Dagboek: Oeps, Athleisure & Sprookjes bestaan!

Een goede treffende naam voor deze rubriek heb ik nog niet. Toch wil ik er gewoon mee gaan beginnen, ook al vind ik het wel weer een beetje spannend. De laatste tijd lees ik zelf ook meer weekoverzichten van andere bloggers en ik merk dat ik dat toch wel erg leuk vind om te zien en lezen. Mijn man gaf daarnaast ook aan deze overzichten te missen. Daarnaast hoor ik ook regelmatig vragen over wat bloggers nu eigenlijk doen. Daarom dat ik na bijna twee jaar afwezigheid (deels vanwege privacy en omdat de foto’s toch op Instagram staan), toch maar weer een poging ga wagen om deze rubriek leven in te roepen. Dus als je nieuwsgierig bent hoe mijn week eruitzag, lees dan vooral verder! Deze week was best wel druk met vrijwel iedere dag een afspraak. 

Maandag: Tweede Pinksterdag

Maandag was een rustig dagje, mijn man moest werken en omdat de rest van de week erg druk zou zijn hebben we ook niets ondernomen. Ik merkte ook dat de kinderen een beetje moe waren, zo viel dochterlief samen met papa op de bank in slaap terwijl zoonlief op bed lag. Dat warme weer van de afgelopen week put ze toch wel uit. Kon ik tenminste wat huishoudelijke klusjes doen en een poging doen om vooruit te schrijven. Want ook op vrije dagen gaat het werk door…

Dinsdag: Studiedag en oepsmomentje

Dinsdag was er studiedag, daar kwam ik pas afgelopen week achter en baalde ik stiekem wel van. We waren namelijk gevraagd om een bezoek te brengen aan de stad Mechelen met overnachting maar wilde niet dat daarvoor een schooldag gemist zou worden. Ook al wordt ze pas aan het einde van de maand 5 en is ze dan leerplichtig. Mijn zus kwam er zondag pas achter dat ook haar dochter studiedag had terwijl zij dat weekend weg was en ze bij haar vader was. Nadat zoonlief wel gewoon naar de peuterspeelzaal was gebracht konden de dames dus gezellig samen spelen. Het is maar goed dat ik geen foto heb gemaakt van haar kamer, want die was na afloop echt volledig ontploft. Alles was uit de kast getrokken.

Zodra ik de deur dichttrok om zoonlief weer op te halen met de dames besefte ik dat de huissleutel nog binnen lag. Oeps. De autosleutel had ik wel, dus hup met de auto naar school om op te halen. Terwijl ik verwoede pogingen deed om oma met de reservesleutel en mijn man te bereiken. Na het ophalen had ik oma aan de telefoon en zij was niet in de buurt. Manlief had ik nog steeds niet te pakken gekregen. Buiten regende het heel hard dus in een speeltuintje wachten was geen optie. Daarom dat ik maar direct doorreed naar de Ikea. Konden zij in Smaland spelen terwijl ik een grote plant kocht van het geld dat ik van mijn omi had gekregen. Terwijl ik in het restaurant zat om iets te drinken kreeg ik manlief te pakken en sprak ik af dat we de sleutel kwamen ophalen op zijn werk. Ondertussen was mijn zus ook weer thuis, dus werd er een rondje gereden. Bij de Ikea kocht ik ook nog een rond brood waarmee ik al heel lang een recept wil uitproberen om er een soort pullbread van te maken.

Woensdag: #stokkeathleisure & nieuw boek Raveleijn

Gelukkig was mijn man vandaag vrij, want ik moest al om 9.15u in Amsterdam zijn. Dat is dus drama met de auto, en vanwege de nieuwsberichten van de dag ervoor had ik een dubbele reistijd gerekend. Dat bleek gelukkig overbodig want op wat langzaam rijden na bij Leiden kon ik in 1 keer doorrijden en was dus meer dan een half uur te vroeg. Al snel was Rory er ook en konden we gezellig bijkletsen. We waren daar uitgenodigd voor een speciaal event ter introductie van de (ver)nieuw(d)e #stokkeathleisure producten, waaronder een nieuwe versie van de draagzak waar ik wel nieuwsgierig naar was. En een nieuwe variant van de Stokke Xplory in sporty uitvoering en nieuwe kleuren van de bekende Tripp-Trappstoelen.

In het kader van het thema was Olympisch kampioen Mark Tuitert gevraagd voor een sportieve workshop waarbij we een aantal oefeningen deden. Dit deden we in nieuwe schoenen waarvan ik de kleuren echt geweldig vond. Helaas een maat te groot, maar ik kreeg zowaar de volgende dag een nieuw paar per post toegestuurd! Super service. Misschien toch maar gaan sporten 😉 Gevolgd door een heerlijke lunch met allerlei lekkere en gezonde gerechten. Van quinoa en vruchtensalades tot en met chocolade croissantjes en pannenkoekjes. Waarna Vivianne Reijs haar tien punten introduceerde voor een gezond leven. De brunch werd afgesloten met koffie / thee en taart, maar vanwege de afspraak in de middag moest ik er vandoor.

Dinsdag, lekker lastminute, had ik namelijk een uitnodiging gekregen voor een boekpresentatie in de Efteling. Nu twijfelde ik wel, want het was lastminute, het is toch een uur rijden naar de Efteling, en om daar voor een presentatie heen te gaan…, ook voor woensdag was er regen voorspeld en zou het niet teveel worden voor de kinderen… Ik wil ook niet dat ze verwend worden met dit soort uitstapjes. Ik had het erover met Miriam en zij wilde ook wel, maar twijfelde ook. Manlief daarentegen zei meteen, “ja doen”.

Dus had hij dochterlief opgehaald van school, lunchpakketjes klaargemaakt voor in de auto en de tas ingepakt zodat we door konden rijden nadat ik thuis was. Daar hadden we afgesproken met Miriam. Het was gelukkig droog en erg rustig zodat we een aantal attracties in konden, waaronder (eindelijk) de nieuwe attractie Baron 1898 zonder een uur (of eigenlijk helemaal niet) in de rij te staan. Na afloop van de show Raveleijn was de boekpresentatie met de schrijver Paul van Loon zoals je dat hier kan lezen.

Mijn broer studeert in Tilburg, dus in plaats van meteen in de file te gaan staan, mochten we bij hem eten. Konden we tenminste met volle buiken naar huis en konden de kinderen meteen naar bed. Helaas hadden we toch wat vertraging en miste ik daardoor een vergadering van de kinderwoorddienst waar ik wel van baalde.

Donderdag: Mommybloggerstour Delft

Wat in een app-groep is begonnen met ‘dat zouden we eigenlijk moeten doen’ was vier maanden later werkelijkheid geworden. Een dagje uit in je eigen stad om de leukste plekjes aan andere bloggers te laten zien. Hiervoor had ik de hulp ingeroepen van Annemarie van Bloei Delft die precies op de hoogte is van alle ‘hot spots’ voor kinderen. Vandaag was het dan zo ver en was er een groep van in totaal 14 bloggers uit Zuid-Holland (of net over de grens) met wie we op stap zouden gaan.

Het was een erg gezellige groep en zoals je hier kan lezen was de dag ook heel afwisselend en is mijn lijstje met leuke plekken om nog een keer heen te gaan alleen maar gegroeid. Door de gezelligheid liep het natuurlijk allemaal ook een beetje uit, dus eindigden we met een klein groepje op een terrasje met een glas rosé om de dag goed af te sluiten. Voor we het wisten was het echter half vijf, toch maar snel naar huis 😉 Het was echt heel gaaf om zoiets op te zetten, eerst de bloggerstour over de Negenmaandenbeurs, het bloggersweekend en nu dit. Vroeger organiseerde ik ook heel veel, dus wie weet wat de toekomst gaat brengen….

Vrijdag / zondag: Sprookjes bestaan

Vrijdagochtend bracht manlief onze dochter naar school zodat ik kon aan inpakken. De was moest ook nog gedaan worden en ik wilde hier even boodschappen doen zodat ik dat daar niet hoefde te doen met twee kinderen. Natuurlijk ging dat niet helemaal volgens plan, waardoor ik snel dochterlief moest ophalen en daarna de auto kon inladen om te vertrekken. Rond één uur, niet heel veel later gelukkig, vertrokken we om vervolgens bijna 3,5 uur!!! in de auto te zitten. En dan twee kinderen op de achterbank die natuurlijk geen oog dicht deden. Dan heb je op een gegeven moment toch wel genoeg K3 gehoord. Wat was ik opgelucht toen ik er was.

Op de Sprookjescamping was het genieten, ik was onder de indruk hoe het thema overal is doorgewerkt. Zelfs tot op de stickers op de nachtlampjes bij de kinderbedden aan toe. De caravan zag er ook erg goed uit en de animatie was top! Aangezien mijn schoonouders op een camping in de buurt zaten zijn we daar zaterdag even langs geweest om thee te drinken. Daardoor kwamen we toch ook even van de camping af en zagen we wat van de omgeving. Zondag was het stralend weer dus hebben we het grootste gedeelte van de dag bij het zwembad doorgebracht. Met als gevolg dat toen ik thuiskwam, ik moest constateren dat mijn benen helemaal verbrand waren. Want natuurlijk had ik de kinderen ingesmeerd, maar mezelf… Een uitgebreid verslag over dit weekend volgt zsm!

Thuis gingen de kinderen direct naar bed en schreef ik de uitnodigingen voor het kinderfeestje, omdat eindelijk de datum definitief is, zodat die op school uitgedeeld kunnen worden.

De laatste weken van het schooljaar staan voor de deur en dat is te merken, zo staat er komende week een schoolreisje op de agenda, vieren we Midzomernacht en gaan we het weekend naar Duinrell om de nieuwe luxe stacaravans te ‘testen’.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vonden en of jullie volgende week graag een nieuw overzicht willen lezen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Wat een leuke week zeg! Tof die bloggerstour in Delft, hartstikke gezellig en leuk om zo een stad te verkennen. Goed dat je dagboek weer terug is 🙂

  • Ik vind het leuk om te lezen! Als blogger maak je toch een hoop mee in zo’n weekje. Wat had je leuke events, wat leuk om je weer even in het echie te zien in jouw stad Delft en wat onwijs balen van die sleutel… gelukkig had je het goed opgelost met de Ikea!

  • Leuk dat je ‘ons’ weer meeneemt in jullie week! De sprookjescamping is echt een leuke camping..

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.