In Kaatsheuvel opende afgelopen week een nieuw hotel. Namelijk het GuestHouse hotel. Een heel hip en modern hotel op loopafstand van de Efteling. Daardoor een zeer populaire bestemming voor gezinnen met kinderen, en dat was te merken. Kindvriendelijkheid stond hier duidelijk hoog in het vaandel! Zo vind je overal speelplekken, en niet alleen een klein keukentje met 1 pannetje maar echt een grote speeltuin binnen en buiten, voor jong en oud. Maar er is ook aan de kleine dingetjes gedacht, zo zijn er regenlaarsjes bij de receptie voor als het regent, als in de kassen groentes groeien mag je mee met de chef de groentes plukken en zijn er in de badkamers kinderkrukjes of speciale kinderbadgel op kinderhoogte. De meeste kamers zijn familiekamers, zodat je met zijn allen op 1 kamer verblijft. Nu ben ik vaak toch een beetje huiverig als ik aan hotels denk met twee kleuters maar hier mogen ze gewoon zichzelf zijn. Dus kan jij ook rustig ademhalen omdat niemand je raar aankijkt als je langs loopt met kinderen.

Lees ook: Noord-Brabant met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Nachtje weg met kind; hotel overnachting met kinderen / baby in Nederland met familiekamer.
Lees ook: Nieuw: Hotel ’t Peperhuys in Kaatsheuvel op loopafstand van de Efteling!

GuestHouse hotel Kaatsheuvel

Het complex waarin het hotel is gevestigd is net nieuw, aan de achterkant ligt er voor een deel nog een tijdelijk parkeerterrein. Onderin zit de lokale Albert Heijn en aan de straatkant het restaurant. Voor het hotel moet je met de trap of lift omhoog. Zodra je binnenkomt overvalt je de moderne sfeer waarin het hotel is neergezet, groen en duurzaamheid zijn duidelijk meegenomen in alle aspecten van de bouw. Met veel groen, hout, maar ook staal. Een echte blikvanger zijn de schommelbanken die in de hal staan. Dit was ook duidelijk een populaire speelplaats voor de kinderen.

Het viel ook op hoe vriendelijk en alert het personeel was. Zo kwam er een vriendelijke medewerker bij het ontbijt langs aan tafel om te vragen hoe we hadden geslapen en een klein gesprekje aangeknoopt over wat we hadden gedaan of zouden gaan doen. En vervolgens pas wat ons kamernummer was voor de ontbijtlijst. Speelgoed dat bleef liggen werd direct opgeruimd door een medewerker en de vader van een kind dat aan de andere kant van de balustrade naar boven klom werd door een alerte medewerker gewaarschuwd.

Inchecken; Brabantse gastvrijheid

Bij het inchecken werden we vriendelijk geholpen, we kregen de kaartjes voor een bezoek aan de Efteling. Dit kan je als een arrangement hierbij boeken. Uitleg over de wifi, iedere kamer heeft zijn eigen code. En hoe laat het ontbijt is. Er is een koffiehoek waar je zelf koffie kan halen, voor de eerste koffie krijg je een muntje. Kan je even bijkomen van de reis. Het is ook mogelijk om vooraf de bolderkar te reserveren, ideaal als je met een gezin naar de efteling wilt gaan voor de tassen of kinderen als ze moe worden.

Terwijl ik in gesprek was aan de balie, had manlief al de coffee corner ontdekt. Hier werken ze met koffiemuntjes, zodat je zelf je eigen koffie kan halen. Voor kinderen kan je er ook limonade mee halen. En de kinderen de speelruimte in de lounge, al legde die het af tegen het vele speelgoed, spelletjes en (strip)boeken die in de lage kast tussen de zithoekjes lagen. Ze hadden allebei al meteen een favoriet te pakken en wilde eigenlijk niet meer mee naar de kamer, maar vooral graag spelen! Hoe bedoel je kindvriendelijk?

Rond zes uur, vlak na sluitingstijd van het park, was het een stuk drukker bij de receptie en stond er een kleine rij met gezinnen om in te checken. Kinderen kunnen prima in de tussentijd spelen, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Het viel me op, ook al op de parkeerplaats, dat er heel veel Belgische gezinnen hier verblijven.

De kamers; modern en groen

De kamers liggen in een ronde gang om de binnenplaats heen. Je hebt dus of uitzicht op de binnenplaats, of de straat of parkeerplaats. Grappig vond ik dat zelfs hier het groen terugkomt in de vorm van kunstgras als tapijt op de grond. Om de hoek lag er ook een ‘fietspad’ op de grond.

Er zijn verschillende soorten kamers. Zo heb je de bunkhouse room met een tweepersoons stapelbed en aan beide kanten de mogelijkheid om een bed onder het bed vandaan te toveren zodat je hier met zijn zessen kan slapen! De Greenhouse kamers zijn geschikt voor 1 tot 5 personen en voorzien van een stapelbed voor de kinderen. Tot slot heb je de Farmhouse kamers voor als je graag meer ruimte wil of nodig hebt omdat je mindervalide bent. Deze zijn ook geschikt voor kleine groepen zo zijn er kamers met twee keer tweepersoons stapelbedden zodat je er met zijn achten kan slapen en voorzien van een kleine zithoek.

Omdat het een kindvriendelijk hotel is, zijn de meeste kamers familiekamers. Of je nu 1, 2 of meer kinderen hebt; alles is mogelijk. Wij lagen in een Greenhouse vijfpersoonskamer. Een groot bed in een soort bedhuisje voor onszelf en een stapelbed voor de kinderen, waar je onder nog een derde bed vandaan kon toveren. Natuurlijk hadden de kinderen binnen vijf seconden de bedden verdeeld, al werd daar vlak voor het slapen gaan nog geruild.

De kamers zijn niet al te groot, maar toch prima om als gezin te overnachten. De badkamer is voorzien van een wastafel, inloopdouche en toilet. Ook hier zie je het groene en duurzame aspect terug komen, met veel hout en staal, zachte kleuren en veel groen. Zelfs op de badkamer hangt een plantje. Iedere kamer is voorzien van een airco voor als het warm is. Of er dan geen minpuntjes waren? Ja de tv werkte niet optimaal, die om de vijf minuten het signaal had dat er een storing was en stopte. Nu was dat voor ons niet zo erg, en hebben we dit de volgende dag met het uitchecken doorgegeven zodat ze hier naar kunnen kijken voor de volgende gasten.

Het voordeel van een hotel vind ik vaak de bedden, ik houd van die echte hotelbedden. En deze, zijn meer dan goedgekeurd! Niet te hard, maar ook vooral niet te zacht. En dat beddengoed, het liefste zou ik de dekens gewoon meenemen in de koffer zodat ik er thuis ook onder kan liggen. Zoveel zachter en ‘fluffyer’.

Faciliteiten van het hotel

Dit hotel is vooral gebouwd rondom de centrale middenplaats. Naast een ruim terras is het hier lekker groen en staan er twee kassen. Ook zijn er diverse speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden zodat ze zich lekker buiten kunnen uitleven, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze zomaar de straat op rennen. Ideaal bijvoorbeeld als ze na het ontbijt al na vijf happen vol zitten, kunnen ze lekker spelen terwijl jij nog van je koffie geniet.  Zo staat er onder het afdakje ook een airhockeytafel en een pooltafel. ’s Avonds is het terras sfeervol verlicht. De kinderen worden ook echt meegenomen, zo mogen ze mee met de chef die hier in de tuin zijn kruiden plukt.

Binnen staan er in de lounge YourLiving zowel hogere bartafels als ruime picknicktafels en relaxte loungehoeken zodat er alle ruimte is om heerlijk te zitten en spelen. Voor de kinderen is er een heel ruime speelhoek, die geschikt is voor verschillende leeftijden. Ook is er een scheidingsmeubel vol opbergruimte met speelgoed en gezelschapsspellen. Als je wat wil drinken kan je terecht in de coffee corner of wat bestellen op de borrelkaart.

Wil je graag fit blijven; het hotel beschikt over een fitnessruimte waar je je oefeningen kan doen om zo in beweging te blijven.

Guesthouse Kitchen & Het ontbijt