Het tornadoseizoen is begonnen en ook in Europa merken we daar de effecten van. Deze week is er heerlijk warm weer voorspeld met temperaturen rond de 20 graden. Los van de discussie wat onze invloed is op de opwarming van de aarde, is het natuurlijk fijn om daar optimaal van te kunnen genieten. Die herfstgarderobe kan voorlopig nog even achterwege blijven en de korte broeken weer uit de kast! Heerlijk ook om aan het einde van een school/werkdag te genieten in eigen tuin. Fijne uitdaging dus om nog even dat vakantiegevoel zien vast te houden!

Lees ook: Niet giftige tuinplanten voor in de (achter)tuin
Lees ook: Kindvriendelijke tuin inspiratie; goedkope diy ideeën en voorbeelden om zelf zandbak, waterbaan of glijbaan te maken
Lees ook: Design tuinmeubelen; trends voor tuinstoelen, tuintafels, loungesets en accessoires of verlichting

Zithoek achtertuin pimpen

Daarom ben ik aan de slag gegaan met het ‘pimpen’ van de zithoek in de achtertuin. Ik was heel erg blij dat we daar de tafel en stoelen vorig jaar konden inruilen voor een houten hoekbank. Dat was één van mijn wensen, omdat daar net wat meer mensen in passen en je meer ruimte overhoudt voor de kinderen om te spelen. Zo groot is onze achtertuin namelijk niet. Die heeft het afgelopen jaar nog wel wat te verduren gehad, met als gevolg dat een aantal plankjes begonnen te buigen en er kieren ontstonden. Na de vakantie wilde ik echter de tuin een heerlijke opfrisbeurt geven en kocht ik in een spontane bui plantjes voor in de bakken bovenop de bank om het geheel meer kleur te geven. Het voordeel van deze periode is dat alles in de uitverkoop is, en je dus voor weinig geld je tuin net dat beetje meer kan geven.

DIY tuinbank bekleden

Om de tuinbank op te frissen leek het me leuk om hem wat kleur te geven. Natuurlijk kan je dan met kussens werken, maar die moet je dan naar binnen en buiten halen. Mijn voorkeur ging uit naar een permanente oplossing, die ook bij slecht weer buiten kan blijven. Zo vond ik op Pinterest een voorbeeld van iemand die de hoekbank had bekleed. Dat zag er erg vrolijk uit en leek me ook nog wel een klusje dat ik zelf zou kunnen doen. In overleg met Tafelzeilonline werd er gekozen voor het zeil met cactusprint.  Ik twijfelde even tussen deze wat in mijn ogen wat gewaagder design of toch een grafisch patroon. Uiteindelijk werden het toch de cactussen; een patroon dat niet alleen zomers maar ook helemaal hip is ;-) Tijd dus om de afmetingen op te meten, ik besloot het mezelf makkelijk te maken en het meteen in twee stukken te bestellen. Scheelt weer doormidden snijden.

Verder heb je tuinkussens nodig; hiervoor kan je oude tuinkussens hergebruiken die je nog ergens hebt liggen. Ik dacht dat we dat op zolder hadden liggen, maar dat viel tegen. Gelukkig vond ik bij het tuincentrum een bak met afgeprijsde kussens die ook nog eens half geld waren. Het voordeel van het naseizoen, want we blijven toch Hollanders ;-) Daarnaast heb je een elektrische nietpistool nodig dat ook werkt bij een houten ondergrond.

De kussens heb je nodig voor het zitvlak en voor in de rug, dan wordt de bank niet alleen bekleed maar zit je ook extra comfortabel. Bij het meten heb ik 5 cm extra genomen aan alle kanten zodat je de ruimte hebt om dubbel te vouwen om het kussen heen zodat daar geen regen bij kan komen. Deze zet je vast met de nietmachine en that’s it. Simpeler kan eigenlijk niet.

De kinderen konden natuurlijk niet wachten en wilden heel graag de bank proberen. Terwijl ik nog bezig was deed zoonlief alvast een proef om hem goed te keuren. Helaas was er daarna veel regen, zodat we er nog niet heel veel van hebben kunnen genieten, maar de komende tijd hopen we dat daar verandering in blijft. Zodat we ook in het najaar heerlijk buiten kunnen spelen in eigen tuin. We hebben in ieder geval gisteravond weer heerlijk gegeten in de achtertuin.

Final touch

De zithoek maakte ik af met een spiegel met rotan rand. Ik kocht daarnaast een drietal nepbloemen met meerdere aftakkingen die ik afknipte om door het rotan heen te steken voor een bloemig accent. Heerlijk om nu als de kinderen na school thuis komen even buiten te zitten om wat te eten en drinken en spelen.