De vaste lezers van Mamaliefde weten zo onderhand wel dat ik erg fan ben van het houten speelgoed van Grimm’s. Met name de Grimm’s regenboog. Het aanbod is al erg uitgebreid, maar ieder jaar komen er weer nieuwe producten bij. Al het speelgoed wordt met de hand gemaakt, dus dat is best een uitdaging om zo’n divers aanbod te hebben. Opvallend van de nieuwe collectie in 2016 is dat ze de laatste trends volgen door niet alleen nieuwe kleurrijke modellen te kopen maar ook in naturel, monochrome en pastelkleurige tinten. Natuurlijk allemaal zeer verantwoord en veilig voor de kinderen. Dus geen afbladderende verf of iets dergelijks. Mocht je interesse hebben, helaas zijn ze alleen nog via pre-orders te bestellen. Waarschijnlijk zijn ze in april pas beschikbaar in Nederland.

Lees ook: Overzicht van de top 10 populairste Grimm’s speelgoed

Grimm’s Monochroom

Grimm's 2016 collectie monochroom - Mamaliefde

Deze foto verscheen 23 weken geleden al op de instagram van Grimm’s, zolang zijn ze dus al bezig met de ontwikkeling. De musthaves van Grimm’s en een aantal nieuwe ontwerpen zijn nu ook beschikbaar in een wit / zwarte uitvoering. Mocht je dus je interieur helemaal hebben aangepast op deze trend en het daarom niet zo’n succes vinden om de kleurrijke voorwerpen hierin terug te zien heb je nu geen excuus meer. Dit speelgoed is trouwens speciaal ontworpen voor kinderen die moeite hebben met zien en alleen in contrast kunnen kijken. Eigenlijk net zoals baby’s.

Grimm's 2016 collectie monochroom - Mamaliefde

Op de collage: drie mannetjes in boot, regenboog groot (12-delig), 3 zwarte houten auto’s, stapelbakjes, stapelblokken, regenboog klein (6-delig), bouwelement huis, stapeltoren klein, Leonardo stick’s, bouwset schaakset (blokjes), bouwset schaakset (klein) en de rollende rammelaar.

Grimm's 2016 collectie monochroom - Mamaliefde

En omdat ik het niet kan laten: deze inspiratie voor het spel met dit monochrome speelgoed.

Grimm’s Naturel

Grimm's 2016 collectie naturel blank- Mamaliefde

Heb je liever helemaal geen kleur dan is deze natuurlijk houtgekleurde serie echt iets voor je. Deze nieuwe collectie wordt ook wel blank genoemd. Al het speelgoed is gemaakt van FSC-gekeurd lindehout, esdoornhout of berkentriplex en enkel behandeld met een niet-giftige plantaardige olie. Op de collage zie je de verjaardagskubussen die je kunt gebruiken voor de instekers, kleine sorteerhulp, houten gereedschapsset, regenboog groot 12-delig, halve cirkels en sleutelhangers met houten kralen.

Grimm’s Pastelkleurig

Grimm's 2016 collectie naturel blank- Mamaliefde

Ook nieuw is het pastelkleurige aanbod van Grimm’s in mooie zachte kleuren. Ook dit speelgoed is met de hand gemaakt van FSC-gekeurd hout, waardoor er imperfecties in kunnen zitten. Al het speelgoed is geverfd met een niet-giftige verf op waterbasis of een olie. Onder andere de grote 12-delige regenboog, verjaardagskubussen, tangram in blauw-groen of roze-oranje en de stapelelementen koraalrif en blauwe grot.

Grimm’s kleurrijk

Grimm's 2016 collectie kleurrijk- Mamaliefde

Natuurlijk blijft het kleurrijke speelgoed ook niet achterwege. Ze hebben weer nieuwe ontwerpen gemaakt waarmee je het spel voor kinderen nog meer kan uitdagen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de concentrische ringen en cirkels waarmee je heel erg gaaf kan gaan bouwen, zeker in combinatie met de halve cirkels. Perfect om 2D-vormen te creëren, de 12 regenboogkralen als sleutelhanger of juist de regenboogpoppetjes als sleutelhanger zo kan je ook onderweg genieten van dit speelgoed, handig ook om aan de autostoel vast te maken zodat je kind toch kan spelen en het speelgoed niet kwijtraakt. Het rijgspel met houten schijven in een handig houten frame of de afzonderlijke stapel met frames die als je naar de voorbeelden kijkt, echt multifunctioneel zijn. Laat ik ook vooral de scheve blokken niet vergeten. Ook de nieuwe gereedschapskoffer met driedelig gereedschapsset en het bootje met poppetjes is in de bekende kleuren te verkrijgen. Ook uit deze collectie zijn er een aantal items die direct op mijn verlanglijstje zijn beland.

Wat zijn jullie favorieten in deze nieuwe collectie?