Zodra je uit de auto of tram stapt voel je de frisse zeewind in je gezicht en door je haren. Zodra je de boulevard oploopt ruik je de zilte zeelucht en vis en zie je de Pier opdoemen met het enorme reuzenrad en de uitkijktoren. De perfecte locatie voor een middagje complete ontspanning op uitnodiging van Health Lab de Pier. Dit welnesscentrum is sinds januari dit jaar geopend en biedt de ruimte voor floatsessies, privésauna en behandelingen. Nu is het zo dat je als moeder en ondernemer al snel alleen maar doorgaat en jezelf er al snel bij inschiet, daarom was ik erg blij met deze afspraak wat aan de ene kant ‘werk’ is en aan de andere kant ook heerlijk even goed om mezelf op te laden. Voor de ultieme ontspanning mocht ik gebruik maken van alle drie de faciliteiten; te beginnen met een ontspanningsmassage, vervolgens een uur floaten en tot slot een bezoekje aan de privésauna. Wat natuurlijk een heerlijk vooruitzicht is! Nu kwam ik er halverwege de Pier achter dat ik mijn telefoon in de auto had laten liggen waar ik even van baalde omdat ik dan geen foto’s kon maken maar wel weer fijn was omdat je dan echt kan genieten en niet ook met andere dingen bezig bent of afgeleid wordt.

Lees ook: Floaten; Ervaring en voordelen van deze weldaad voor lichaam en geest 

Health Lab de Pier

Zoals ik al schreef heb ik deze floatervaring gekregen bij het Health Lab de Pier in Scheveningen. Natuurlijk de ultieme locatie, daarom dat er niet alleen gasten komen uit Scheveningen en Den Haag maar ook verder weg uit het hele land. Nadat je bent geparkeerd (binnenkort opent er een nieuwe parkeergarage onder de boulevard) loop je zo naar de Pier die je helemaal uit moet lopen naar achteren. Vervolgens zie je bij het grote ronde gebouw al een bordje waar je moet zijn. Heel groot is het Health lab niet; er zijn drie individuele floatkamers, twee individuele sauna’s die samengetrokken kunnen worden en een duobehandelkamer. Het voordeel daarvan is dat je echt verzekerd bent van persoonlijke aandacht en je niet het gevoel hebt lopende bandwerk te zijn. Grote kans dat bij aankomst de eigenaar je verwelkomt en je jas aanneemt.

Wil je na het floaten nog even ontspannen, dan kan je er ook voor kiezen om een sessie te boeken in de privésauna, al dan niet samen met je partner / een vriendin. Of voor een ontspannende massage van 45 of 60 minuten te gaan. Er zijn hiervoor speciale combinatieaanbiedingen. In plaats van de complete totale ontspanningservaring, kan je er ook juist voor kiezen om het te combineren met een uurtje sporten onder begeleiding van een privé-instructeur voor een optimale work-out. Zij werken nauw samen met het Health Lab. Daarnaast is het mogelijk om dit te combineren met een overnachting in de Pier Suites en in de toekomst ook met bijvoorbeeld een high tea in het Restaurant op de Pier. Ideaal voor een gezellige vriendinnendag.

Meer informatie over het Health Lab vind je hier.

Myrèn de vrouw achter het Health Lab de Pier

Na het floaten heb ik even gezellig met Myrèn kunnen praten, zij is de manager van het Health Lab dat onderdeel is van De Pier. Het was heel mooi om te horen met hoeveel passie zij praat over wat ze het liefste doet; andere mensen helpen. Nu kan dat natuurlijk op verschillende manieren. Na haar studie media en entertainmentmanagement is ze binnen dat werkveld aan de slag gegaan, het jachtige leven werd haar echter al snel teveel en ze merkte dat ze richting een burn-out ging. Alleen al drie floatsessies hebben haar geholpen in deze periode dus is zij gemotiveerd om heel Nederland kennis te laten maken met het floaten. Waarbij persoonlijke aandacht en een plezierige ervaring centraal staat. En dat allemaal op een unieke locatie; namelijk op de Pier in Scheveningen met vanuit de lounge een prachtig uitzicht op de zee en het strand. Het is haar streven om echt de ultieme ontspanning te bieden waarbij kwaliteit bovenaan staat. Zo werkt ze met ervaren personeel dat ook echt graag dit werk doet.

Ontspanningsmassage

De middag begon met een ontspannende massage in de behandelruimte. Nadat ik had plaats genomen in de lounge waar een aantal tijdschriften lagen en een jerry-can en glazen water, werd ik daar opgehaald door de masseuse. Zij begeleidde me naar de behandelkamer. De vorige keer dat ik gemasseerd werd was in een hotel in Portugal en werd ik achtergelaten met een papieren slipje en had ik even geen idee wat er verwacht werd. Dat was nu heel anders, waardoor je niet in een ongemakkelijke situatie terecht komt. Ze gaf ook aan dat het ging om de ultieme ontspanning en een momentje voor mij, wat ik heel fijn vind want ik vind het dan heerlijk om mijn ogen dicht te doen en gewoon te genieten zonder te praten ipv sociaal verplicht een gesprekje aan te gaan. Het was fijn dat overal rekening mee werd gehouden, zoals een mandje waarin je je kleding kan bewaren en makkelijk mee kan nemen naar de andere ruimtes, hangt er een badjas en staan er slippers klaar, tot warme handen en een hand op het lichaam te houden zodat je niet een nieuwe aanraking hebt. Al snel merkte ik dat ik echt kon ontspannen en bijvoorbeeld mijn armen heel zwaar aan begonnen te voelen.

Floaten

Na de massage ging ik door voor het floaten. Als je gaa