Aan het einde van vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben namelijk gestopt met het gastouderschap om me volledig op de blog te kunnen richten. Natuurlijk is dat geen keuze die je á la minute maakt. Ik zat al even met de gedachte te spelen, toch is het best wel een dingetje om de zekere inkomsten af te zeggen. Ook al had ik al een paar maanden een stabiel en voldoende inkomen vanuit de blog. Het gastouderschap vond ik toch ook wel erg leuk om te doen.

Pas op de plaats

Vlak voor de herfstvakantie werd het mij allemaal te veel, de stress rondom de blog; oktober en november zijn namelijk ‘hoogtijdagen’ in de aanloop naar de feestdagen toe. Er kwam een lastminute persreis tussendoor naar Spanje; hartstikke leuk en er even tussenuit stond ook hoog op mijn agenda, maar komt toch in een drukke periode. Daarnaast heb je de feestdagen zoals iedereen die heeft. En dan ook nog twee dagen werken werd mij teveel. Vooral omdat de dagen van de peuterspeelzaal zijn veranderd sinds dit jaar en ik dus geen twee ochtenden meer had om ongestoord aan de blog te kunnen werken. Daarnaast werd ik er enorm humeurig van en deed het de rest van het gezin ook geen goed.

Rust

Vanwege die drukke tijd heb ik ook besloten om het deze maand wat rustiger aan te doen. Ik streef naar een blog per dag en lukt dat niet dan niet, wordt het meer omdat ik die inspiratie kwijt wil, dan ook goed. Het voelt goed om weer uit die intentie te schrijven; omdat ik wil schrijven of iets wil delen. En niet omdat ik twee blogs per dag online wil zetten. Dat wordt dan ook zeker één van mijn goede voornemens van het nieuwe jaar. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat de lezers er niet om wegblijven, waar ik toch wel bang voor was.

Leukere mama?

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Zo heb ik voor het eerst kunnen helpen op school met de Sinterklaasviering, oké met dank aan oma die de Sinterklaasviering op de peuterspeelzaal van zoonlief voor haar rekening nam, zodat ik niet heen en weer hoefde te racen. Ik vind het fijn om betrokken te zijn op school, één van de voordelen van het thuiswerken.

Ik merk ook dat ik weer meer ga ondernemen, op een gegeven moment was ik gewoon teveel achter de feiten aan het lopen waardoor ik liever thuisbleef. Nu is dat anders waardoor ik weer de energie heb voor spontane afspraken zoals de avond naar Africa by Light met Marguerita. Ook andere dagen uit staan weer op de agenda. Ook merk ik dat ik meer bezig ben met de kinderen. Nu ben ik nooit de moeder geweest die continu samen met de kinderen speelt. Ik vind zelfstandigheid erg belangrijk. Maar bouw wel weer forten en treinbanen of wat dan ook zodat de kinderen daar vervolgens mee kunnen spelen.

Beter in mijn vel

Een week later merkte ik al dat mijn humeur 180 graden is gedraaid. Ik loop weer dansend door de woonkamer om niets, behalve omdat het kan. Ik zit beter in mijn vel dan ooit tevoren. En dat voelt goed na een lange periode van onzekerheid en werkeloosheid. Ik ben iets aan het opbouwen en het zelfvertrouwen komt weer terug. Ja, ik weet dat je niet leeft om te werken. Maar je werkt wel om te leven en financieel rondkomen is toch wel heel erg fijn.

Oké, die afspraak bij de schoonheidsspecialiste die ik in mijn dromen voorbij zag komen is er nog steeds niet geweest, maar dat hoeft ook niet. Je moet ook iets te wensen blijven houden. Daarnaast had ik het wel kunnen doen, maar kies ik zelf toch voor andere prioriteiten.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Hoe het bevalt als fulltime blogger?
Author Rating
51star1star1star1star1star