De vorige winactie met chocolade aan het begin van de feestmaand verliep ontzettend goed, dat ik erg blij was toen ik werd benaderd door Planète Chocolate of ik hun chocolade ook wilde proeven. Natuurlijk, wie wil dat nu niet? Echte Belgische chocolade bonbons die met de hand gemaakt zijn? Die mag je van mij iedere week opsturen. Bij wijze van spreken dan natuurlijk ;-)

Op vrijdagavond werd de doos bezorgd. Een grote doos waarin twee doosjes zaten; de één gevuld met een speciale selectie aan Moederdagchocolade en de andere gevuld met heerlijke truffels. De doos met truffels werd bezorgd in een mooie fluwelen tas. Daarvan heeft manlief direct aangegeven dat hij die graag wil gebruiken. In de tas zat een lief kaartje, heel attent.

Een hart van goud

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Er zat ook nog een klein cadeautje bij; namelijk een chocoladehart waarop de naam Mamaliefde was gespoten en bestrooid met goud. Ik heb het niet snel, maar ik vond dit zo bijzonder dat ik het toch echt wel een paar dagen heb uitgesteld voordat ik het ging opeten. Met de chocolade was dat een ander verhaal. Die avond heb ik er eentje geproefd. En de rest netjes bewaard voor de volgende dag om foto’s te kunnen maken.

Belgische pralines

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Belgische pralines zijn een Brusselse specialiteit die over de hele wereld bekend zijn. De eerste snoepjes van chocolade werden gemaakt sinds de 17e eeuw aan het Franse hof van Napoleon. En werd twee eeuwen later in Brussel opgepakt, eerst vanwege de medicinale werking en daarna gewoon omdat het lekker is. Een praline is een chocoladebonbon met verschillende vullingen. Het meest gebruikelijk is een vulling op basis van noten, praliné, of op basis van room, een ganache. Andere mogelijkheden zijn marsepein, noga of gedroogd fruit.

Het is de ambitie van Planète Chocolat om deze kunst van het handmatig vervaardigen van pralines in stand te houden tegenover het aanbod van fabrieksmatige chocolade. Het is dan ook niet zomaar chocolade, maar het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Voor het ontwerp zijn er verschillende Belgische kunstenaars uit diverse artistieke stromingen gevraagd. Zo zijn het allemaal kleine ambassadeurs van de Belgische handvaardigheid.

Deze pralines waren allemaal stuk voor stuk te lekker.  Het bestaat uit twee delen; de helft zijn bekende smaken waarvan er twee zijn en de andere helft zijn allemaal unieke smaken die je blijven verrassen. Normaal kan ik rustig een paar chocolaatjes achter elkaar eten. Dit heb ik heel bewust verspreid zodat ik er heel lang van kon genieten. Na iedere hap moest ik natuurlijk wel uitzoeken welke vulling er in zat ;-)

Truffels

Winactie: Planete chocolat pralines & truffels - Mamaliefde.nl

Chocoladetruffels is een ander soort chocoladelekkernij. Traditioneel gemaakt van een hart van chocolade ganache gedompeld in de chocolade. Omhuld in cacaopoeder of gehakte nootjes. De naam truffel is afkomstig vanwege de gelijkenis van het eetbare gedeelte van de tuber fungus.

Planète Chocolat biedt in een doosje een assortiment aan van 21 truffels. Ook deze zijn ambachtelijk en met de hand gemaakt. Voor de ganache is er gekozen voor intense smaken zoals speculoos, kokos, pistache en cacao op basis van het traditionele recept van verse room, vanille en cacaopoeder. Vanwege de ambachtelijkheid is er ook voor gekozen om deze truffels in een passende geschenkverpakking te versturen.

Ook deze truffels waren erg lekker, en ik was niet de enige die dat vond. Ik kreeg ruzie met zoonlief omdat hij er maar eentje mocht. Het liefste had hij het hele doosje in een keer op willen eten.

Winactie

Nu is het natuurlijk niet eerlijk als ik jullie uitgebreid lekker aan het maken ben voor deze chocolade. Gelukkig mag ik ook een doosje chocolade weggeven van Planète Chocolat ter waarde van € 44,90. Je kan kiezen uit de Moederdagpralines, truffels,  suikervrije chocolade of chocoladehartjes. Laat dan hieronder een reactie achter met naar welke chocolade jouw voorkeur uitgaat. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaars worden op Moederdag bekend gemaakt.