Pas zag ik een advertentie voor een enorm houten-treinpakket, dezelfde als ik vroeger had, alleen dan veel uitgebreider. Ik moest me inhouden om het niet te kopen. Mijn dochter kan nog niet eens kruipen, laat staan met die trein spelen. Maar wie weet… Als ze straks 2 jaar wordt. En we hebben toevallig nog een verjaardagscadeau nodig… Houten speelgoed is duurzaam en blijft mooi. Veel mensen hebben dan ook een voorkeur voor houten speelgoed boven ‘schreeuwerige’ plastic varianten.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2019
Lees ook: Duurzaam speelgoed; Waar op letten bij aanschaf van eerlijk / houten speelgoed?
Lees ook: Goedkoop & mooiste houten speelgoed waar kopen zoals playing kids?
Lees ook: Houten regenboog speelgoed

Houten speelgoed

Je hebt bijna al het speelgoed ook in het hout. Zelfs fietsjes, blokkendozen, de ark van Noach, een poppenhuis, een keukentje, een kassa… Sommige gezinnen bannen plastic speelgoed uit en kopen alleen nog maar houten speelgoed.  Houten speelgoed heeft altijd al bestaan. Ik stel me zo voor dat kinderen voor de middeleeuwen al in de weer waren met takjes en steentjes. Houten speelgoed is milieuvriendelijk, duurzaam, goed voor de ontwikkeling van je kindje en het stimuleert de verbeeldingskracht. Maar wat is het allerleukste houten speelgoed?

Lees ook: Waarom is houten speelgoed voor de ontwikkeling?

Bandits & Angels

Hip, trendy, maar vooral erg leuk. Dat is de beste omschrijving van het nieuwe speelgoedmerk Bandits & Angels. Bij dit merk staat plezier voorop. Dit realiseert het merk door welbekend speelgoed op de markt te zetten. Maar dan wel in een nieuw jasje gestopt. Bij Bandits & Angels worden kinderen spelenderwijs grootgebracht. Zonder dat ze hun kinderlijk enthousiasme verliezen. Het assortiment van het speelgoedmerk is erg divers, van een houten treinbaan tot loopfietsen, wigwams en meer. Bandits & Angels heeft onder andere loopfietsen, poppenhuizen en poppenwagens. Jouw kind zal door het speelgoedmerk voorlopig geen saai moment beleven. En dat wil je als ouders natuurlijk het liefst voor je kleintje. De producten van Bandits & Angels zijn ook leuk om samen mee te spelen. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je iets van je kindje mist. Het merk zorgt voor een leuke tijd voor jou en je kleine.

Meer informatie vind je hier.

Dille & Kamille

Wist je dat het bekende Dille & Kamille ook houten speelgoed heeft? Een kratje met fruit, een winkelwagentje, en een winkeltje… En van dat fruit wat je door kunt snijden doordat beide helften met kittenband aan elkaar zitten. Maar ook domino of een echt houten zwaard of een autotransporter met twee kleine autootjes.

Het meest bijzondere item uit de Dille & Kamillecollectie is de ronde, houten puzzel van de wereld. Leuk ideetje: laat je kind hem maken en lijm de stukjes vast, zo kan hij ook mooi aan de muur!

Meer informatie vind je hier.

Djeco

Ik houd nu al van deze stapeltoren-kip! Met dat snuitje net boven de houten ringen uit. Naast de bekende stapeltoren maakt Djeco ook houten puzzels van auto’s die je ook nog kunt laten rijden. En vind je een poppenh