Kian wordt binnenkort 2 jaar, dus voorlopig is hij nog niet toe aan een groter bed. Toch ben ik me wel alvast een beetje gaan verdiepen in wat er tegenwoordig zoal op de markt is en niet alleen bij de Ikea of Leen Bakker. Nou, er is enorm veel keus, voor jongens én voor meisjes. Ik deel met jullie mijn 10 favorieten. Van hoogslapers, tot bedhuisjes, van steigerhouten kinderbedden tot frisse kleurtjes. 

Lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van een 90 x 200 matras voor je kind.

1. FUJL Kleuterhuisbed

Dit prachtige “vloerbed” is zeer geschikt voor kleuters die net in een groot bed gaan slapen. Omdat dit bed echt op de grond staat kunnen ze er niet alleen in slapen, maar ook heerlijk in spelen. Voor de veiligheid is dit ook ideaal, ze kunnen namelijk niet echt uit bed vallen, wat een hoop blauwe plekken en bloedneuzen zal schelen. Dit bed is ontworpen volgens de Montessoriprincipes; zelfstandig zijn en zelf bouwen. Het FUJL kleuterhuisbed is gemaakt van vurenhout en behandeld met een biologische bijenwax. Je kunt het bed gemakkelijk schilderen, zodat hij goed in de kamer van het kindje past.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: DIY Zelf houten bedhuisje / speelhuisje maken

2. Interlink SAS Kajuitbed Sandra

Dit kajuitbed is niet zo zeer geschikt voor heel kleine kinderen, maar ik vind hem wel echt ontzettend stijlvol en stoer. In de bedlade berg je gemakkelijk een eenpersoonsmatras op, zodat er iemand kan blijven logeren. Het bed is vervaardigd in massief hout, wat het geheel ijzersterk maakt.

Meer informatie vind je hier.

3. Brandweerautobed

Dit brandweerautobed is een echte musthave voor jouw kleine brandweer-fan! Door de afgeronde hoeken kan het kind zich niet bezeren en zal het heerlijk rustig kunnen slapen.

Meer informatie vind je hier.

4. MDF Hoogslaper MoMo

Deze hoogslaper mag wat kosten, maar dan heb je ook echt wel wat! Zie hier, een prachtige multifunctionele hoogslaper met een ingebouwde kledingkast. Er zit zelfs een extra logeerbed in, gemaakt helemaal van massief MDF. Er zit dus geen spaanplaat of iets anders in (zelfs de legplanken zijn massief MDF). De tweedeurs linnenkast zit naast het ruime bureau met een ladeblok. Naast de linnenkast zijn nog een drietal kastjes, waar het rolbed (logeerbed) onder verwerkt is. Om het slaapgedeelte van de hoogslaper te bereiken ga je via een vaste trap naar boven, die extra breed en stevig is (er kan met gemak een volwassene op staan en lopen). Ook in de trap zijn nog extra kastjes te vinden, zodat alle ruimte optimaal benut wordt.

Meer informatie vind je hier.

5. Vipack Kiddy Kinderbed

Het Vipack Kiddy Kinderbed is in vergelijking tot een aantal van de bovenstaande bedden misschien wat simpel, maar ik vind hem toch erg mooi. Niet iedereen houdt van poes-pas, vandaar dat ik vind dat dit bed ook in het rijtje thuishoort. Het bed is uit massief grenenhout in combinatie met MDF en verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Hierdoor past hij goed in een hippe kinderkamer en kan je hem goed combineren met andere meubels.

Meer informatie vind je hier.