Heb je nog geen vaderdag cadeautje gekocht. En ben je nog wel op zoek naar iets leuks, om namens je kinderen te geven? Dan is dit boek een echte aanrader. Als je hem nu direct  of in ieder geval voor vanavond 23.00 via bol.com besteld heb je hem morgen in huis en dus nog op tijd voor vaderdag! Vorige week liet ik een aantal vaders aan het woord, over wat ze graag wilden hebben. Dit verhaal sluit daar prima op aan, want ook papa Brom heeft maar een wens…

Het verhaal

Ik hou van jou, papa Brom is het tweede boek na Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag’ waarin het kleine beertje Pip centraal staat. Een aandoenlijk karakter waar veel jonge kinderen zich zullen herkennen. Op een dag wordt hij wakker en wil zijn papa wakker maken. Vlak daarvoor ziet hij echter een briefje hangen. Dat het vandaag een hele speciale dag is, en papa niet wakker gemaakt mag worden. Er is alleen een klein probleempje; kleine Pip weet niet meer wat voor dag het is. Dus maakt hij zijn papa toch wakker en gaan ze samen op pad… Gelukkig eindigt het verhaal goed met dat kleine Pip nooit de volgende woordjes zal vergeten ‘Ik hou van jou, papa Brom’.

Leuk voor papa en de kinderen

Zowel de kinderen als manlief vonden dit een geweldig boek. Er staan duidelijke afbeeldingen van Sébastien Braun in die de kinderen graag aanwijzen en benoemen. Zelfs zonder het verhaal te lezen zou je het kunnen volgen. Ideaal voor de kleine lezertjes die graag zelf lezen. Zo zijn onder andere de emoties heel duidelijk weergegeven. De lengte van het boek is ook ideaal om hem te gebruiken als verhaaltje voor het slapen gaan. Het is prettig om voor te lezen en de dikgedrukte woorden geven duidelijk aan waar je de nadruk op kan leggen om het verhaal nog sprekender te maken. Of bijvoorbeeld als de tekst het stromen van het water volgt, dan ga je vanzelf anders je stem gebruiken zodat het nog leuker is om te luisteren. Vooral onze zoon wilde dit verhaal een paar keer achter elkaar horen. En het liefste door papa die voorleest.

Weet jij al wat je papa gaat geven op vaderdag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)