Of je nu met de auto op vakantie gaat of met het vliegtuig; met kinderen is het toch een heel ander verhaal en kan je soms wensen dat je al op de plaats van bestemming bent. Toch zijn er een aantal hulpmiddelen die heel erg handig kunnen zijn en de reis kunnen vergemakkelijken. Naast de standaardtips van speelgoed, eten en drinken.

Lees ook: Je kind veilig vervoeren in de auto; wat zijn de regels en welke autostoel / zitverhoger? 

Algemeen

Je hebt handige musthaves die ideaal of verplicht zijn in de auto of het reizen met het vliegtuig prettiger maken. Maar er zijn ook items die bij beiden goed van pas kunnen komen!

Play table

Ga je met de auto, trein of vliegtuig op vakantie? Dan is deze speeltafel een absolute musthave. Ideaal voor de kinderen, ook als ze nog kleiner zijn. Zo hebben ze een eigen tafeltje waar je het speelgoed op kan neerleggen. Dankzij de opstaande randen valt het er ook niet zo snel vanaf. Deze Play Tray is gemaakt van een scheurvaste stof, hij is gemakkelijk schoon te maken en ontzettend duurzaam. Aan de zijkanten vind je handige vakjes om bijvoorbeeld speelgoed of andere spulletjes te bewaren. Zo heeft je kindje alles makkelijk bij de hand. Het ideale reismaatje voor je kindje dus!

Meer informatie vind je hier.

Tip: Ze hebben hier ook een iets goedkopere versie die alleen geschikt is voor groep 1 autostoelen.

Bluetooth hoofdtelefoon

Als iedereen op de eigen tablet of telefoon aan het gamen of muziek of ebooks luisteren is, is een hoofdtelefoon een absolute aanrader. Dan hoef je niet naar meerdere deuntjes door elkaar te luisteren en blijft het lekker rustig. Ik ben vooral fan van de bluetooth-hoofdtelefoon zodat je niet met kabeltjes zit. Ideaal ook met kinderen!

Meer informatie vind je hier.

Voor in de auto

In de auto zijn een aantal items verplicht of worden heel sterk aangeraden. Voor een deel is dit afhankelijk van het land waar je reist. Zoals een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, reservelampjes, blaastest etc. Controleer voordat je op pad gaat wat de eisen zijn voor het land dat jij bezoekt.

Lees ook: Checklist goed voorbereid en veilig op autovakantie

Auto organizer

Ook een auto organizer kan superhandig zijn achterin de auto. Deze hang je aan de hoofdsteun naar beneden en beschikt over meerdere vakjes waarin je kind zijn speelgoed kan opbergen. Er zijn uitvoeringen met speciale vensters zodat je daar de tablet in kan opbergen zonder dat je kind er dan veel aan kan zitten. Er zijn ook speciale vakken voor drinkbekers. Een auto organizer voorkomt ook dat de achterkant van de autostoel vies wordt. Ideaal dus!

Meer informatie vind je hier.

Autoprullenbak

Had jij hier wel eens van gehoord? Misschien heb je wel een zakje of vuilniszakje om het afval in te bewaren tot je weer bij een parkeerplaats komt. Maar zo’n autoprullenbak is ideaal. Deze prullenbak zorgt ervoor dat je auto van binnen netjes en schoon blijft. Door de smalle bak past hij bij elke auto in de deur of in de bekerhouders. Het klepje bovenop wordt door een veer dichtgedrukt waardoor het afval in de bak blijft.

Meer informatie vind je hier.

Gordelkussen

Een gordelkussen is een superzacht kussen dat gemaakt is van bijvoorbeeld micro-fleece. Het verhelpt snijdende gordels en je kind kan comfortabel slapen in de auto zonder een zere nek te krijgen. Ideaal voor langere autoritten en op vakantie. Het is vaak voorzien van een eenvoudige, universele bevestiging aan iedere autogordel met klittenband.

Meer informatie vind je