Steeds meer ouders maken bewust een keuze over welk speelgoed wel of niet hun huis binnenkomt. Hoe leuk kinderen plastic speelgoed met lichtjes en geluidjes ook vinden, steeds vaker moet het wijken voor houten speelgoed. Dat steeds vaker ook in vrolijke kleuren te verkrijgen is. Naast dat het gemaakt is van natuurlijke materialen is houten speelgoed vaak ook wat robuuster en duurzamer doordat het langer meegaat. Meerdere kinderen achter elkaar kunnen er met veel plezier mee spelen. En doordat er geen elektriciteit in verwerkt zit, is het ook makkelijker even af te nemen met een doekje. Ook de Hema speelt in op deze trend door dit jaar een ruim aanbod aan houten speelgoed te presenteren. Van houten poppenhuizen tot een houten puzzel. Voor iedere leeftijd en ieder budget zit er wel wat tussen.

Lees ook: Leukste houten speelgoedmerken
Lees ook: Goedkoop & mooiste houten speelgoed waar kopen zoals playing kids?
Lees ook: Leukste Buitenspeelgoed hema; van waterspeelgoed, tot zandbak of actief of creatief speelgoed
Lees ook: Hema vakantie musthaves; van draagzak tot Takkie koffer en magic zwembroek

Houten Hema Winkel

Dit is toch wel de musthave uit de collectie; je eigen houten Hemawinkel. Weer eens wat anders dan een houten keuken. Kinderen vinden het geweldig om winkeltje te spelen. Laat je kind zijn eigen producten verkopen in dit echte Hemawinkeltje van hout! Het winkeltje heeft een luifel van stof, een rode toonbank en meerdere vakjes waar je producten in kunt leggen. De kassa koop je er los bij en natuurlijk mag de houten rookworst ook niet ontbreken!

Tip: Je betaalt nu in plaats van 45 euro maar 25 euro! Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Wees er wel snel bij, online is hij al uitverkocht!

Meer informatie vind je hier.

Houten speelkeuken

Een houten keuken met twee onderkasten, een 2-pits kookstel, een spoelbak met een warm- en koudwaterkraan en een bovenopbouw. Om de gerechten klaar te maken is de keuken ingericht met een houten mes, vork en lepel, een kookpan en een steelpan. Hier kunnen de jonge keukenprinsen en -prinsessen urenlang mee spelen. De keuken wordt geleverd als bouwpakket en moet door een volwassene in elkaar gezet worden met behulp van een handleiding.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Houten keuken speelgoed kinderen; van Hema tot Ikea, steigerhout en meer

Gemeubileerd houten poppenhuis

Een houten poppenhuis met een complete set meubels om de verschillende kamers mee in te richten. Zo zijn er meubels voor de keuken, de badkamer, de slaapkamer en de woonkamer, in allemaal verschillende kleuren. Ook het poppenhuis zelf heeft vrolijke roze en blauwe kleuren en een aantal witte wanden met zwarte stippen. Het wordt in een grote doos geleverd en is met behulp van de handleiding eenvoudig te monteren.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste houten poppenhuizen

Houten Parkeergarage

Een houten parkeergarage met drie houten auto’s, een helikopter en een tankstation. Met de lift kunnen de auto’s naar de juiste verdieping worden gehesen en wegrijden kan via de schuine hellingen. De helikopter landt natuurlijk op het speciale helideck. Deze set staat garant voor urenlang parkeerplezier. De garage moet nog wel door een volwassene in elkaar gezet worden door middel van een handleiding.

Meer informatie vind je hier.

Houten knikkerbaan

Laat de knikkers maar rollen over deze houten knikkerbaan! Doordat de baan uit allemaal losse onderdelen bestaat, kan je ermee bouwen en variëren.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste knikkerbanen voor kinderen en volwassenen (ook peuters en kleuters)

Houten make-upset