Review: Nûby 3-in-1 pot - Mamaliefde

Ik ga op vakantie, en vergeet…

Afgelopen week waren we op vakantie. Vanwege de musical Dreamgirls kwam ik een dag later. Echter nog geen paar uur nadat ze weg waren kreeg ik een telefoontje. Of ik een potje mee wilde nemen. Onze dochter had daar namelijk op de wc gepoept, en dit keurig op tijd aangegeven. Weer een nieuwe stap dus. Dat vind ze toch nog wel een beetje eng, maar het potje hadden we niet meegenomen. Ze gaat namelijk in principe alleen als wij dat aangeven. Sinds een paar weken gebruiken we hier het drie-in-een-potje van Nûby. We hebben ondertussen een hele verzameling van potjes, wc-verkleiners en dit combineert ze allebei. Het is eigenlijk zelfs een soort van mini wc. Ideaal, daarom heeft het een mooi plekje gekregen naast de grote toiletpot. Zodat als mama naar de wc gaat, zij er gezellig naast komt zitten.

Afijn, in het kleine autootje van opa ging er dus in de achterbak een potje mee. Zodat mevrouw ook zelf naar de wc kan gaan als ze dat voelt opkomen. Ze sleept hem ook rustig mee de woonkamer in om daar op haar gemak te gaan zitten met een boekje. Dan hoeft ze niet bang te zijn dat ze iets mist. Ik ben erg benieuwd naar hoe dit nu gaat doorzetten. Ze is bijna drie, de zomer komt eraan dus ik zou het helemaal niet erg vinden als ze straks na de zomervakantie zonder luiers naar de peuterspeelzaal vertrekt.

De eerste fase van het 3-in-1 potje; op haar eigen ‘wc’ naast de grote ‘wc’.

Review: Nûby 3-in-1 pot - Mamaliefde

Natuurlijk na het plassen je handen wassen. Deksel dicht en je hebt een opstapje zodat je zelf bij de kraan kan. Dat stukje onthouden ze sneller dan je soms misschien wenselijk is.

Review: Nûby 3-in-1 pot - Mamaliefde

Natuurlijk kan de wc-bril ook op de grote pot gebruikt worden. Is toch net iets stabieler en prettiger.

Zo zie je maar weer dat kleine meisjes soms sneller groter worden dan je soms zou verwachten.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Nûby 3-in-1 potje

Comments ( 7 )

 • Ik vind het erg handig! We hebben ‘m zelf ook ontvangen van Nuby. Voorlopig zullen we het denk ik nog niet nodig hebben, maar een ander potje hebben we niet in huis. Ik verwacht dat we hier genoeg aan zullen hebben 🙂

  • Leuk dat je hem ook hebt. Nu is inderdaad nog beetje vroeg voor Luc. Misschien straks in de zomer voor op het balkon met de beer oefenen.

 • Tobias is er eigenlijk nog te klein voor, maar als ik hem betrap op persgeluiden probeer ik hem ook altijd op het potje te zetten. Zodoende heb ik vanderweek zijn eerste drol in het potje op mogen vangen 😀 Je kan niet vroeg genoeg beginnen, toch? 😉 (Zo lang er maar geen dwang bij komt kijken maar dat is bij ons niet het geval!)

  • Zeker, en ze moeten toch de aandrang op een of andere manier te leren kennen. Als ze niet willen geven ze het echt wel zelf aan.

 • Ik ben benieuwd hoe dat hier zal gaan…maar we hebben nog even..hihi

 • Pingback:In een week zindelijk - Mamaliefde

 • Wat een handig potje.
  Onze peuter gaat idd ook weleens in de kamer zitten met een boekje erbij. Moet daar zo om lachen, dat eigenwijze koppie.

  Wat mijn ervaring trouwens is: veel kinderen worden toch wel snel zindelijk op de peuterspeelzaal. Vooral omdat ze de andere kinderen op de wc zien gaan. Dat scheelt enorm.

  Succes!!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top