Halloween trick or treat traktatie - Mamaliefde

Halloween traktaties

De avond voor Allerheiligen, oftewel Halloween. Een groot feest in voornamelijk Engelstalige landen, en ook steeds populairder in ons eigen landje. Menig winkel ligt vol met Halloween-achtige spullen. Oranje pompoenen, zwarte heksenmutsen en vleermuizen. Hoe enger hoe beter. Zelf heb ik er eerlijk gezegd niet zoveel mee. Leuk dat idee van langs de deuren gaan voor snoep. Waar vooral de lokale pubers dankbaar gebruik voor maken. Tijd dus om een eenvoudige traktatie voor te bereiden, want vind het dan ook lullig om nee te zeggen Natuurlijk heb je ook al kunnen lezen dat we halloween achtige wascofiguren hebben gemaakt. Daarbij houdt het eigenlijk ook wel op. Lampionnen horen voor mij bij St. Maarten.  Als ze ouder zijn zullen we dat ook zeker doen.

Lees ook: Halloween trick or treat candy buffet

Morgenavond is het zo ver, dan zullen er kinderen langs de deuren komen. Voornamelijk voor snoep, grote bergen snoep. Dit jaar wil ik daar voorbereid op zijn. Op diverse blogs heb ik al originele ideeën langs zien komen zoals deze spinnenkoekjes of spookjescupcakes. Meer inspiratie heb ik opgedaan op pinterest. Want hoe leuk de ideeën zijn, ik wil me er toch vooral snel vanaf maken. Het is tenslotte zonde als de kinderen binnen een paar seconden de snoep voorraad ophebben. Die zien echt niet dat je een dag hebt lopen ploeteren in de keuken om origineel uit de hoek te komen. Daarom deel ik graag vijf Halloween traktaties. Van mandarijnen waar ze vast niet dankbaar voor zullen zijn tot suikergoed waar je iets meer moeite voor moet doen. Voor de wat jongere kinderen die wel echt hun best doen om verkleed aan te bellen. Om het aan de deur makkelijk te met uitdelen heb ik ze vooraf ook al voorverpakt. Dan is het gewoon een zakje per kind en klaar.

Mandarijnen

Halloween trick or treat traktatie - Mamaliefde

Voor de mandarijnen heb je nodig; mandarijnen, lijm en oogjes. It’s as simple as that. Met de lijm plak je de oogjes (zelf heb ik ze bij de Hema gekocht) op de mandarijnen en klaar!

Vleermuizen

Voor de vleermuizen heb je nodig een chocoladereep. Hiervoor heb ik diverse mini’s gekocht, zwart kaftpapier (goedkoop bij de action), een pen, schaar en lijm. Met de pen teken je een vleermuis aan de binnenkant. Het makkelijkste gaat als je een halve vleermuis tekent. Dubbelvouwen, uitknippen en je hebt een symmetrische vleermuis. Voordeel van kaftpapier is dat het zo dun is dat je er meerdere tegelijkertijd kan uitknippen. De chocoladebar lijm je in het midden vast. Dichtvouwen en klaar.

Presentatie

Halloween trick or treat traktatie - Mamaliefde

Tot slot, uiterlijk is key. Hiervoor gebruik ik handschoenen, van die rubberen handschoenen. Deze gebruik ik ook als ik met kleurstof werk. Daarom zit er geen talkpoeder of wat voor rotzooi in. De vingers heb ik opgevuld met spekjes, behalve de duim. Daar bleef het spekje niet zitten dus deed ik engelse drop in. Vervolgens de mandarijn, vleermuis, zwart lintje er om heen. En klaar.

Halloweensfeer

Halloween flock shirt - Mamaliefde

Voor de presentatie is het leuk om het een beetje in de Halloweensfeer aan te kleden. Voor de gelegenheid heb ik voor onze dochter een shirtje geflockt. Heel eenvoudig een effen zwarte longsleeve met twee oogjes. Met het rokje voelde ze zich echter meer een prinses… Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar het lijkt me geweldig om deze eenvoudige mummielichtjes te maken met verband, olvaritpotjes en wat oogjes. Deze scary kaarsjes kan je ook maken van olvarit potjes maar dan met oogjes. Tot slot kwam ik deze makkelijke spookjesslinger tegen gemaakt van bakpapier. Ik hou van dit soort eenvoudige DIY’s, met materialen die je over het algemeen al in huis hebt.

Tot zover deze handige traktatie die ruzie bij de deur voorkomt. Er zijn nog wat mandarijnen, spekjes en Engelse drop over die ik in een losse schaal doe voor de pubers die langs komen. Op is op.

Doen ze bij jullie in de straat aan Halloween?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Hier is er nog nooit iemand langs de deur geweest met Halloween of Sint Maarten. Grappig dat dit zó kan verschillen per wijk.
    Chapeau dat je er zoveel moeite voor over hebt.

  • wat leuk dat ze dat bij jullie doen! Hier helaas niet want dat had ik super gezellig gevonden. Dan zou ik zeker jouw tips overnemen. Vooral die van die handschoen vind ik geweldig!

  • Heel gaaf, nee hier doen ze er geloof ik niet aan.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top