In bad gaan is hier gelukkig een groot feest. De kinderen vinden het geweldig om met water te spelen en in bad is daar natuurlijk alle ruimte voor. Haren wassen is daarentegen een iets grotere uitdaging. Gelukkig zijn er wel een aantal ‘trucjes’ die je kunnen helpen om dit te vergemakkelijken. De meest praktische en geslaagde zet ik hieronder op een rijtje.

Lees ook: Je baby in bad doen
Lees ook: DIY; Discobad om in bad gaan nog leuker te maken met lichtjes en bellenblaas

Washand voor de ogen

Dit is een tip die manlief inbracht, dit deed hij namelijk vroeger ook en toen ik er over nadacht, hebben mijn ouders die tip ook vaak toegepast. Nu ik ouder ben snap ik er eigenlijk niets van, want de washand wordt nog steeds nat, maar het helpt en er spoelt geen water direct in de ogen en dat is het belangrijkste. Wel merk ik dat dit vooral een goede tip is voor onze 3-jarige dochter en onze 2-jarige zoon er nog niet veel van snapt.

Zelf douchen

Als mama de douchekop vasthoudt, is het al snel huilen, terwijl er zonder problemen zelf onder de douchekop wordt gestapt. Ook prima toch? De haren worden nat, dan kan je het even inzepen met shampoo waarna ze het zelf ook even kunnen proberen en daarna een kwartier onder het stromende water en tussendoor even uitkammen zodat alle shampooresten vanzelf verdwijnen.

Samen douchen

De kinderen vinden het helemaal super als ik ook in bad stap. Of ik dan ook echt ga zitten of alleen onder de douche blijf staan om mijn haren te wassen maakt ze niet uit.

Afwisselen

Voor de kinderharen hoef je niet iedere dag shampoo te gebruiken, of iedere dag te wassen. Wissel het dus af. De ene dag hoeven er geen haren gewassen te worden, de volgende mogen ze met water wassen en de derde dag met shampoo.

Lees ook: Haaruitval bij vrouwen; 8 tips om te verminderen of tegengaan 

Keuze shampoo

Natuurlijk is de keuze van shampoo ook erg belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een milde shampoo die niet prikt. En probeer dit zelf uit, niet zozeer in je eigen ogen. Maar voel gewoon of het echt mild is en kijk naar de ingrediëntenlijst. Natuurlijke shampoos zijn al snel milder dan andere shampoos. Daarom zijn er ook speciale kindershampoos.

Afleiding

Tot slot helpt het ook als de kinderen genoeg afleiding hebben. Denk aan wat leuke speeltjes voor in bad. Om mee te spelen of vast te houden tijdens het haren wassen of na afloop als ‘beloning’ voor het haren wassen.

Lees ook: De 10 leukste spelletjes en liedjes voor in bad.

Welke tip gebruik jij voor het wassen van haren?

6 handige tips om de haren van je kind te wassen. Ook als je peuter er geen zin in heeft en gaat schreeuwen - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Haren wassen kind; 6 tips voor peuters en kleuters met hulpmiddelen en zonder dat het in de ogen prikt
Author Rating
51star1star1star1star1star