer ouders kiezen ervoor om een ruimte speciaal in te richten als speelkamer, dit kan een extra kamer zijn of de zolder. Zo kunnen de kids lekker hun gang gaan, en bewaar jij de rust in de woonkamer. Niet alleen qua drukte, maar ook als het gaat om de inrichting van je huis. Nu waren we eerst van plan om de zolder te gebruiken als onze slaapkamer en van onze slaapkamer een kinderkamer te maken. De laatste tijd vraag ik me af of een speelzolder niet veel leuker is. Ik hoor dat steeds vaker van andere gastouders en vind het op zich wel een heel gaaf idee. Alleen toch dat praktische puntje van de deurbel… Toch kan ik het niet laten om op pinterest alvast even weg te dromen over wat ik met deze ruimte zou kunnen doen.


Lees ook: Hip en stoer behang voor in de kinderkamer
Lees ook: 9 speelhoekjes

1 Vers fruit te koop!

5 ideeën voor het inrichten van een speelzolder - Mamaliefde.nl

Bron

Hoe gaaf en leuk is dit? Supermarktje spelen in je eigen huis. Hier zullen je kids wel een tijdje zoet zijn. Deze kraam is eenvoudig te creëren door een simpele kast die je bij de Ikea koopt, 2 buizen en een stuk doek te gebruiken. Om het af te maken, maak je een reclamebord op de muur door gebruik te maken van krijtverf.

2 Klimmen en klauteren

5 ideeën voor het inrichten van een speelzolder - Mamaliefde.nl

Bron

Hier raak je als kind je energie wel kwijt. Naast de vele klim- en klauter-mogelijkheden is hier ook nog eens ruimte voor logés en ontspanning in de hangstoelen. Nu heb je voor deze speelkamer wel erg veel ruimte nodig, maar ook in kleine ruimtes zijn er vaak mogelijkheden genoeg om een gave speelkamer te realiseren. Een tip voor extra ruimte: laat een dakkapel plaatsen. Een dakkapel voorziet je kamer in één keer van een zee van ruimte. De kosten voor een dakkapel verschillen vooral per materiaal dat je kiest. De goedkoopste en meest onderhoudsvriendelijke dakkapel is van kunststof.

3. Prinsen en prinsessen

5 ideeën voor het inrichten van een speelzolder - Mamaliefde.nl

Bron

Dit is de droom van elke prins of prinses, een eigen kasteel om in te spelen. Persoonlijk vind ik de glijbaan erg gaaf. Onderstaande kamer is vooral op prinsessen gericht, maar als je thuis ook nog een prins hebt rondlopen kies je ervoor om de ene helft roze en de andere helft blauw te verven. Prinsen en prinsessen stellen vaak hoge eisen. Zorg er daarom voor dat een speelkamer goed geïsoleerd is, zodat ze geen kou vatten. Kosten voor isolatie verdien je vaak als snel terug omdat je flink gaat besparen op je stookkosten.

4 Cowboys en indianen

5 ideeën voor het inrichten van een speelzolder - Mamaliefde.nl

Bron

Hier nog een goed voorbeeld dat een speelkamer niet altijd groots moet zijn en veel hoeft te kosten. Door simpelweg gebruik te maken van vrolijk behang, wat slingers en een tipi creëer je binnen de kortste keren een supergave speelkamer. Manlief is nu bezig met het maken van een tipi en ben heel benieuwd naar het resultaat.

Lees ook: Verlichting kinderkamer; slimme lampen philips hue

5 Kleintjes worden groot

5 ideeën voor het inrichten van een speelzolder - Mamaliefde.nl

Bron

Misschien lijkt het nu nog ver weg, maar voor je het weet groeien je kids je voorbij. Juist op oudere leeftijd hebben kinderen behoefte aan een plek voor zichzelf in huis. Hoe gaaf is deze ruimte dan? Los gaan op het drumstel? Of een filmpje kijken met wat vriendjes, vriendinnetjes of misschien wel met hun eerste verkering? In deze gave speelkamer kan het allemaal.

Heb jij ook overwogen om een speelruimte in te richten of houd je het op een speelhoekje in de woonkamer?

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Inspiratie voor het inrichten van een speelkamer
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 7 )

  • Dat winkeltje had ik geweldig gevonden toen ik zelf kind was! Wij hadden een speelkamer toen we in Frankrijk woonden – kinderen pakten daar wat ze wilden en kwamen er in de zitkamer mee spelen 😉

  • Gave speelkamers. Helaas is ons huis niet zo groot voor een aparte speelkamer… maar we hebben wel een speelhoekje met de bekende ikea vakkenkast en speelkleed met autoweg…

    • Ook heel fijn toch, hier hebben we wel een zolder maar blijft het nog bij dromen… Eigenlijk zouden de kinderen gewoon een week moeten gaan logeren zodat we samen aan de slag kunnen.

  • Haha, heerlijke inspiratie. We zitten erover na te denken om een kunststof dakkapel te laten neerzetten. Kunnen we meteen een prinsessentoren van maken voor onze kleine meid : )

    • Dat is wel heel handig met wat extra licht!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top