Al een tijdje ben ik minder blij met ons donkere interieur (te zien in de binnenkijken van Mommyonline). Zwarte meubels domineerden ons huis. Voor een groot deel aangeschaft tijdens de studententijd en het samenwonen. Mede dankzij de invloed van instagram begon de wens te groeien naar een lichter interieur. En tja, als je ouders dan het interieur volledig vernieuwen en je vragen of je interesse hebt in hun dressoir; hoger dus buiten bereik van kinderhandjes, en de salontafel die super goed geschikt is als thematafel zeg ik geen nee. Weg met de donkere Ikea kasten. Kom maar op met de lichte houten meubels. De box had het ruim al verlaten en het aquarium is ook weggeven aan iemand die er goed voor zorgt. Het was even puzzelen, en wachten. Maar stukje bij beetje begint het toch te worden wat ik in gedachten had. Helemaal af is het niet, maar er zullen altijd wel wensen blijven bestaan. Voorlopig is de speelruimte enorm toegenomen en oogt de kamer een stuk lichter. Zelfs de vloer lijkt een stuk lichter. En voor het gevoel lijkt de kamer nu een stuk breder, in plaats van vooral lang.

Lees ook: Ring Video Deurbel; Test review & ervaringen van deze slimme deurbel met camera en wifi

De zithoek

Home make over: living room / woonkamer - Mamaliefde

De hoekbank met hocker in de zithoek heb ik gekocht tijdens mijn studententijd. Samen met mijn moeder en een aanhanger had ik ‘net boven Amsterdam’ een bank gevonden via marktplaats. Dat het uiteindelijk anderhalf uur rijden bleek te zijn had ik me even op verkeken… Vanwege het veelvuldig gebruik zijn er hier en daar wel doorzit plekken, met name in de rugleuning. De kat maakt er ook graag gebruik van; de hocker is zijn plekje. Een nieuwe bank staat op het lijstje en hebben we ook wel naar gekeken maar nog geen actie voor ondernomen. Om het rood te breken liggen er twee spreien overheen van de Ikea, evenals de kussens. En een superzacht wollen dekentje met roosjespatron van de Action. Helemaal fan van, zelfs de kinderen blijven er mee knuffelen en roepen dat hij zacht is.

Boven de bank hangt een grote zwarte klok. Hier hing eerst een houten klok die helaas kapot gevallen is. Deze vind ik er toch ook wel erg mooi hangen. Een houten woonketting zou het wel helemaal afmaken. Helaas nog nergens houten kralen aangetroffen.

De salontafel past bij het dressoir en was voorzien van een glaslaag. Deze hebben we in verband met het werk vervangen door goed stevig …plex. Daar kan ik nu mooi de seizoentafels in maken. Goede reden om daar nu materialen voor te gaan verzamelen!

Het witte lack-tafeltje met stoeltjes hadden we eerst als salontafeltje in gebruik. Eigenlijk twee tafeltjes; de tweede is nu naar de kamer van peuter verhuisd. Nu een beetje in de weg voor de achterdeur, maar komt straks op de plek van de hocker te staan.

Home make over: living room / woonkamer - Mamaliefde

De dressoir is nieuw; ideaal zo’n grote ruime kast. Op de deurtjes zitten van die klemmetjes voor kinderhandjes. Daar liggen namelijk de dvd’s (die we nooit kijken), een mand met herinneringen en papieren die eerst bovenop de kast stond en twee kasten gevuld met knutselmateriaal. Ok, dat is een beetje overdreven, 1,5. Een plank ligt vol met hydrofielen, luiers en de toilettas vol haaraccessoires van peuter dochter. Natuurlijk was hiervoor een ritje naar de Ikea nodig om dozen te halen om het slim in op te bergen. Met als gevolg dat ik nu regelmatig aan het zoeken ben; waar had ik … ook al weer opgeruimd? Vast op een plekje die heel praktisch leek.

Op het dressoir staat de tv, met router en digitale tv kastje. En een dienblad met vaas, kaarsjes, memory jar, tekstcanvas en gezinsfoto op aluminium. Ik ben vooral heel erg fan van de rode geurkaars. Die verspreid zo’n heerlijke geur door de kamer.

De speelhoek

Home make over: living room / woonkamer - Mamaliefde

De speelgoedkasten voor de kinderen stonden eerst haaks op elkaar en hebben nu alle ruimte gekregen. Met succes, want ik merk dat ze er nu makkelijker een mand uithalen.  Zelf vind ik dit erg prettig, het speelgoed zit gesorteerd in bakken. Als ze ergens mee willen spelen kunnen ze dat uti de kast halen, en weer opruimen. Zo hebben we bakken met houten trein, toettoet, duplo primo, zacht babyspeelgoed, plastic speelgoed, muziek, boekjes om zelf te lezen, (voorleesboeken staan in een mand bovenop), kinetisch zand, diertjes etc. Het overzicht is beter.

Daarnaast staat er nog wat los speelgoed. De ‘schatkist’ zit helemaal vol met duplo. Onder de trap staan de loopwagens, loopfietsjes, springkoe en schommelschaap en de kruiptunnel. Die is tegenwoordig weer helemaal ‘in’. De jumperoo neemt wel veel ruimte in, maar is ideaal voor onze zoon om de spierkracht in zijn benen op te bouwen. Zeker nu hij steeds vaker op zijn knietjes zit / zich probeert op te trekken. Op een andere plek in de kamer staan nog het Ikea keukentje en werktafel.

De eethoek

Home make over: living room / woonkamer - Mamaliefde

Tot slot de eettafel. Dit is nog het enige donkere meubelstuk in de woonkamer, maar ben hier zo blij mee. Standaard biedt hij plek aan zes (en als je hoofdeinde meetelt) acht zitplaatsen, maar kan uitgeschoven worden voor 14 personen. Toekomstdenken ;-) Aan de muur hangt een nieuwe foto op hout. Binnenkort komt er daar een review en winactie van online! Dat is trouwens een echte blikvanger. Iedereen die binnenkomt, behalve manlief die ziet het gewoon niet hangen, ziet het en maakt er een compliment over. In deze hoek hangt ook het magneetbord met magneetjes van de reizen die we hebben gemaakt.

Zoals je ziet drie stokke kinderstoelen, twee met beugel en 1 zonder. Vanwege de gastkinderen die hier regelmatig over de vloer komen. Peuter en nichtje kunnen gelukkig tegenwoordig ook op een ‘gewone’ stoel zitten. Op deze foto zitten de rode stoelhoezen over de leuningen heen. Vaak zijn dit marineblauwe hoezen, die zitten nu in de was. We hebben ook nog witte stoelhoezen, maar die gaan tot de grond. Mooi, maar niet handig met kleine kinderen die rapley eten.

Home make over: living room / woonkamer - Mamaliefde

Tussen de eettafel en de bank staat een oude buffetkast. Deze komt uit het huis van mijn oma. Ik vond hem zo mooi dat het als stukje erfenis nu bij ons in huis staat. We hebben er even over getwijfeld, omdat het nog steeds vrij donker is. Maar vanwege de houtstructuur mag hij toch blijven staan. Het lichter schuren en verven durven we niet aan, omdat het toch een stukje erfenis is.

Kleine helpers

Deze foto’s vond ik nog te leuk om te delen. Baby boy die papa helpt met het in elkaar zetten van de nieuwe dressoirkast. En peuter die van mening is dat het toilet boven ook wel een pimpbeurt kan gebruiken. Natuurlijk als je denkt dat ze lekker in bed ligt te slapen en de deur toch niet helemaal goed dicht zat.

Wat is jouw favoriete plekje in de woonkamer?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.