Hoeveel kinderkleding heb je nodig?!

De meeste kledingkasten in Nederland liggen bomvol, ook de kasten van de kinderen doen hier lekker aan mee, want er is zoveel leuks te koop! Van goedkopere merken tot duurdere merken en van basics tot bijzondere shirts. Kleding is tegenwoordig ook nog eens heel goedkoop waardoor we makkelijk veel kopen, want het kost toch bijna niets. Maar hoeveel kleding heeft je kind nou eigenlijk nodig?!

Lees ook: Goedkope en betaalbare (merk) kinderkleding kopen? 8 tips om je slag te slaan
Lees ook: Goedkope & betaalbare merk kinderkleding

De meningen hierover zijn verdeeld. De ene moeder houdt 7 setjes aan, voor iedere dag van de week en laten we eerlijk zijn; in een gezin draait die wasmachine toch elke dag. De ander zegt 10 setjes en bij weer een ander ligt gewoon de hele kast vol.

Wij horen tot de laatste categorie en dan niet eens omdat ik zoveel kinderkleding koop. We krijgen veel kleding doorgeschoven soms nog met de kaartjes eraan en dat dragen onze kinderen graag. Daarnaast geef ik te kleine kleding ook weer door. Zo wordt kleding ook echt gebruikt en daar voelen wij ons goed bij.

Maar hoeveel setjes liggen er dan in de kast? Dat zou ik dus niet zomaar kunnen zeggen… het zijn er veel! 7 Setjes zou ik persoonlijk ook te weinig vinden. Als je een weekje op vakantie gaat, dan zit je al omhoog en moet je op vakantie gaan wassen en laat ik daar nou dan meestal weinig zin in hebben. Een klein wasje is zo gedaan, maar ik heb liever wat meer kleding op voorraad.

Lees ook: Kinderkleding; Overzicht van 18 leuke en (minder) bekende merken

Elk seizoen zoek ik de kledingkasten van de kinderen uit. Wat hebben ze nog voor het komende seizoen? (in dit geval de lente en de zomer) en wat past er niet meer en kan er weg? Na zo’n opruimsessie heb ik ook meteen een mooi overzicht van wat er nog nodig is. Die kleding koop ik er dan nog bij (ik kijk bij verschillende winkeltjes en koop ook graag online) en dan kunnen we weer een seizoen vooruit, helemaal prima!

In de nieuwste video zoek ik de kast van Thijs uit. (6 jaar) En kun je zien dat ik dacht nieuwe zwembroeken nodig te hebben, maar dat er uiteindelijk nog een hele stapel in de kast lag, oeps!

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top