Om de een of andere reden ben ik in de herfst en winter veel gevoeliger voor de sfeer in huis. Niet alleen omdat je meer binnen leeft, maar het geeft toch ook wat extra warmte aan je interieur. De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met de grote opruiming (lees veel weg gedaan). En waren er een aantal dingen die ik liever anders zag. Zoals nieuwe kussens op de bank. De zwart / witte kussens had ik nu wel gezien. Ook ben ik begonnen met het inrichten van de thematafel in herfstsfeer en kon daar wel wat extra eikeltjes en andere spullen voor gebruiken. Deze waren van piepschuim en om de een of andere reden vinden kinderen dat erg lekker… Het was ondertussen al half zes dus ben ik even de action en wibra in gedoken, met het eten in de oven, de Xenos staat ook nog op het lijstje maar daarvoor moet ik naar een ander winkelcentrum.

Lees ook: Knutselen met kastanjes

Speelgoed

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

Bij de action neem ik altijd wel wat speelgoed mee, door het blogje van Nicole heb ik wat staafjes klei meegenomen zodat zoonlief daar ook mee kan experimenteren. Dan hoeft hij niet met de ondertussen bruin gemixte klei van zijn zus aan de slag. Een setje met pompons, daar kan je een diertje van maken. Mij leek het leuk om daarmee schaapjes te maken, een knutselprojectje dat ik van plan ben met de kids in het kader van dierendag. En een mozaïek setje voor in de schoen van onze dochter. Dit is namelijk nu een van haar favoriete spelletjes op de peuterspeelzaal. We hebben het wel liggen op zolder, maar daar zitten verschillende maten door elkaar met verschillende maten rekjes dus dat moet eigenlijk eerst uitgezocht worden. Dit was zo goedkoop dat ik het niet kon laten liggen.

Schoonmaakmiddelen

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

En dan met name voor het toilet. Ik ging voor nieuwe blokjes voor in de wc, maar nam gelijk zo’n luchtverfrisser, bleek en een nieuwe toiletborstel mee. Deze is vrijwel hetzelfde als dat we hadden, maar dan 10x zo goedkoop… Kan het toilet ook weer even mee. Ik ben ook wel benieuwd naar de eucalyptus geur van het bleek. Het toilet bij ons beneden ruikt vrij snel muf omdat deze tegenover de meterkast zit waar vaak vocht in staat. Zelf zijn we gewend aan de luchtjes, maar laatst wees iemand me er op dus eens kijken wat er helpt.

Home decoratie

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

Zoals ik aangaf heb ik flink opgeruimd en behoefte aan nieuwe kussens op de bank, deze zijn offwhite met een goudglanzend draadje er doorheen. Je had hem ook meer roze en stiekem twijfel ik of ik die niet had moeten meenemen voor iets meer kleur. Ik had eerder ook al gekeken naar andere kussenhoezen, vanwege de prijs kon ik deze echt niet laten liggen. Het draadmandje kom ik in zoveel huishoudens tegen en leek me wel handig voor het speelkleed van de baby. Verder wat roze accessoires gekocht om weer wat meer sfeer in huis te creëren. Ik twijfelde even tussen een geurkaars en deze fragrance stokjes. Aangezien de praktijk leert dat wij niet echte kaarsen mensen zijn, overdag niet vanwege de kinderen en ‘s-avonds ‘vergeten’ we het dus maar hiervoor gekozen. Tot slot nam ik deze glazen stolp mee met een engeltje van de kerstafdeling.

Herfst decoratie

Herfst deco shoplog wibra & action - Mamaliefde

Dat was natuurlijk waarvoor ik kwam. Helaas vond ik niet waar ik voor kwam, namelijk eikeltjes, dennenappels etc. waar de kinderen mee kunnen spelen in de thematafel. We ging ik naar huis met deze krans en materialen om hem te versieren zoals nylondraad, witte met zilveren stippen paddestoelen, gedroogde sinaasappels, klimop en gedroogd hout. In het midden staat ook nog een boomstronk kandelaar die ik bij de overige decoratie heb neergezet. Hier ben ik gelijk dezelfde avond nog mee aan de slag gegaan

Niet op de foto; een 4-pack met viscose doekjes, een riem voor onze peuter, de smarties die zoonlief kreeg omdat hij zo rustig bleef zitten en een paar pakjes noodles een van mijn guilty pleasures.

Helaas ondanks de grote volle tas dus niet helemaal geslaagd waarvoor ik kwam. Jammer dat er zo weinig herfstspullen te vinden zijn, maar al wel de kerstafdeling opgetuigd is / wordt.

Zijn jullie in de herfst / winter ook meer bezig met de decoratie in huis?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.