Ja, de zomer is begonnen. Dus kun je weer shoppen in de sale! Voordelig nog wat jurkjes of zomerse outfits scoren voor in de koffer op vakantie. Of juist voor daarna, zodat de ‘oude’ kleding mee kan en het niet erg is als dat vies wordt of er gaten in komen. Kun je het zelfs achterlaten zodat dat scheelt in de bagage en je andere souvenirs weer mee terug kan nemen.

Lees ook: Goedkope en betaalbare (merk) kinderkleding kopen? 8 tips om je slag te slaan
Lees ook: Goedkope & betaalbare merk kinderkleding

H&M Kinderkleding sale

Nu zag ik bij de dochter van Fleur een heel leuk unicorn jurkje dat ze bij de H&M had gehaald. Die avond surfte ik dus naar de webshop en was erg onder de indruk van de sale. Voor ik het wist was het digitale winkelmandje vol en moest ik gaan kiezen. Want ik had alleen nog voor mijn dochter gekeken en moest nog op jacht voor zoonlief. Ik ben namelijk eerst van het volgooien en dan selecteren tot wat er overblijft ‘verantwoord’ is. Het was ook best veel want ze zit nu in een groeispurt en veel leggings beginnen te klein te worden, net als de jurken. Een paar t-shirts kan ook geen kwaad. Dat was ook nodig voor zoonlief; die had echt wat broeken en grotere shirtjes nodig. Ik heb ook een aantal vestjes en lange broeken zodat ze niet alleen de zomer, maar ook begin van het najaar er tegenaan kunnen. Waar mogelijk koos ik voor de conscious kleding, als ik bijvoorbeeld moest kiezen tussen twee jurkjes ging ik voor eentje met dat label. Om zo toch een beetje bewust te shoppen.

Het duurde een paar dagen voor de bestelling binnen kwam, en helaas is er best veel mis gegaan. Zo heb ik maar liefst drie items dubbel binnen gekregen!!! Had één een andere kleur dan op de foto en was het jurkje met de eenhoorns waarvoor ik naar de shop ging, niet geleverd… Daar baalde ik dus best wel van. Dat ligt nu op een stapeltje om hopelijk snel terug te kunnen brengen voor de vakantie.

Lees ook: Handig overzicht van 40 leuke en meer of minder bekende Nederlandse merken kinderkleding voor jongens en meisjes.

Shoppen uitverkoop Action

Later hoorde ik dat ze bij de Action ook een goede aanbieding hadden met heel veel textiel (kinderkleding) voor 0,99 per stuk. Nu had ik ook nog een koffer nodig, dus stapte ik in Den Helder de Action binnen. Het was wel even zoeken, maar toen zag ik dat er inderdaad wat meer keuze was dan alleen op de kopse kant waar de medewerkster mij op wees. Uiteindelijk ging ik met 11 kledingstukken naar huis. Geen slecht resultaat voor iemand die voor het eerst kleding koopt bij de Action toch? Nu scheelt het wel dat dit een heel grote Action was en het aanbod ruimer dan in de ‘eigen’ Action. Omdat tijdens de persreis naar Griekenland mijn koffer was overleden scoorde ik ook een nieuwe trolley. Eentje die er robuust uitzag en met vier wieltjes zodat hij wat langer mee gaat dan alleen volgende week naar Zweden.

Shoplog voor jongens (maat 104)

Onze zoon zit nu in maat 98-104; dus shopte ik alvast in maat 104. Voor hem ging ik bij de H&M op jacht naar shirtjes en broeken omdat hij die hard nodig heeft. Kocht ik twee items uit de collectie van Katie Holmes voor het grote verjaardagsfeest voor mijn moeders 60ste verjaardag en kon ik een verkleedshirtje in junglestijl niet laten liggen. Sinds het bezoek aan Naturalis en Burgers’ Zoo is hij hier groot fan van. Zoals je kan zien op de foto’s kies ik voor jongens toch best wel voor een bepaalde stijl. (Navy) blauw staat hem erg goed bij zijn blauwe ogen en ik vind de animal prints met een grote foto opdruk of juist een kleinere all over print ook erg stoer. Voor de basics kocht ik ook een aantal combinatie setjes, bijvoorbeeld met drie longsleeves, twee shirtjes en twee jeans met een touwtje zodat hij die zelf aan en uit kan trekken.

Bij de Action kocht ik ook een aantal shirtjes en singlets, waaronder één met Emoji’s in het kader van de nieuwe film. Nu heb ik daar niet veel mee, maar vond deze wel leuk. Daarnaast ging er een broek mee die als driekwart of lange broek gedragen kan worden. Ook heel erg junglestijl dus ;-)

Shoplog voor meisjes (maat 110)

Voor dochterlief waren zoals gezegd de jurkjes aan de kleine kant, en dit kleed toch wel erg makkelijk aan. Zeker in de zomer. Dus ging ik op jurkjesjacht. Uiteindelijk bleven er drie over, eentje van sweatstof die ook in het najaar goed gedragen kan worden, een roze met hartjes en voillantmouwtjes en één met een bretons streepje en bloemetjes (herken je het patroon ;-) ). Er ging een setje in met twee jeans treggings in donkerblauw en roze. Een grijze legging met poesjes op de knieën en een grijze legging met glimmende hartjes op de knieën. Helemaal hip zijn natuurlijk de spijkershorts met kanten afwerking, die kon ik dus ook niet laten liggen. Ook zag ik een hele leuke jumpsuit van spijkerstof die erg zacht is, een setje met een jurkje van spijkerstof met een lief kraagje er op en zwart wit gestreepte legging. Ik kocht twee setjes met shirtjes, een super zachte harige trui met hartjes, een zwart kanten mouwloos topje en een basic roze vestje voor op de wat frissere dagen.

Bij de Action kocht ik ook twee jurkjes, opvallend is wel het verschil in lengte terwijl ze dezelfde maat hebben. Twee shirtjes waarvan een met voillantmouwtjes, een singlet in het roze met Emoji’s en ook weer een legging. Helaas zag ik thuis dat er iets mis was gegaan met de print waardoor er een inktvlek op zat.

Nu kunnen ze er in ieder geval weer een tijdje tegenaan. Zijn jullie ook goed geslaagd in de sale? Waar zijn jullie geweest?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'