Op zoek naar een leuke Halloweenfilm die ook geschikt is met (jonge en oudere) kinderen? 

Lees ook; De leukste kinderfilms op Netflix
Lees ook: Thema Halloween; knutselen, decoratie, voorbeelden en inspiratie

Pooh’s Lollifanten Halloween (all)

Het is een spookachtige Halloweenavond in het Honderd Bunder Bos. Roe’s vriendje Lollie heeft veel zin om voor het eerst langs de deuren te gaan voor snoep, totdat Teigetje hem waarschuwt voor de Grote Gruwel. Maar als ze de Grote Gruwel zelf eerst te pakken krijgen, mogen ze een wens doen!

Mascha’s spookverhalen (2+)

In dit animatieprogramma voor kinderen deelt Masha haar eigen versie van sprookjesverhalen door de details net een beetje om te draaien. Waarbij altijd blijkt dat niets is wat het lijkt en de werkelijkheid soms toch een stukje minder eng is.

Vampirina (2)

De jonge vampier Vee is niet wat de oude verhalen beweren. Wanneer ze met haar ouders naar de mensenwereld verhuist doet ze haar uiterste best om erbij te passen. Gelukkig accepteren haar nieuwe vrienden haar zoals ze is. Enkel te zien op Disney Jr.

Casper (6+)

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat (Christina Ricci) in Casper’s spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren spokenverdrijver, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner Dibs (Eric Idle), om Casper en de andere spoken weg te jagen.

Coraline (6+)

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z’n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is…

Nightmare Before Christmas (6+)

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Hotel Transylviana (deel 1 t/m 3)

Welkom in Hotel Transylvania, Dracula’s luxueuze ‘vijf-stakenresort’, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen.

Hocus Pocus (6+)

1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem… 1993. Jaren later op Halloweennacht vergezelt Max zijn negenjarig zusje op de traditionele bedelronde. Tijdens hun tocht komen ze bij het huis van Allison, een schoolmeisje op wie Max verliefd is. Om indruk te maken op Allison, brengt Max de twee meisjes naar het oude huis van de heksen…

Goosebumps (9+)

Tiener Zach Cooper vindt het allesbehalve leuk dat hij vanuit de grote stad naar het platteland moet verhuizen. Maar wanneer hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet, fleurt hij op. Hannah heeft echter een mysterieuze vader, niemand minder dan R.L. Stine, auteur van de bestsellerreeks “Goosebumps”. Stine is een vreemde man en de reden daarvoor is, dat hij de gevangene is van zijn eigen verbeelding. De monsters die zijn boeken zo beroemd maken, zijn echt en Stine beschermt zijn lezers door ze gevangen te houden in zijn boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat, beginnen ze het dorpje te terroriseren.

Goosebumps 2; Haunted Halloween (9+)

Twee tieners nemen een kijkje in het aftandse huis waar ooit de auteur R.L. Stine woonde. Ze vinden er het boek getiteld ‘Haunted Halloween’ en weten niet hoe gevaarlijk deze ontdekking is. Al snel komt Slappy, de pratende en wandelende pop, weer tot leven samen met een hele groep moorddadige monsters.

Halloween pumpkin projection stockphoto from Shutterstock / Zurijeta

Lees ook: Griezelfilms Halloween
Lees ook: Halloween Trick or treat
Lees ook: Halloween hapjes
Lees ook: Halloween uitjes; ook met kinderen!
Lees ook: Halloweeen Koningin Julianatoren
Lees ook: Halloween Drievliet

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'