Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Met de hand gemaakte pralines voor moederdag

De vorige winactie met chocolade aan het begin van de feestmaand verliep ontzettend goed, dat ik erg blij was toen ik werd benaderd door Planète Chocolate of ik hun chocolade ook wilde proeven. Natuurlijk, wie wil dat nu niet? Echte Belgische chocolade bonbons die met de hand gemaakt zijn? Die mag je van mij iedere week opsturen. Bij wijze van spreken dan natuurlijk 😉

Op vrijdagavond werd de doos bezorgd. Een grote doos waarin twee doosjes zaten; de één gevuld met een speciale selectie aan Moederdagchocolade en de andere gevuld met heerlijke truffels. De doos met truffels werd bezorgd in een mooie fluwelen tas. Daarvan heeft manlief direct aangegeven dat hij die graag wil gebruiken. In de tas zat een lief kaartje, heel attent.

Een hart van goud

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Er zat ook nog een klein cadeautje bij; namelijk een chocoladehart waarop de naam Mamaliefde was gespoten en bestrooid met goud. Ik heb het niet snel, maar ik vond dit zo bijzonder dat ik het toch echt wel een paar dagen heb uitgesteld voordat ik het ging opeten. Met de chocolade was dat een ander verhaal. Die avond heb ik er eentje geproefd. En de rest netjes bewaard voor de volgende dag om foto’s te kunnen maken.

Belgische pralines

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Belgische pralines zijn een Brusselse specialiteit die over de hele wereld bekend zijn. De eerste snoepjes van chocolade werden gemaakt sinds de 17e eeuw aan het Franse hof van Napoleon. En werd twee eeuwen later in Brussel opgepakt, eerst vanwege de medicinale werking en daarna gewoon omdat het lekker is. Een praline is een chocoladebonbon met verschillende vullingen. Het meest gebruikelijk is een vulling op basis van noten, praliné, of op basis van room, een ganache. Andere mogelijkheden zijn marsepein, noga of gedroogd fruit.

Het is de ambitie van Planète Chocolat om deze kunst van het handmatig vervaardigen van pralines in stand te houden tegenover het aanbod van fabrieksmatige chocolade. Het is dan ook niet zomaar chocolade, maar het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Voor het ontwerp zijn er verschillende Belgische kunstenaars uit diverse artistieke stromingen gevraagd. Zo zijn het allemaal kleine ambassadeurs van de Belgische handvaardigheid.

Deze pralines waren allemaal stuk voor stuk te lekker.  Het bestaat uit twee delen; de helft zijn bekende smaken waarvan er twee zijn en de andere helft zijn allemaal unieke smaken die je blijven verrassen. Normaal kan ik rustig een paar chocolaatjes achter elkaar eten. Dit heb ik heel bewust verspreid zodat ik er heel lang van kon genieten. Na iedere hap moest ik natuurlijk wel uitzoeken welke vulling er in zat 😉

Truffels

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Chocoladetruffels is een ander soort chocoladelekkernij. Traditioneel gemaakt van een hart van chocolade ganache gedompeld in de chocolade. Omhuld in cacaopoeder of gehakte nootjes. De naam truffel is afkomstig vanwege de gelijkenis van het eetbare gedeelte van de tuber fungus.

Planète Chocolat biedt in een doosje een assortiment aan van 21 truffels. Ook deze zijn ambachtelijk en met de hand gemaakt. Voor de ganache is er gekozen voor intense smaken zoals speculoos, kokos, pistache en cacao op basis van het traditionele recept van verse room, vanille en cacaopoeder. Vanwege de ambachtelijkheid is er ook voor gekozen om deze truffels in een passende geschenkverpakking te versturen.

Ook deze truffels waren erg lekker, en ik was niet de enige die dat vond. Ik kreeg ruzie met zoonlief omdat hij er maar eentje mocht. Het liefste had hij het hele doosje in een keer op willen eten.

Winactie

Nu is het natuurlijk niet eerlijk als ik jullie uitgebreid lekker aan het maken ben voor deze chocolade. Gelukkig mag ik ook een doosje chocolade weggeven van Planète Chocolat ter waarde van € 44,90. Je kan kiezen uit de Moederdagpralines, truffels,  suikervrije chocolade of chocoladehartjes. Laat dan hieronder een reactie achter met naar welke chocolade jouw voorkeur uitgaat. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaars worden op Moederdag bekend gemaakt.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Handgemaakte Belgische pralines en truffels
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 110 )

 • Wat een leuke actie weer! Ik doe graag mee voor de truffels 🙂 Jummie!!

 • WOW! Wat bof jij toch dat je zulke win-acties allemaal mag uittesten 😉 Ik ben jaloers 😛 En doe graag mee met deze winactie. Supertof!! Al had ik dit jaar sowieso al veel geluk op chocolade-gebied; ik won een chocolade-ei van 8 kilo 😉

  • Hihi, ja heel vervelend allemaal 😉

 • Betere verwennerij kan ik niet bedenken dan met deze heerlijke pralines mijn moeder te verrassen . Ik ben dolgelukkig en heel dankbaar dat ik zo’n FANTASTISCHE MOEDER heb . Zij leidt mij de weg en geef mij veel inspiratie en positiviteit. Zij is mijn steun , beste vriendin en toeverlaat . Verrast worden met deze heerlijke pralines zal haar zeker een fantastische Moederdag bezorgen . Ik ga duimen .

 • Ooohhh de pralines! Geweldig! Ik ben bezig met de laatste vakantie kilo’s maar dit kan je toch niet weerstaan!?

 • Moederdag is voor ons dit jaar extra betekenisvol. Zelf mijn allereerste moederdag en aan de andere kant ligt mijn eigen moedertje in het ziekenhuis. Misschien is dit een opstekertje. Soort maakt ons echt niet uit!

 • Aaah zo lekker ! Heb nu mega zin in chocolade gekregen ! Belgse chocolade is sowieso de lekkerste dus ik doe heeeeeul graag mee voor se pralines hmmmm heb er al zin in ?

 • Oooh jij boft zeg! Wat een lekkere dingen! Ik zou gaan voor de pralines voor mijn lieve mamma!

 • Ik doe heel graag mee en niet eens voor mezelf maar voor mijn man. Hij houdt enorm van TRUFFELS en daar kan ik hem heel blij mee maken. Wie weet als ik hem die geef dat hij een keer extra iets in het huishouden doet. Win win situatie ??

 • Oooooh wat lekker!!! Ik ga voor de chocolade hartjes.. En ik hou ze liever voor mezelf hihi heb mijn eerste moederdag dit jaar ??

 • Ik ben dol op truffels, dus waag graag een kansje! En er dan heel langzaam van genieten, en delen natuurlijk, zodat niet alles op mijn heupen terecht komt…… Ik hou van de quote “chocolate doesn’t aks silly questions, chocolate understands”. Zo waar ?

 • Oehhhhh de truffels? Het water loopt me nu al in de mond?

 • Lekker hoor! Mijn moeder zou wel heel blij worden van een doosje truffels 🙂

 • Oh!!! Ik wil de moederdagpralines wel winnen. Zal ze netjes delen dan met de kleine chocolademotors. Maar niet allemaal natuurlijk!

 • Ik maak heel graag kans. Ik zou graag de moederdagpralines winnen omdat mijn moeder dat op dit moment zo goed kan gebruiken.

 • Wauwww de suikervrije chocolade zou perfect zijn voor mij. Zo durf ik mezelf en mijn dochtertje ook eens te belonen zonder me zorgen te maken over veel suikers. 🙂
  Heb je blog gelezen en het water droop uit mijn mond hmmmm lekker en zo mooi gepresenteerd ook. Het oog is zeker belangrijk, want daardoor smaakt t vaak ook beter jammie

 • Mmmm truffels! Leuk voor oma! Alhoewel ik graag meeproef.

 • Lekker! De suikervrije voor mijn moeder om van te smullen 🙂

 • Planète Chocolat, deze Belgische chocoladelekkernijen ken ik nog niet. Ik ben er heel benieuwd naar en als ik je review lees krijg ik er spontaan trek in. Ik doe graag mee met de hele leuke Mamaliefde winactie. groetjes

 • Op 19-04-2016 is mijn zoontje geboren en ben ikvoor het eerst Moeder geworden. Voor het eerst mag ikzelf ook in het zonnetje gezet worden en een doosje heerlijke chocolade truffels past daar wat mij betreft helemaal bij.

 • Wat een ”lekkere” actie, Mijn voorkeur gaat uit naar de truffels. Die zien er lekker uit en ook de smaken klinken heerlijk.

 • Hmmmm, het water loopt me in mijn mond, ik ga voor de moederdagpralines

 • Wat leuk en ontzettend lekker. als ik deze aan mijn moeder op moederdag geef, staat er zeker weten iets lekkers op tafel 😉 ik ga voor de chocoladehartjes want dat vinden de kids ook lekker (en mooi). uiteraard volg ik via fb. liefs melissa

 • Wauw wat ziet dat er allemaal mooi en lekker uit!
  Ik doe mee voor de hartjes, mama is al genoeg verwend ( in mijn enthousiasme over dat ene antieke setje kon ik het natuurlijk niet laten om hem al te geven, een weekje te vroeg ;))! Dus dit keer doe ik mee voor mijn lief, en dan lekker samen van genieten ( ervan uitgaande dat hij bereid is te delen :)).

 • Wat klinkt dat allemaal heerlijk! Ik ga zelf voor de pralines.

 • Zo’n lekkere actie laat ik niet zo maar voorbij gaan, ik doe graag mee.

 • o wat een gave actie weer ik doe heel graag mee voor de suikervrije chocolade omdat dat in mijn dieet past en ik zo toch eens kan snoepen 😉

 • Hmmm moeilijke keuze, maar de chocoladehartjes vind ik toch het leukst!

 • De moederdag pralines die zijn vast super lekker!!

 • Niets zo lekker als echt goede kwaliteit chocolade mmmmm.
  Ik doe heel graag mee voor de moederdag pralines.

 • Heerlijk!! Elke doosjes ziet er mooi en lekker uit!! Moeilijk kiezen hoor.. Uhm.. Truffels.. chocolade hartjes.. Truffels.. Chocolade hartjes.. Truffels.. Nee ik ga toch voor de Choco Hartjes, die zien er zo lekker en prachtig uit!! Ik weet nu al zeker dat ik ook mijn chocolade monstertje ook moet temmen omdat hij er maar 1tje per keer mag!! Hahaha

 • Hallo,

  Wat een (H)eerlijke Moederdag actie. Ik doe heel graag mee voor de Belgische pralines.

 • O wat een verwennerij! Suikervrije chocolade? Super zeg! Daar maak je mij wel erg blij mee. Kan ik weer eens lekker genieten!

 • leuke actie, ik ga voor de moederdag pralines

 • Ik ga voor de chocoladehartjes! En nu duimen maar…

 • Ik ga voor de chocoladehartjes

 • Weer zo’n heerlijke winactie!! Ik ben dol op Belgische pralines, dus ik doe mee!

 • Hier zouden jullie me heel blij mee maken 😉
  Moeilijk om een keuze te maken, maar dan kies ik toch de hartjes.

 • Oh, oh,, oh, wat krijg je hier een lekkere honger van. Ik smelt voor de chocoladehartjes…

 • Oke, nu wil ik heel erg chocola eten!! Bedankt 😉
  Het ziet er verrukkelijk uit, zeker de pralines. En dan hopen dat als ik ze aan mn moeder geef, ze ze ook wil delen..

 • leuke en vooral heerlijke actie. Ik doe graag mee voor de truffels.
  Sinds ik 9 mnd. geleden begonnen ben met mijn one year healthy lifestyle challenge beloon ik mezelf elke dag met een mini chocolaatje. Dat kan zijn een merci, een mini kitkat of een mini snicker of 5 stuks m&,m’s. En eerlijk gezegd doe ik het zo al 18 jaar. Zo hou ik mezelf (en mijn gewicht, welke prima is) onder controle. Tuurlijk pak ik af en toe wel eens wat extra’s, maar nu ik met mijn one year healthy lifestyle challenge bezig ben ben ik wel wat strenger, dus de afgelopen 9 mnd. elke dag 1 mini. Deze truffels zouden mij dus voor 30+ dagen heel blij kunnen maken.
  Elke dag verwennen en belonen met een truffel, dat is waar ik mijzelf graag mee knuffel 🙂

 • Mmm, deze Mama liked & shared deze heerlijke cocolade actie.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de truffels.

 • Dat ziet er allemaal erg verleidelijk uit! Knap dat je je hebt kunnen inhouden, ik zou er zelf ook het liefst zo lang mogelijk van genieten! 😀
  De hartjes zien er ook prachtig en kleurrijk uit zeg, fantastisch!

 • Wat een heerlijke actie 😀 De hartjes zien er leuk en lekker uit.

 • Wat een heerlijke winactie doe graag mee voor mijn lieve moeder hopelijk mag ik dit lekkere suikervrije geschenk voor haar winnen zodat het snoepen kan beginnen.

 • OOOOh, wat heerlijk. Ik ben een echt chocolademonster, maar mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan gaan ze toch echt naar mijn lieve mammie! Het is echt een geweldig pakket. HAHAHA, nu kan ik alleen maar hopen dat mijn kinderen ook meedoen met deze prijsvraag, zodat zij een lekker moederdagcadeau hebben. 😉

 • Lekker chocolade, de truffel bonbons zien er het heerlijkst uit!

 • De Moederdagpralines lijken me super om met mijn moeder te delen. Intussen allebei moeder dus goede reden om dat samen te vieren.

 • Wat fijn dat ze ook suikervrije chocolade in het assortiment hebben, heel welkom voor de liefste die helaas suikerziekte heeft.

 • Oehh, chocolade is altijd goed haha. Ik doe mee voor de chocoladehartjes!

 • Oh my… dit ziet er echt heerlijk uit!! Ik laat me graag verrassen!

 • Altijd goed, ben zeer benieuwd en waag graag een kansje.

 • Erg lekker, ik doe graag mee voor de moederdagpralines.

 • Supergaaf! Ik doe graag mee voor mijn moeder! Mijn voorkeur gaat uit naar de truffels. 🙂

 • HMMMMMMMMMM het water loopt me serieus in de mond 🙂 Mijn moeder vindt alles van chocolade lekker, maar in het kader van Moederdag ga ik voor de chocolade hartjes!!! Die zijn zoooo schattig! En wat vervelend dat jij ze mocht testen hihi (jaloers)

 • Jij weet wat lekker is!
  Ik wil graag de suikervrije chocolade voor mijn moeder.

 • Ik denk dat ze allemaal erg lekker zijn (er is natuurlijk maar 1 manier om dat te weten te komen!) maar de hartjes zien er zo mooi uit. Ik ga voor de hartjes en zal het hier ook eerlijk moeten delen want ze houden er hier allemaal van!

 • OMG… het ziet er allemaal zo lekker uit! Ik weet niet of ik net zo sterk zou zijn en het elke dag slechts bij eentje kan houden hoor. Ik zou gaan voor de truffels, want mijn moeder houdt erg van truffels. Kunnen we er samen van genieten. 🙂

 • Oh, wow! Ik zou heeel graag de moederdagpralines winnen!

 • Die chocoladehartjes: mieeeeeeee

 • Met een cadeau van chocolade kan Moederdag niet meer stuk
  Chocolade een symbool van liefde en geeft een gevoel van geluk
  Het doosje met de bijzondere, chique en overheerlijke truffels
  Geven mooie, liefdevolle en onvergetelijke Moederdag knuffels

 • Ik heb geen zielige verhalen over waarom ik de chocola moet winnen. Ik wil gewoon winnen omdat je me wakker kunt maken voor chocola! Ik ga voor de chocoladehartjes, lijkt me heerlijk!

 • Als echte chocoholic kan ik niet kiezen uit al dit lekkers! Ik laat me dus verrassen en zal mijn moeder ook laten meegenieten!

 • Mmmm, graag suikervrije chocolade

 • Ik doe graag mee voor de Moederdagpralines, mijn moeder is gek op chocolade, zou erg leuk zijn om haar z’n mooie doos te geven, ik waag graag een kansje !! 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • Ik ga voor de suikervrije chocolade. Mijn moeder heeft suikerziekte en moet al zo vaak lekkernijen aan zich voorbij laten gaan. Wat goed, dat jullie eens wel rekening houden met diabetes-patiënten!

 • De moederdagpralines voor mijn eigen allerliefste moeder! Zij betekent de wereld voor mij en verdient het zeker.

 • voor die heerlijke pralines stel ik mijn dieet graag even uit

 • De moederdagpralines lijken me een mooi kado!

 • Van de foto’s alleen al krijg ik trek!

 • Ik ben heel benieuwd naar de truffels!

 • heeeeeel vervelend dat getest 😉 zie ik daar die truffels naar mij zwaaien? ja hoor echt, hihi ook ik doe weer mee….

 • Wat een leuke (lekkere vooral) winactie weer. En wat vervelend voor je dat je al die chocolade mag proeven. ;p
  Het water loopt me in de mond!! Met die heerlijke truffels kan ik mijn moeder heeel erg blij maken!!! Ik hoop dat ze met me wil delen en dat ik er dan meer dan ééntje krijg haha.

 • ik zou heel graag de moederdagpralines winnen

  ik zou ze met de familie delen

 • Ooooh wat een straf om deze eens uit te proberen… 😉
  Ik doe graag mee voor de pralines!

 • Ik wil ze allemaal proeven haha

 • De Moederdagpralines om samen met mijn moeder ongegeneerd van te genieten omdat we dat verdiend hebben!

 • de moederdagpralines zouden heel erg smaken

  op zo’n dag mogen we allemaal wel eens verwend worden

 • Het water loopt me in de mond bij het zien van de foto’s en het lezen van dit artikel! Als ware chocoholic is het maar moeilijk kiezen hihi, maar ik ga voor de Moederdagpralines, want ik weet dat ik mijn moeder hier het meest blij mee maak.

 • Mijn voorkeur gaat uit naar de Belgische pralines, ik weet zeker dat mijn moeder die het lekkerst zou vinden! 😀

 • Die truffels zien er overheerlijk uit! Daar zouden we met het hele gezin van kunnen smullen.

 • Oeiiii lekker zeg, mijn voorkeur gaat uit naar de Moederdagpralines 😀

 • Jummie! Gek op pralines, dus daar doe ik graag voor mee 🙂

 • Klinkt heerlijk! Vooral de pralines!

 • HoiHoi,
  De suikervrije chocolade lijkt me heeel lekker. Toen ik jong was kon ik nooit chocolade eten omdat ik allergisch was voor alles met melkproducten erin. Anderhalf jaar geleden ben ik voor het eerst weer chocolade gaan eten omdat ik het toch zo erg miste. Ik reageerde er helemaal niet op en sinds dien eet ik gewoon weer heerlijk chocolade!! Ik heb dus veel in te halen en de suikervrije chocolade zal daar goed bij helpen, jummie!!

 • Wat ziet het er allemaal heerlijk uit, ik ben vooral heel benieuwd naar de truffels

 • Lekker! Het ziet er ook zo mooi uit! Mijn moeder is dol op truffels, ik zou haar deze graag cadeau willen doen.

 • Als jouw zoon vraagt om meer, dan wil ik dat graag ook eens proeven!
  De truffels lijken mij heerlijk!

 • Oei wat lekker!
  Truffels zijn hier favoriet!

 • Ik kies voor de moederdagpralines. Maar de rest ziet er ook heerlijk uit.

 • Ik ga voor de truffels! Ik zou hier heel graag lekker van smullen!

 • Jammer, ik ben te laat weet ik, maar ik zou voor de praines gaan.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top