Hoe het bevalt als fulltime blogger?

Aan het einde van vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben namelijk gestopt met het gastouderschap om me volledig op de blog te kunnen richten. Natuurlijk is dat geen keuze die je á la minute maakt. Ik zat al even met de gedachte te spelen, toch is het best wel een dingetje om de zekere inkomsten af te zeggen. Ook al had ik al een paar maanden een stabiel en voldoende inkomen vanuit de blog. Het gastouderschap vond ik toch ook wel erg leuk om te doen.

Pas op de plaats

Vlak voor de herfstvakantie werd het mij allemaal te veel, de stress rondom de blog; oktober en november zijn namelijk ‘hoogtijdagen’ in de aanloop naar de feestdagen toe. Er kwam een lastminute persreis tussendoor naar Spanje; hartstikke leuk en er even tussenuit stond ook hoog op mijn agenda, maar komt toch in een drukke periode. Daarnaast heb je de feestdagen zoals iedereen die heeft. En dan ook nog twee dagen werken werd mij teveel. Vooral omdat de dagen van de peuterspeelzaal zijn veranderd sinds dit jaar en ik dus geen twee ochtenden meer had om ongestoord aan de blog te kunnen werken. Daarnaast werd ik er enorm humeurig van en deed het de rest van het gezin ook geen goed.

Rust

Vanwege die drukke tijd heb ik ook besloten om het deze maand wat rustiger aan te doen. Ik streef naar een blog per dag en lukt dat niet dan niet, wordt het meer omdat ik die inspiratie kwijt wil, dan ook goed. Het voelt goed om weer uit die intentie te schrijven; omdat ik wil schrijven of iets wil delen. En niet omdat ik twee blogs per dag online wil zetten. Dat wordt dan ook zeker één van mijn goede voornemens van het nieuwe jaar. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat de lezers er niet om wegblijven, waar ik toch wel bang voor was.

Leukere mama?

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Zo heb ik voor het eerst kunnen helpen op school met de Sinterklaasviering, oké met dank aan oma die de Sinterklaasviering op de peuterspeelzaal van zoonlief voor haar rekening nam, zodat ik niet heen en weer hoefde te racen. Ik vind het fijn om betrokken te zijn op school, één van de voordelen van het thuiswerken.

Ik merk ook dat ik weer meer ga ondernemen, op een gegeven moment was ik gewoon teveel achter de feiten aan het lopen waardoor ik liever thuisbleef. Nu is dat anders waardoor ik weer de energie heb voor spontane afspraken zoals de avond naar Africa by Light met Marguerita. Ook andere dagen uit staan weer op de agenda. Ook merk ik dat ik meer bezig ben met de kinderen. Nu ben ik nooit de moeder geweest die continu samen met de kinderen speelt. Ik vind zelfstandigheid erg belangrijk. Maar bouw wel weer forten en treinbanen of wat dan ook zodat de kinderen daar vervolgens mee kunnen spelen.

Beter in mijn vel

Een week later merkte ik al dat mijn humeur 180 graden is gedraaid. Ik loop weer dansend door de woonkamer om niets, behalve omdat het kan. Ik zit beter in mijn vel dan ooit tevoren. En dat voelt goed na een lange periode van onzekerheid en werkeloosheid. Ik ben iets aan het opbouwen en het zelfvertrouwen komt weer terug. Ja, ik weet dat je niet leeft om te werken. Maar je werkt wel om te leven en financieel rondkomen is toch wel heel erg fijn.

Oké, die afspraak bij de schoonheidsspecialiste die ik in mijn dromen voorbij zag komen is er nog steeds niet geweest, maar dat hoeft ook niet. Je moet ook iets te wensen blijven houden. Daarnaast had ik het wel kunnen doen, maar kies ik zelf toch voor andere prioriteiten.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 12 )

 • Heel goed van je dat je voor jezelf hebt gekozen!
  Super spannend om je baan op te geven maar als het jou veel meer rust geeft veel beter toch 🙂
  Op naar een mooi nieuw jaar met ook af en toe wat tijd voor jezelf 😉

 • Wat fijn dat je je baan op hebt kunnen zeggen en van het blogger je werk hebt kunnen maken. Voor mij is dat ook een droom die hopelijk ooit uitkomt!

 • Spannende keus, maar zo te lezen wel de juiste. De beste wensen voor 2017!

 • Wat ontzettend herkenbaar! Inderdaad die hoogtijdagen voor bloggers waren reuzedruk, nu ben ik eindelijk mijn achterstand aan het wegwerken en dat geeft toch veel meer rust. En inderdaad ruimte voor spontane uitjes. Ik kreeg zelf net een naar berichtje van het UWV, waardoor de noodzaak om zelf naar de KVK te stappen ineens een stuk hoger ligt (dat heb ik direct nagevraagd). Zou superfijn zijn als de noodzaak van inkomsten naast de blog wegvallen, maar goed, stapje voor stapje 🙂

 • Wat fijn dat deze beslissing zo goed voor je en je familie uitpakt. Niets is fijner om de dingen die je doet met plezier te doen ipv omdat het moet! Ik wens je een heel mooi nieuw blog jaar met heel veel inspiratie en veel nieuwe ervaringen

 • Spannend 🙂 en wel heel goed om focus aan te brengen denk ik, als moeder/partner/ondernemer wordt je continu toch al veel kanten op getrokken. Een gelukkig en liefdevol 2017 gewenst!

 • Nou zo’n afspraak bij de schoonheidsspecialiste moet je gewoon maken 😉 Kun je er niet meer om heen. Dit is dus ook een van mijn dingen die ik ga doen dit jaar. Meer bloggen wanneer het uitkomt, en natuurlijk wel streven naar constantheid, maar niet ten koste van andere dingen die ik ook belangrijk vind… Succes! EN dat komt vast wel goed

 • Heel knap van je dat je deze beslissing heb gemaakt. Ik zou het ook heel graag willen. Maar ik denk niet dat ik er van kan leven haha.

 • Wat fijn dat je je nu wat kunt ontspannen. Het past ook wel bij de tijd van het jaar vind ik om in een rustiger tempo te leven.
  Ik heb trouwens nooit begrepen waarom het beter zou zijn om meerdere blogartikelen per dag te posten. Wie heeft de tijd om dat allemaal te lezen, denk ik dan? Ik niet namelijk 🙂

 • Goed van je! Van al dat rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan wordt echt niemand gezelliger hoor. Het gevoel dat je grip hebt op zaken over het algemeen wel. Bij mij wel in ieder geval. Een heel goed en mooi 2017 voor jou en je gezin! XXX

 • Het lijkt me toch wel fantastisch om als fulltime blogger bezig te kunnen zijn. Als je daarvan kan leven, stop dan nooit!

 • Goed van je. Hier was het vanaf begin oktober ook rennen en vliegen. In de kerstvakantie dus even lekker de boel de boel gelaten en nu weer met nieuwe energie er tegenaan.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top