DIY: DUKTIG Ikea kinderkeuken pimpen

Als je kinderen hebt, heb je hem misschien wel in huis. Of anders gezien op het kinderdagverblijf of bij vrienden van je kinderen. Hier in huis staat hij sinds Sinterklaas in het midden van de woonkamer te pronken. En met succes, want er wordt zeer regelmatig (lees iedere dag een paar keer) mee gespeeld. Door kinderen van verschillende leeftijden. Ja, we hebben het hier over de houten Duktig kinderkeuken die je bij de Ikea koopt. Alleen het aanrechtje of in combinatie met de bovenkastjes. Een zeer multifunctionele keuken, maar wel erg basic. Des te leuker om hem daarom uniek aan te passen naar jouw smaak en stijl. Zo creëer je met een paar eenvoudige stappen je eigen unieke keuken. Wedden dat je kindje hier nog veel tijd zal doorbrengen. Wie weet wordt hij later wel de nieuwste (junior) masterchef? Geen idee hoe je dat moet aanpakken?  Met deze stap voor stap uitleg is het geen probleem. Kijk trouwens ook eens voor deze handige hacks voor het Ikea Kura bed.

Ikea Hack: Pimp je eigen Duktig kinderkeuken - Mamaliefde.nl

Stap 1. Inspiratie hacks Duktig Keuken

De eerste stap is natuurlijk het opdoen van inspiratie. Schaamteloos kijken hoe anderen dit hebben aangepakt. Pinterest is je vriend. Geen tijd om door te klikken? De origineelste ideeën zijn hieronder verzameld. Als je op een foto klikt, wordt hij vergroot weergegeven.

DIY; Ikea Duktig Kinderkeuken pimpen - Mamaliefde

Stap 2. Aan de slag om zelf het Duktig keukentje te pimpen

Nu je de wildste ideeën hebt opgedaan is het tijd om deze te vertalen naar een realistisch plan. Misschien heb je nog wel wat plakfolie liggen na de laatste verhuizing, of wat stof over van dat jurkje dat je met de feestdagen hebt genaaid.

Bedenk eerst goed wat je wilt gaan aanpakken en pak dit vervolgens stapsgewijs aan. Stapje voor stapje, zodat het niet teveel wordt en deze eenvoudige keuken zijn uitstraling verliest.

Denk bijvoorbeeld eens aan;

 • De handvaten van de deuren vervangen.
 • Knopjes plaatsen onder de kookplaat, met een min / max voor het vuur.
 • Een plakfolie of draden op het raampje van de oven.
 • Een plank met een geprint keukenzeil achter het keukentje.
 • Een aantal onderdelen van het hout schuren en verven in een vrolijk kleurtje.
 • Haakjes aan de zijkant om bijvoorbeeld een keukenschort aan op te hangen.
 • Een paar spotjes plakken aan de bovenkastjes.

Andere handige Ikea hacks zoals van de Bekvam kruk vind je bij Lady Lemonade.

Wat vind jij de mooiste keuken? Heb je nog een tip of heb je dit zelf gedaan. Laat het hieronder weten.

Volgende
Vorige

Comments ( 4 )

 • Wat gaaf! Ik heb ook een DUKTIG keukentje voor mijn kinderen, maar durf het niet te pimpen. Wij hebben hem nieuw gekocht bij Ikea en ben bang dat ik het verpruts haha.
  Volgmama onlangs geplaatst…Bioscoop tip: Reis naar het NoordenMy Profile

  • Herkenbaar, dat heb ik met het Ikea Kura bed 😉 Naturel is het keukentje gelukkig ook heel leuk en het speelplezier wordt er niet meer of minder om.

 • Mijn oudste kleindochter heeft ook zo’n keukentje in de kamer staan.
  Ze speelt er regelmatig mee.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.