Wanneer je niet vies bent van retro en je graag voorleest aan de kinderen dan zijn de ‘Gouden boekjes’ vast iets voor jou! De nostalgische boekjes met de kenmerkende gouden rug sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kleuters en peuters. Fijne fantasievolle verhaaltjes voor het slapen gaan. Van de bekende sprookjes zoals Assepoester tot verhaaltjes van Het dierenorkest.

Het gouden fiepboek - Mamaliefde.nl

De gouden boekjes

De stevige, gekartonneerde boekjes met een gouden rug komen oorspronkelijk uit Amerika. Na de Tweede Wereldoorlog is er gebrek aan alles; naast alle primaire levensbehoeften is er eveneens gebrek aan betaalbare kinderboekjes. Al snel ontstaat in Amerika het fenomeen Golden Books. Betaalbare boekjes van beperkte omvang met daarin verhaaltjes die de lezertjes een goed gevoel geven. In 1953 verschijnt het eerste boekje in Nederland en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken. Op en top nostalgie!

Lees ook: Gouden Boekjes; Star Wars speciale editie

Fiep Westendorp

Wanneer ik denk aan mijn jeugd, dan denk ik onder andere aan Jip en Janneke. Voor mij zijn Jip en Janneke nostalgie en ik was dan ook superblij dat wij ‘Het Gouden Fiep Boek’ mochten ontvangen. Het gouden boek dat is geschreven ter ere van 100 jaar Fiep Westendorp.

Dit fijne dikke Gouden Voorleesboek met teksten van Mies Bouhuys, Han G. Hoekstra en Hans van der Voort staat vol met vrolijke, kleurrijke illustraties van Fiep Westendorp. Voor elke gelegenheid is er wel een passend verhaaltje te vinden. Zo staan er leuke rijmpjes van de seizoen met bijpassende verhaaltjes, komen de poezen Pim & Pom in korte versjes ruim aanbod, lees je het verhaal ‘Het geheim van Toermalijn’ en eindigt het boek met allerlei feestjes.

Het gouden fiepboek - Mamaliefde.nl

Wat wij ervan vonden?

Superfijn boek om uit voor te lezen en om samen met je spruiten de prachtige tekeningen te bekijken. Korte en lange verhaaltjes, wat erg fijn is voor de afwisseling. Kortom: fijne fantasievolle verhaaltjes voor kinderen en voor jezelf ;)
Dit boek is onder andere te koop bij bol.com