Hyggen met kinderen - Mamaliefde.nl

Hyggen; de nieuwste trend om optimaal te genieten van het leven.

Hyggen, waarschijnlijk heb je er net zoals ik nog nooit van gehoord en denk je wat is dat nu weer? Het is een Deens woord dat ook wel uitgelegd kan worden als gezelligheid, maar dan als werkwoord. Het bestaat al vanaf de 18de eeuw en is momenteel erg populair. Het loopt eigenlijk wel een beetje gelijk met het slow-living concept. Even weer terug naar de basis; naar geluk en fun in het alledaagse leven. Simpel; less is more tenslotte. Het gaat dus om het gezellig maken in huis. Gewoon van die dagelijkse, misschien burgerlijke / truttige momentjes waarbij je geniet van het samen zijn met elkaar. Gepland maar ook gewoon lekker spontaan. Wat de favoriete momentjes zijn hier in huis en ik iedereen kan aanraden?

Samen in bad

De kinderen gaan vaak wel met elkaar in bad, scheelt toch weer. Echt samen in de zin van dat ik er zelf ook bij kruip was alweer even geleden. Naarmate ze ouder worden bleef ik er steeds vaker naast zitten. Het zijn tenslotte geen baby’s meer die je moet vasthouden. Toch merk ik dat ze het erg fijn vinden als ik er ook bijkruip. Dit doen we vaak na het eten, diegene die als eerste klaar is mag meteen mee naar boven in bad. De ander mag dan helpen met opruimen en dan ook in bad. De kinderen wisselen elkaar dan af, al zijn ze het daar niet altijd mee eens en proberen ze allemaal excuses te bedenken 😉

Lazy sunday morning

Heerlijk als er een dag geen wekker gaat, en de kinderen gezellig bij je in bed kruipen. Lekker even samen knuffelen en kroelen, aanhoren dat ze je lief vinden en van je houden en nog even wat verder dommelen.

Voorlezen

Dit is vaak een momentje van papa met de kinderen. Nadat we ze samen naar bed hebben gebracht ga ik vaak weer naar beneden om de tafel af te ruimen / even op te ruimen zodat ik daarna weer kan werken. Papa blijft dan vaak en leest hen voor.

Boswandeling maken

Als het zonnetje schijnt vinden ze het heerlijk om naar het bos te gaan om een rondje te wandelen en bloemen te plukken of naar de eendjes te kijken. Helemaal sinds zoonlief de loopfiets heeft ontdekt; hij vindt het geweldig om rondjes te fietsen. Helemaal als we naar een speeltuintje gaan. Ook zo’n wandeling is echt een momentje van genieten.

Helpen met koken

Natuurlijk, koekjes bakken of een taart maken is toch echt wel het toppunt. Maar dat doe ik niet dagelijks, ook niet wekelijks. Wel moet er iedere dag gekookt worden, en de kinderen vinden het heerlijk om dan een beetje te helpen. Met in de pan te roeren, water in de pan te gieten of wat dan ook in de pan te gooien of op knopjes van de oven te drukken. Oké, je moet er dan wel rekening mee houden dat er wat over de pan kan gaan, maar het gaat om het idee. En het kan best gezellig zijn met zijn allen in de keuken.

In de tuin spelen

De kinderen vinden het heerlijk om in de tuin te spelen. Nu hebben we de tuin netjes geprobeerd in te richten, maar ze vinden het geweldig om een beetje stenen te verplaatsen, in de aarde aan te modderen etcetera. Echt een beetje ontdekken. Heerlijk terwijl je zelf een plant aan het snoeien bent, kunnen ze met de stokjes spelen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hyggen; de nieuwste trend om optimaal te genieten van het leven.
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top