De feestdagen lijken nog zover weg maar toch liggen de pepernoten alweer in de schappen en zien we hier en daar een kerstbal tevoorschijn komen. Het is weer tijd om inkopen te doen voor degene die we liefhebben. Heb je ook al nagedacht over wat je de kinderoppas wilt geven? Het is een mooi gebaar om haar te verrassen tijdens de feestdagen. Ze past immers op je belangrijkste bezit: je kinderen. Maar wat geef je dan? Een geldbonus of toch een presentje?

shutterstock_111468998

Waarom de oppas belonen?

Ieder jaar kijken veel werkenden uit naar hun eindejaarsbonus of het kerstpakket. Op deze manier voel je je toch gewaardeerd voor alle moeite die je doet.

Oppassers werken natuurlijk ook hard. Echter, ze hebben vaak geen werkgever die uitpakt aan het einde van het jaar, want die werkgever dat ben jij. Het zal daarom ontzettend op prijs gesteld worden als je ze bedankt voor hun inzet.

Fulltime oppas

Wat is nu een gepast cadeau? Het is namelijk nogal een verschil of een oppas fulltime werkt of slechts een aantal avonden in de maand.

Heb je fulltime een oppas aan huis? Overweeg dan om aan het einde van het jaar een extra weeksalaris te geven. Daarnaast kun je nog iets persoonlijks aanschaffen, zoals een pakket met wat lekkere badspulletjes of een goede fles wijn.

Laat de kleintjes ook lekker aan de slag gaan met een zelfgemaakt cadeau. De kids hebben per slot van rekening de meest persoonlijke band met een fulltime oppas. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte fotolijst of een mooi gedecoreerde theelicht.

Parttime oppas

Wellicht is een weeksalaris voor een parttimer wat veel. Laat toch weten dat je alle tijd en energie die ze in je koters steekt apprecieert. Geef met Sinterklaas of tijdens Kerst een cadeaukaart van haar favoriete winkel of kies samen met de kids iets bijzonders uit.

Het kinderdagverblijf

De dames van het kinderdagverblijf werken vaak voor een bedrijf en krijgen hoogstwaarschijnlijk een presentje van hun werkgever. Toch is dit niet altijd het geval. Het kan daarom geen kwaad om deze dames te belonen voor hun harde werken. Een mooie kaart of een lekkere chocoladeletter tovert zo een glimlach op iemands gezicht.

Betrek je kinderen

Je kindjes zijn gek met de oppas en willen haar vast bedanken voor de fijne momenten die ze samen hebben. Laat ze daarom lekker creatief aan de gang gaan. Een cadeautje hoeft helemaal niet veel te kosten. De oppas zal een zelfgemaakte kaart of een tekening al hartstikke lief vinden.

Kleine moeite, groot gebaar

Het is natuurlijk geweldig om iets te krijgen tijdens de feestdagen. Het is fijn om verrast te worden met iets kleins. De oppas zal in het nieuwe jaar met positieve energie aan de slag gaan. Een goede nanny is goud waard!

stories