Ik kook gezond voor mijn kind

Vraag jij je weleens af hoe je het beste gezond kunt koken voor je kind en of je het allemaal wel goed doet? Dan biedt het boek “Ik kook gezond voor mijn kind” misschien wel de oplossing. Ik schreef speciaal voor Mamaliefde een review over dit boek. Het boek is geschreven door Prof. dr. Kristel de Vogelare die werkzaam is als Abdominaal en obesitaschirurg in Ukkel (België). Zij wordt dagelijks geconfronteerd met obesitas, iets wat steeds meer toeneemt. Ook kinderen krijgen hier steeds meer last van en daarom wil Kristel adviseren over de gevaren van obesitas / overgewicht bij kinderen. In het boek “Ik kook gezond voor mijn kind” deelt zij informatie over overgewicht en wat gezond is, maar ook diverse recepten.

Lees ook: Wat eet je bij een gezonde levensstijl?!

Inhoud

De inhoud van het boek is zeer divers, zo wordt er verteld over wat overgewicht is, wat de oorzaken en gevolgen zijn en hoe een ideaal dagmenu eruitziet. Verder staat er een overzicht in over wat te doen als je kind te dik is, tips voor thuis en op school en daarnaast diverse recepten in de categorieën: Ontbijt, lunch, vieruurtje, avondeten en feestjes. Aan het einde van het boek staat een handige index zodat men kan zien welk onderwerp waar wordt behandeld.

ik-kook-gezond-voor-mijn-kind-1

Informatief

Het boek vind ik erg informatief, is goed te begrijpen en geeft je duidelijke inzichten. Zo kwam ik eigenlijk al vrij snel tot de conclusie dat ik mijn dochter van 6 juist TE weinig geef. Zo staat er bij brood bijvoorbeeld dat een meisje van 6 – 12 gemiddeld 5 – 9 sneden per dag mag, bij mij kreeg ze er maximaal 4, geen wonder dat ze klaagde over honger! Ik heb dit dus meteen aangepast en geef haar nu +- 3 á 4 boterhammen mee naar school en in de ochtend een bordje pap of brood. Er worden ook handige tips gegeven over wat je het beste kan geven aan je kind als bijvoorbeeld een 4-uurtje of ander tussendoortje.

ik-kook-gezond-voor-mijn-kind-2

Maagband voor kinderen???

Ik schrok een klein beetje over het stukje “Wat als het misgaat”. Daarin wordt verteld over een maagband bij volwassenen en wat daar de regels voor zijn. Maar als je dan verder leest dan lees je over een operatie bij kinderen en wat daar de voorwaarden van zijn. Een meisje moet bijvoorbeeld minimaal 13 jaar en een jongen 14 jaar zijn en een BMI van 35 + 2 gezondheidsproblemen of een BMI van minimaal 40 en 1 gezondheidsprobleem. Ik vond dit toch best wel heftig om te lezen en moet ook eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit heb gehoord dat ze dit bij kinderen deden? Waarschijnlijk zullen dit ook echt grote uitzonderingen zijn, maar in het boek wordt wel precies uitgelegd hoe het in zijn werk gaat en dan vind ik het toch best heftig zulke operaties voor kinderen.

ik-kook-gezond-voor-mijn-kind-4

Recepten

Het boek staat vol met lekkere, gezonde en vooral gemakkelijke recepten. Ze zijn onderverdeeld in ontbijt, lunchbox, vieruurtje, avondeten, feestjes maar ook drankjes komen aan bod. De foto’s die in het boek staan van de recepten zijn erg mooi en zien er aantrekkelijk uit. Ook de keuze voor de recepten zijn mijn inziens erg goed en kindvriendelijk, er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van ingrediënten die kinderen erg lekker vinden. De recepten zien er aantrekkelijk uit waardoor mijn kinderen zelf soms spontaan “die wil ik proberen” riepen.

ik-kook-gezond-voor-mijn-kind-3

Conclusie:

Ik vind het een superleuk boek boordevol informatie en lekkere recepten. Het is makkelijk geschreven en ook de recepten zijn toegankelijk en makkelijk om te maken. Achterin het boek staan links naar meer informatie zodat je, als je dat zou willen, nog meer informatie zou op kunnen zoeken over overgewicht en obesitas. Het boek “ik kook gezond voor mijn kind” vind ik zeker een aanrader als je meer te weten wilt komen over overgewicht bij kinderen of inspiratie wilt voor lekkere recepten.

Dit boek koop je onder andere hier.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ik kook gezond voor mijn kind
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comment ( 1 )

  • Lijkt me allemaal erg leuk als ik dit lees! Zou zo in dat boek willen snuffelen maar het jammere is dat ik echt geen keukenprinses ben dus koken is eerder aan de partner overgelaten. Hij kookt ook alle dagen. Maar misschien moet ik het toch eens overwegen. In januari gaat mijn dochter voor het eerst naar school. Spannend allemaal en die vraag stel ik me wel vaak hoe je nu gevarieerd en gezond eten kan meegeven bv.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top